Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 60

Téma: Radeon X1650XT (RV560) - zkušenosti, dotazy, problémy

  1. #16
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,014

    70 Stupňů jo? MAZEC
    To abys tam přidělal ještě nějaký ventilátor...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,045

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Jinak 6.12 jsou pouze originální a NGO, ale těma si asi moc nepomůžeš. Na ovladače sice potřebuješ .NET Framework, ale na instalaci ovladačů bez CCC by to .NET chtít nemělo.
    Kluci, díky za rady, ale nervy mám jen jedny. Nainstaloval jsem vše (včetně NET Frameworku a CCC) a stejně, po restartu se vypne monitor a počítač jede bez grafického výstupu. Když grafika pouští něco nepěknýho do monitoru, napíše mi "Input not supported", když odpojím kabel, napíše "Cable is not connected", ale v tomhle případě se prostě jen vypne a tím končí sranda. Tenhle můj stařičkej LCD monitor je hodně vybíravej, běhá jen na 60Hz a do rozlišení 1024x768, ale pokud se mu někdy něco nelíbilo, vždy to napsal, teď jen zhasne. Asi nemá ATI rád, nebo nevím. Kartu zítra zkusím ve firmě (myslím, že je 100% v pořádku, jen prostě nechce fungovat u mě, s mým monitorem).

    Jedu si do firmy pro nVidii, protože potřebuju pracovat, na tohle vážně nemám čas, nic podobného jsem doma nikdy nezažil a to jsem tu vystřídal dobrejch 15 grafik, možná víc (samozřejmě vždy nVidie).

    Ještě ji pak u sebe zkusím na štědrej den s novým monitorem, ale i tak, jestli někdo chcete, mám tu na prodej HIS Excalibur X1650XT 256MB DDRIII s pasivem za 4000,- včetně poštovnýho.

    Edit: Sorry, nějak mi tu zazlobily citace
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,348

    Hm a jak si se zbavil starých ovladačů od 7900? Prostě sprostě odinstaloval? Vyčistil řádně systém? Vyzkoušet GK v jiném PC (nejlíp kde už ATina je) a pokud by to bylo bez problémů bude problém u tebe.

    Ten net. je nutný pro chod CCC, omegy mají poslední verzi tuším 6.10, tzn bez podpory X1650XT.

    Teplota je na pasiv celkem zajímavá (asi ty žebra nejsou jen "vachrlaté")
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,045

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Hm a jak si se zbavil starých ovladačů od 7900? Prostě sprostě odinstaloval? Vyčistil řádně systém? Vyzkoušet GK v jiném PC (nejlíp kde už ATina je) a pokud by to bylo bez problémů bude problém u tebe.

    Ten net. je nutný pro chod CCC, omegy mají poslední verzi tuším 6.10, tzn bez podpory X1650XT.

    Teplota je na pasiv celkem zajímavá (asi ty žebra nejsou jen "vachrlaté")
    Dřív než jsem vyndal "starou" nVidii jsem samozřejmě všechny drivery odinstaloval a PC vyčistil TuneUpem. Teprv pak jsem ho vypnul a kartu vymněnil. V instalaci SW/HW nějaký zkušenosti přeci jen mám

    Ta karta je strašně lehounká, myslím, že tohle by nemohlo fungovat jako pasiv ani kdyby... prostě ne, pokud se člověk chce držet s teplotou pod 100°C. Ale byl to můj odhad, když jsem sáhl na ten pasiv, čidlo by možná tolik neukazovalo, každopádně prst bych na to dýl jak vteřinu neudržel a to znovu podotýkám, že jsem měl otevřenou skříň a grafika byla bez jakékoliv zátěže. Jinak co se týče CCC, moc pěkná věc, když jsem na to v liště kliknul, tak se to zavřelo, jinými slovy, prostě se ten CCC nedal spustit, vždy jen probliknul a zavřel se. Vše jsem odinstaloval (zpropadená kupa softwaru), dojel pro grafku a během pár kliknutí a jednoho restartu mám 6600GT 100% funkční a PC schopen práce.

