Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Pomoc s PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    8

    Mam problem zo skladaným PC nahodil som na neho Win Vistu 32bit a po načitani win to skoro hned zamrzne .Pc uz bol raz v reklamacke vymenili v nom dosku ale neviem ci nebude nahodou nieco z diskom Maxtor DiamondMax 21 160gb.Nevedel by niekto poradit ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,050

    Citace Původně odesláno od Johny-F Zobrazit příspěvek
    Mam problem zo skladaným PC nahodil som na neho Win Vistu 32bit a po načitani win to skoro hned zamrzne .Pc uz bol raz v reklamacke vymenili v nom dosku ale neviem ci nebude nahodou nieco z diskom Maxtor DiamondMax 21 160gb.Nevedel by niekto poradit ?
    Jestli je to sestava skládaná v nějakým obchodě, tak ať ti před tebou vyzkouší a ukážou, že funguje. Jinak bych jim to hodil na hlavu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    8

    Praveze nie je skladal som ho ja ale poskladaný bol dobre a nevies nahodou ako zistim ze ci je problem z diskom?...bez toho aby som ho dával do iného Pc
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele gobly
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    154

    myslim ze by to melo jit pomoci programku HD Tune
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,193

    Napiš kompletní sestavu.
    Co znamená po načítání hned zmrzne ? Najedou normálně Windows a pak zásek nebo během načítání Windows ?
    HDD zkontroluješ pomocí SeaTools. Doporučil bych také udělat Memtest.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    8

    ASROCK N61P-S
    Sempron le 1640
    2 gb kingston 800mhz
    maxtor diamondMax 21

    Po nainstalovani windows setko bezi ale postupne ked nahadzujem programi a ovladace tak buto to trva večnost alebo zamrzne. A po restarte a nacitani do windowsu do minuty je zmrznuty ...Ked sa to niekolko krat zopakuje tak uz ani nabehnut nechce do winu len pise Fdisk err a este nieco
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,193

    Napiš sem prosím ty chyby co Ti PC hlásí. Jinak chyby "FDisk Err"" by mohlo značit problém s HDD (FDisk).
    Zkoušel jsi Memtest a SeaTools ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    8

    Tak do toho memtestu som sa radsej nepustal pretoze som nevedel ako sa to robí ale niako sa mi to podarilo rozbehnut disk ide v pohode zamrzlo mi to len raz ked som instaloval ovladace od grafiky ale aj tie sa mi podarilo nainstalovat pc ide zatial v pohode ale neviem ci je normalne ze pri kazdom zapnuti sa v jednej sekunde ukazu dva cierne obrazovky plne pisma a potom zacne nacitavat windows
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,193

    Myslíš při postu a bootu - je tam jako první procesor a instalovaná RAM, pak načtení SATA či IDE zařízení a tabulka s hodnotami a nakonec načítání Windows ? Tak to je normální, tak startuje PC.
    Jinak ten Memtest vypálíš jako boot cd, spustíš PC s bootováním z DVD mechaniky a necháš to. On se sám spustí a provede se test. Ten nech běžet klidně přes noc a ráno se podívej jestli v kolonce Error jsou nějaké chyby.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hmm a grafiku používáš integrovanou na MB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    8

    Hmm toto viem ze to je klasika ale az sekundu po tom to povybehuje a zacne nacitavat....dik za vysvetlenie toho memtestu
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    8

    ano grafika je integrovana
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,193

    Při inicializaci IDE zařízení, lze pozastavit boot stiskem klávesy Pause. Nefungovala by i při zobrazení těch dvou stánek co popisuješ ? Můžeš se pak podívat, co to je. Ještě mě napadá, nemáš HDD nastaven v AHCI režimu ? Pak je boot trošku jiný, než při IDE modu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    8

    tak posnazim sa na to pozriet v co najblizsej dobe pretoze ten PC som robil pre kamaratku a uz je u nej zatial jej ide vsetko takze je to ok ...toto AHCI sa kde nastavuje?...a dik za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,193

    AHCI se nastavuje v BIOSu (položka SATA či IDE Configuration nebo tak nějak). Nastavíš buď IDE Mode nebo AHCI. Při zvolení režimu AHCI musíš při instalaci Windows stisknout F6 a nahrát SATA drivery pro HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. GeForce: Pomoc
    Od Master414 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 09-01-2010, 22:46
  2. CS 1,6 pomoc
    Od xSten19 v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-07-2008, 18:08
  3. Pomoc s DVD
    Od JohnyRi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 29-02-2008, 17:33
  4. Pls o pomoc
    Od VGR_AMP v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 30-12-2007, 22:24
  5. Pomoc s PCI a PCI-X
    Od Solitario v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-12-2007, 23:14