Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 60

Téma: Radeon X1650XT (RV560) - zkušenosti, dotazy, problémy

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Vše týkající se této GK směřujte prosím do tohoto threadu.

    Radeon X1650XT
    GPU: RV560 (80nm)
    Takty: 575MHz pro jádro a 675MHz (1350MHz efektivně) pro paměti
    Vertex Shaders - TMU’s - Pixel Shaders - ROP’s: 5 - 8 - 24 – 8
    Podporuje CF s interní propojkou bez nutnosti MC.
    Standartně osazovaná 256MB GDDR3, 128-bitová sběrnice.

    Karta je přímou konkurencé pro 7600GT od NVIDIE, výkonostně jsou na tom obě přibližně stejně. Cena by se měla pohybovat okolo 150$ (cca 4 - 5 tisíc korun).

    Asus v CF


    RV560


    X1650XT v podání od MSI


    http://www.hardwarezone.com/articles...124&cid=3&pg=1
    http://www.hexus.net/content/item.php?item=7305&page=1
    http://www.bonafidereviews.com/article.php?id=191
    http://techgage.com/article/asus_eax1650xt_256mb
    PowerColor X1650XT

    Edit: doplněny odkazy
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 20-12-2006 v 12:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    84

    Tohle je pěkný test x1650XT vs 7600GT
    http://www.techspot.com/review/31-ra...eforce-7600gt/
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Teď "babo raď"

    Budu si na přechodnou dobu kupovat x1650XT a rozhoduji se KTEROU

    Mám dva horké kandidáty (nehleďte na cenu, obě mě stojí stejně) a nevím pro kterou se nakonec rozhodnout


    ZDE
    je první možnost v podání MSI, s pasivem a takty 574Mhz/1350MHz

    ZDE je druhá možnost v podání HIS-Excalibur, s pasivem a takty 575Mhz/1380MHz

    Zajímalo by mě, jestli třeba někdo nemá praktickou zkušenost - neví třeba jestli HISka nemá lepší paměťové čipy atp.

    Díky za všechny reakce
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 16-12-2006 v 15:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    84

    ten his limk nefunguje, ale někde jsem nedávno četl nějakou recenzi a v ní to hisácké chlazení dost chválili, jinak těžko soudit, já viděl jen sapphire a aktivní. No osobně bych raději šel do toho HISu... pokud to nějak pomůže.

    video recenze: http://www.3dgameman.com/content/view/5565/103/ =)))
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    No mi se na tom pasivním HISu nelíbí ten chladič, respektive ty žebra vypadají tak nějak vychrlatě... (link: http://www.bgslevi.cz/produkt_detail.php?id=39915 )

    Osobně bych vzal raději se Silencerem - http://www.bgslevi.cz/produkt_detail.php?id=39918
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Smeli
    No mi se na tom pasivním HISu nelíbí ten chladič, respektive ty žebra vypadají tak nějak vychrlatě... (link: http://www.bgslevi.cz/produkt_detail.php?id=39915 )

    Osobně bych vzal raději se Silencerem - http://www.bgslevi.cz/produkt_detail.php?id=39918
    Ta žebra vypadají dost křehce, ale já s grafárnou fotbal nehraju, tak snad bude OKI Vezmu asi tu HISku. V úterý bych ji měl mít. Bude to má první osobní ATI
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    84

    Tak co? =)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od fanik
    Tak co? =)
    No, měla by být dnes, uvidím až se dostanu do firmy Včera selhal sklad v BGS LEVI a nestihli to vyskladnit,snad to přijde dnes, pokud pro změnu neselže PPL

    Holt Vánoce, Vánoce, přicházejí, doprava selhává
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od fanik
    Tak co? =)
    Že já idiot se nechal do tý ATI dokopat, nebejt mi líto těch čtyřech tisíc, tak ji vyrvu z kompu a rozsekám ji na malý kousíčky abych si ulevil. Už přes hodinu tu zápasím s ovladačema (v zájmu zachování si dobré pověsti zde na fóru, vypouštím všechna sprostá slova, přestože bych je teď opravdu použít potřeboval!!!!). Vždy když nainstaluju ovladače (Catalyst 6.12, pouze ovladač obrazovky, zkoušel jsem i drivery z CD, opět jen driver obrazovky, nechci instalovat NET Framework) po restartu PC najede, ale bez grafického výstupu. Funguje jen režim VGA který najede v 16barvách (to jsem naposledy viděl u WIN98, pár let zpátky), ale při jakémkoliv pokusu o změnu rozlišení nebo hloubky barev se opět vypně monitor... Přitom ve správci zařízení je vše v pořádku, vše nainstalováno korektně. Pak jsem přidal ATT a tím jsem vše úplně dorazil. Ten po nastartování PC v 16barvách začal zaplňovat RAMku rychlostí zhruba 1,5MB/s a stále říkal jen "loading...". Vzdal jsem to, na tohle opravdu nemám čas ani nervy, teď se mi dotáhly Omegy a jdu zkusit ty... Jestli se opět vyskytne problém, jedu si do firmy pro servisní GeForce 6600GT, protože na tohle opravdu nemám čas ani nervy