    Když ve firmě dělám PC a ATI grafikou, tak je to vždy na novém OS, dám tam všechem ten pitomej soft, jak je nastaven v defaultu, ono to běží a víc se o to nestarám. Všem známým a přátelům jsem vždy postavil PC s nVidií, tak to teď vlastně bylo poprvé, kdy jsem se ATInou zaobíral trochu podrobněji... a jak to dopadlo -Myslím, že s novým Windowsem by běžela, ale k tomu mě nic a nikdo nedonutí, pokud to nebude nezbytně nutný.

    a nakonec taková malá památka na dvouhodinový výkon ATI v mém PC:


    Na co jeden "Ovladač obrazovky", a na co dva, když tři jsou lepší...

    -nVidii vždy stačil jeden, to je věc

    Zazvonil zvonec a s ATI je u mě navždy konec
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Podle me je zadrhel v ovladacich... Doporucuji na odinstalovani pouzit nejakou utilitu jako je treba CCleaner nebo neco podobneho. Jinak 70 stupnu s pasivem se jeste da...
    EDIT: no boboco na tvoje problemy me napada jen jedna odpoved: Kdyz to neumim tak to nedelam A kdyz uz je chyba na moji strane tak si to necham pro sebe Ja s ATI zatim zadny podobny problem jako ty nezazil a ze jsem jich do PC dal uz hodne... I kdyz v posledni dobe me nastvala kvalita obrazu u Catalyst 6.12 ale to je uz OT... Ale tak kdyby to nekoho zajimalo tak merknete sem http://indian.xf.cz/kvalita.PNG (konkretne do leveho horniho rohu na strom a jestli vite tak poradte jak docilit krasneho cisteho obrazu Tohle mi delaji az ATI Catalyst 6.12 )
    Naposledy upraveno uživatelem first.indian: 20-12-2006 v 20:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,559

    Mno 3 ovladače obrazovky? Odkud jsi stahoval ty ovladače? Todle se mi za několikaletou praxi s ATI nestalo, asi bude problém s novou kartou a ovladači .

    Odinstalovat ovladače pomocí CCleaner nebo DriverCleaner nebo radši oboje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,045

    Citace Původně odesláno od first.indian
    EDIT: no boboco na tvoje problemy me napada jen jedna odpoved: Kdyz to neumim tak to nedelam A kdyz uz je chyba na moji strane tak si to necham pro sebe Ja s ATI zatim zadny podobny problem jako ty nezazil a ze jsem jich do PC dal uz hodne...
    Jo, já souhlasím s ATI to fakt neumím a nervy dělaly svoje, protože jsem potřeboval pracovat.
    Víš, já si zcela naivně představoval, že v 17:30 odinstaluji starou nVidii a vyndám ji, v 17:32 nastartuje PC s ATI které nainstaluju nové drivery a nejpozději v 17:35 budu moc dále pracovat jak jsem potřeboval. Já s Tebou souhlasím, ve firmě ATI normálně používám a ty karty chodí... jo. tohle je asi holt jiná situace, nevím... a k tomu screenshotu, to je z driverů které byly na ke kartě na CD (k těm jsem přistopil až když všechny ostatní pokusy selhaly. Co se týče těch odinstalátorů, až budu mít mezi svátkama víc času a pokud do tý doby tu kartu neprodám, zkusím se na to ještě jednou vrhnout. S nVidií jsem opět nikdy nic takového nepotřeboval Možná měla nějakej problém s mým monitorem, nevím, celý se mi to zdá fakt divný... Zítra ve firmě, v jiném PC určitě poběží.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,810

    Myslim ze na jedne zkusenosti se neda stavet .. me osobne se cc taky nelibi a to atiny pouzivam jak v praci tak doma nejhorsi zjisteni bylo kdyz od jiste verze byl nutnu framework ale co nadelas kdyz si clovek zvykne prekousne vse Ale podobny problemy sem nemel vetsinou instalace vali napoprve
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    81

    S teplotou to lepší nebude... jinak zkus nainstalovat klidně starší omegy nebo ngo a přes ně pak poslední catalysty - zůstane ti starej panel, ale ovladače budou nové
    Pokud máš nějaký prázdný harddisk, tak si zkus udělat čistou instalaci systému a driverů.

    Jinak můj přesný postup by byl tento: normálně bych nainstaloval kompletní 6.12 včetně komplet frameworku a CCC (framework musíš mít obě verze a instalovat je posloupně podle verze). framework dneska používá kdeco...
    Na to bych po restartu plácnul nějaké omegy nebo ngo (bez přepisování novějších souborů) a po dalším restartu ještě pro jistotu znovu instaloval poslední catalysty (pouze ovladače). Zase by ti měl zůstat starý panel s novými ovladači.
    CCC můžeš v klidu odinstalovat

    Rozhodně přeinstaluj i directx

    Jinak stejné potíže mají i lidé co přechazí z Ati na nvidii - to je prostě normalní =)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,045

    Citace Původně odesláno od fanik
    S teplotou to lepší nebude... jinak zkus nainstalovat klidně starší omegy nebo ngo a přes ně pak poslední catalysty - zůstane ti starej panel, ale ovladače budou nové
    Pokud máš nějaký prázdný harddisk, tak si zkus udělat čistou instalaci systému a driverů.

    Jinak můj přesný postup by byl tento: normálně bych nainstaloval kompletní 6.12 včetně komplet frameworku a CCC (framework musíš mít obě verze a instalovat je posloupně podle verze). framework dneska používá kdeco...
    Na to bych po restartu plácnul nějaké omegy nebo ngo (bez přepisování novějších souborů) a po dalším restartu ještě pro jistotu znovu instaloval poslední catalysty (pouze ovladače). Zase by ti měl zůstat starý panel s novými ovladači.
    CCC můžeš v klidu odinstalovat

    Rozhodně přeinstaluj i directx

    Jinak stejné potíže mají i lidé co přechazí z Ati na nvidii - to je prostě normalní =)
    OKI, vyzkouším až bude víc času, několikrát jsem již ve firmě měnil starší ATI za novou nVidii i opačně a nikde jsem se s takovýmto problémem nesetkal. Já myslím, že je i dost na vině, že karta je moc nová. ad. kdyby ji již podporovaly Omegy, asi bych tyhle problémy vůbec neřešil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,045

    Nevím jestli mám bejt vtipnej, brát to s humorem nebo začít používat opravdu vulgární výrazy....

    Windows XP, který mě krásně fungoval cca půl roku, zažil sestavu na s939 i s775, vystřídalo se v něm MINIMÁLNĚ 10 grafických karet (samozřejmě vždy nVidia) mě dnes, přibližně před dvěmi hodinami navždy nenávratně opustil. Proč? Ptám se proč... a otázek mám hned několik...

    1) Když jsem dnes přišel utahanej domů a viděl jsem na stole válet se mou novou ATI x1650XT, řekl jsem si PROČ ji mám na stole a ne už dávno v kompíku?!?!

    2) Jelikož mám (jsem měl) ve Windech opravdu obrovské množství softwaru, v žádném případě jsem je nehodlal reinstalovat, ale řekl jsem si, že udělám opravu (ostatně jednu opravu už zažily při výmněně MB) a že tím se musí můj "ATI problém" vyřešit. Stáhl jsem si z Guru3D jakýsi totální deinstalátor driverů, smazal jsem ati, nvidii, všem co mi ten softík nabídl, pak jsem do pc vložil x1650XT, jednou zkušebně najel do windů a pak započal opravu Windů... Jaképak ale pro mě bylo překvapení, když se oprava dostala ke "zbývá 34minut" a dál se nic nedělo. Ani napodruhé, ani na potřetí... Vrátil jsem tedy v holém zoufalství zpátky nVidii, ale už ani s tou se oprava nedokončila... Opět se ptám PROČ?!