    Nevím jestli někde dělám tak zásadní chybu, nebo co se děje, ale už se nedokážu moc soustředit, musím se jít zchladit ledovou vodou, jinak to tu něco odnese)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    "nechci instalovat NET Framework"
    To bude patrne ten problem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od first.indian
    "nechci instalovat NET Framework"
    To bude patrne ten problem...
    Tak proč mi instalace neřekne "je nutné nainstalovat NET Framework?!" a instalace se korektně dokončí?! Myslel jsem že NET Framework je potřeba jen pro Control Center a ten jsem neinstaloval.

    Omegy nejedou, zřejmě neumí x1650XT, toho jsem se trochu bál...

    Je něco novějšího pro ATI kromě Catalyst 6.12?

    EDIT: Já koukám jak puk, ATI Catalyst 6.12 je novější jak 6.9?!?! Co je to proboha za logiku?! Proč se ty starší nejmenují 6.09????
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 20-12-2006 v 20:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od boboco
    Tak proč mi instalace neřekne "je nutné nainstalovat NET Framework?!" a instalace se korektně dokončí?! Myslel jsem že NET Framework je potřeba jen pro Control Center a ten jsem neinstaloval.

    Omegy nejedou, zřejmě neumí x1650XT, toho jsem se trochu bál...

    Je něco novějšího pro ATI kromě Catalyst 6.12?

    EDIT: Já koukám jak puk, ATI Catalyst 6.12 je novější jak 6.9?!?! Co je to proboha za logiku?! Proč se ty starší nejmenují 6.09????
    6.12 jsou momentalne nejnovejsi drivery Na tvuj edit muzu rict jen jedno: LOL
    Mimochodem taky se mi nelibi CCC (Catalyst Control Center) mnohem vic se mi libi starsi ovladaci panel
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Jak jsem ještě neznal pořádně ATi ovladače, taky mě to zarazilo.
    Číslo prostě znamená rok.měsíc a např září se píše 9 ne 09 tak asi proto.

    EDIT: 6.12 jsou momentálně nejnovější! Který je měsíc?
    Sice se píše rok spíše 06 než 6.
    To je jedno, takovou blbost nebudeme řešit
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 20-12-2006 v 20:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Docela mě překvapuje, co tam s tim máš.

    Pojmenování:
    leden (200)6.1
    únor 6.2
    ...
    říjen 6.10
    prosinec 6.12

    občas ještě vyjde x.13

    A pak zase 7.1
    7.2
    ...

    Jinak 6.12 jsou pouze originální a NGO, ale těma si asi moc nepomůžeš. Na ovladače sice potřebuješ .NET Framework, ale na instalaci ovladačů bez CCC by to .NET chtít nemělo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od first.indian
    6.12 jsou momentalne nejnovejsi drivery Na tvuj edit muzu rict jen jedno: LOL
    Mimochodem taky se mi nelibi CCC (Catalyst Control Center) mnohem vic se mi libi starsi ovladaci panel
    Nyná píšu příspěvek v rozlišení 640x480/4bit, instaluji NET Framework 2.0 a CCC. Jestli to ani pak nedopadne, končím...

    apropó, ten pasiv má v OTEVŘENÉ skříni dobrých 70°C bez sebemenší zátěže...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Radeony: ATI RADEON HD 4850 - problémy
    Od Darkhunter v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-09-2009, 21:05
  2. problemy po instalaci ATI Radeon HD3650
    Od cervenejkarkulak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 08-07-2008, 18:29
  3. Radeony: HIS X1650XT IceQ Turbo Dual 256MB
    Od Peter123 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-05-2007, 02:00
  4. Radeony: Novinky u ATi (RV505, RV535, RV560, RV570 a R580+
    Od Smeli v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 24-07-2006, 12:23