    3) Samozřejmě mě ani ve snu nenapadlo, že by se něco takového mohlo stát, takže jsem byl velmi lehce rozrušen z toho, že celé svátky strávím s tím, že si budu Windy přizpůsobovat k obrazu svému... ale budiž. Zazálohoval jsem si potřebné zbylé věci z jednotky c:, naformátoval ji a udělal Windy nové. Nainstaloval jsem ovladače desky, a udělal pár základních úprav v nastavení Windů a pak se vrhnul na instalaci Catalystů 6.12. Člověk by řekl, že problém nemohl nastat, naformátovaný disk, čistý windows, kvalitní grafika a kvalitní ATI software... a ono ejhle, po nainstalování driverů ve chvíli kdy se měla zobrazit plocha se vypnul grafiký výstup a vypnul se monitor. Říkám si, tohle už se mi přece někdy stalo?! Ano, to je přeci ten stejný problém, jako jsem měl na starém Windowsu, který šel díky tomuto problému do kytek! Mám jen jednu otázku, do prdele PROČ?!

    4) Mé poslední dnešní PROČ je velmi jednoduché... PROČ si já idiot koupil ATInu...

    Grafiku jsem zatím v jiném počítači nezkoušel, ale učiním tak nejspíš zítra. Já se totiž naivně domníval, že problém bude v mém OS, ale zřejmě ne... Vidím to tak na 95%, že ta karta u táty (MSI K9NU, Sempron 2800+, 1GB) poběží a já budu kde? -ano odpovězte si sami, nechci být ještě více vulgární...

    Jelikož stále ještě předpokládám, že karta je naprosto v pořádku, že se jedná jen o implementovanou nesnášenlivost ATI vůči mé osobě(případně AMD jako pomsta za to, že jsem Venice vymněnil za C2D), tak mám pro všechny FanATIky skvělou Vánoční akci:

    ANO, mohl jsem si tuto báječnou kartu, která dává GeForce 7600GT na prdel, nechat a užívat si jí jako doposud, ale já si NE! Žádná ATI, žádnej RADEON a to už navždy, do konce života!!! Za blbost se platí a tudíš: Tahle karta mě stála i dopravou cca 4 100,-CZK (což je nejnižší možná cena na trhu), je zcela nová, s plnou zárukou a já ji nabízím za rovné 3 000,- včetně dopravy a dobírky (samozřejmě až ji vyzkouším a ověřím si, že je opravdu v pořádku). Za tyhle peníze si pak hned objednám Gainward GeForce 7600GS s DDRIII pamětmi a budu si vesele spokojeně chrochat až do doby, kdy ji na jaře nenahradí nová nVidie s podporou DX10. Zítra kartu vyzkouším a projde-li, případnému zájemci ji ihned odešlu.

    Veselé Vánoce všem - jak mě, tak fanATIkům...
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 22-12-2006 v 23:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od boboco

    2) Jelikož mám (jsem měl) ve Windech opravdu obrovské množství softwaru......

    3) Samozřejmě mě ani ve snu nenapadlo......

    4) Mé poslední dnešní PROČ je velmi jednoduché... PROČ si já idiot koupil ATInu...
    2) S drivery sa hrat, je velka zodpovednost a staci vymazat jeden na viac a je to v prdeli. Nuz ja sa necudujem po tom tvrdom zasahu do driverov, registrov a neviem comu vsetkemu ze ti oprava nesla.... Nuz mozno to bola len zhoda nahod alebo si vymazal nieco viac ako bolo zdrave....

    3) Starsie LCD mozu mat problem, skusal si SAFE MOD vo Win XP??? Mozno by to nabehlo, mohli ty nastat problemy pri nastaveni rozlisenia po nainstalovani CCC (inak drivery bez CCC nefunguju a plati to aj naopak, ak chces 6.12 drivery musis pouzit aj 6.12 CCC- toto sa mi nepaci, proste pri instalacii musis instalovat ovladace+CCC a to vzdy!!!!!!!!) Skus to nakonfigurovat na nejakom inom monitore pre podmienky tvojho LCD t.j. 1024 *768 @ 60 Hz a potom skus pripichnut tvoje LCD alebo najprv nainstaluj ovladace od LCD a potom od ATI....

    4) Nie si Idiot, toto iste sa mi stalo pri prechode s ATI na nVIDIU, vetcsinou to preto riesim preinstalovanim Windowsu. PS: tvrdit, ze si nieco uz nikdy od toho ci hentoho vyrobcu nekupim je unahlene a plinie to s rozculenia, ale nevilucujem, ze to tak nespravis....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    81

    nu já se včera konečně zbavil předposlední nvidie a pořídil x1650 a naprostá spokojenost (of course) =)))

    ty předměty (ati) z tebe asi cítí hrubovibrační vlnění (jak by řekl Ashtar Sheran) a nechtějí tě =)

    No máš recht, když to nejde tak to prostě nejde a je lepší vrátit se k tomu co mám rásd a je osvědčené, pořád lepší něco než nic.

    První úpravy taktů 756/1566 (cíl 810/1620)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,348

    Instalování driverů s nutností CCC? A proč ne každé zvlášť?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,045

    Citace Původně odesláno od pegy
    2) S drivery sa hrat, je velka zodpovednost a staci vymazat jeden na viac a je to v prdeli. Nuz ja sa necudujem po tom tvrdom zasahu do driverov, registrov a neviem comu vsetkemu ze ti oprava nesla.... Nuz mozno to bola len zhoda nahod alebo si vymazal nieco viac ako bolo zdrave....

    3) Starsie LCD mozu mat problem, skusal si SAFE MOD vo Win XP??? Mozno by to nabehlo, mohli ty nastat problemy pri nastaveni rozlisenia po nainstalovani CCC (inak drivery bez CCC nefunguju a plati to aj naopak, ak chces 6.12 drivery musis pouzit aj 6.12 CCC- toto sa mi nepaci, proste pri instalacii musis instalovat ovladace+CCC a to vzdy!!!!!!!!) Skus to nakonfigurovat na nejakom inom monitore pre podmienky tvojho LCD t.j. 1024 *768 @ 60 Hz a potom skus pripichnut tvoje LCD alebo najprv nainstaluj ovladace od LCD a potom od ATI....

    4) Nie si Idiot, toto iste sa mi stalo pri prechode s ATI na nVIDIU, vetcsinou to preto riesim preinstalovanim Windowsu. PS: tvrdit, ze si nieco uz nikdy od toho ci hentoho vyrobcu nekupim je unahlene a plinie to s rozculenia, ale nevilucujem, ze to tak nespravis....
    ad 2) -to je možné, ale zatím se mi to nikdy nestalo

    ad 3) -mrkni na starší příspěvky, safe mod, vše jsem zkoušel a není to o tom, že by karta pouštěla do monitoru signál, který on neumí - to by napsal (monitor by napsal že signál nepodporuje). Ona nepouští ven žádný signál... A zkoušel jsem vše, co uvádíš, ať samotné drivery, nebo defaultní nastavení instalátoru (tj. vše)

    ad 4) Ty to řešíš reinstalem? Já se k tomu nechtěně taky dokopal a ani v naprosto čistém OS na zformátovaném disku karta po instalaci driverů neběží... Ale to už jsem taky psal. A ano, je to rozhodnutí plné rozčílení, vzteku a nervů, ale já když se nějak rozhodnu, tak to tak je... Už z principu věci, ATI už mi nesmí přes práh jak se týhle zbavím.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední