Zničená R9800PRO?
Měnil jsem u ní větrák (tím stylem, že jsem oddělal původní malý a dvěma gumičkama jsem na ni připojil 80mm fan), zapojil (ale zapomněl jsem na přídavné napájení), pustil a nic, počítač nebootoval. Všiml jsem si odpojeného molexu, zapojil, ale pořád mrtvo. Zkusil jsem starou geforce 3 a ta v pohodě jela. Potřebuju spíš takové utvrzení, že moje grafika je v prdeli a nedá se s ní nic dělat. Kdyžtak nějaký tip na slušnou AGP grafiku, ani ne moc výkonnou jako spíš tichou.
Podle mě by se té grafice nemělo nic stát. Zkusil bych jí znovu, překontroloval zapojení všech konektorů. Máš připojený i ventilátor na grafické kartě ?
Jo ještě jsem zapomněl dodat, že se (original) větráček ani neroztočí. Zkoušel jsem zasunout i jiný konektor přídavného napájení. Bohužel ji nemám kde jinde vyzkoušet. Na druhém AGP počítači je totiž nějaky neznačkový 235W MAX zdroj a tak nechci místo grafiky shánět i zdroj:)
[QUOTE=xxviktor;216877]Jo ještě jsem zapomněl dodat, že se (original) větráček ani neroztočí. Zkoušel jsem zasunout i jiný konektor přídavného napájení. Bohužel ji nemám kde jinde vyzkoušet. Na druhém AGP počítači je totiž nějaky neznačkový 235W MAX zdroj a tak nechci místo grafiky shánět i zdroj:)[/QUOTE]
Kdyby jsi ji tam vložil a pouze PC pustil aby jsi viděl boot (odpojil HDD) měl by zdroj býti OK. Viděl by jsi post a tím si i ověřil funkci grafické karty.
Kdyby jsi ji tam vložil a pouze PC pustil aby jsi viděl boot (odpojil HDD) měl by zdroj býti OK. Viděl by jsi post a tím si i ověřil funkci grafické karty.
musíš mít větrák zapojenej na ty grafice je to taková pojistka že když se netočí větrák tak se nezapne grafika
takže zapoj ten větrák do konektoru na grafice a mělo by to jet
takže zapoj ten větrák do konektoru na grafice a mělo by to jet
[QUOTE=Jiziii;216882]musíš mít větrák zapojenej na ty grafice je to taková pojistka že když se netočí větrák tak se nezapne grafika
takže zapoj ten větrák do konektoru na grafice a mělo by to jet[/QUOTE]
ale klasicky vetracek se (podle mych zkusenosti) neda zapojit na grafiku.. a kdyz pise ze ten original se ani neroztoci tak to je docela problem
takže zapoj ten větrák do konektoru na grafice a mělo by to jet[/QUOTE]
ale klasicky vetracek se (podle mych zkusenosti) neda zapojit na grafiku.. a kdyz pise ze ten original se ani neroztoci tak to je docela problem
[QUOTE=gobly;216887]ale klasicky vetracek se (podle mych zkusenosti) neda zapojit na grafiku.. a kdyz pise ze ten original se ani neroztoci tak to je docela problem[/QUOTE]
Stačí přehodit konektor na ventilátoru a v pohodě ho připojíš i na grafickou kartu.
Stačí přehodit konektor na ventilátoru a v pohodě ho připojíš i na grafickou kartu.
Kevin:No nevím, ono by mohlo stačit i tohle, moc nechci riskovat, protože to je fakt no name, ale třeba se hecnu.
Jizii:Taky mě to napadlo, že nepouští kvůli nějaké kontrole otáček, tak jsem připojil i ten origo chladič co tam byl (80tku mám připojenou k nějakymu fan vývodu na desce) a stejně ani ťuk. Ta karta je jak kdyby vyplá. Ani po chvilce nehřeje a jak jsem říkal-no boot prostě, počítač ani nepípne, nic.
Jizii:Taky mě to napadlo, že nepouští kvůli nějaké kontrole otáček, tak jsem připojil i ten origo chladič co tam byl (80tku mám připojenou k nějakymu fan vývodu na desce) a stejně ani ťuk. Ta karta je jak kdyby vyplá. Ani po chvilce nehřeje a jak jsem říkal-no boot prostě, počítač ani nepípne, nic.
Ono Ti stejně nezbude nic jiného, než ji otestovat jinde .... leda přehodit i ten zdroj, kdyby se Ti chtělo nad tím strávit trochu času ...
EDIT:
Pokud ji necháš najet jen v postu, bude mít min. spotřebu, myslím, že by to nijak nemělo ohrozit životnost zdroje
EDIT:
Pokud ji necháš najet jen v postu, bude mít min. spotřebu, myslím, že by to nijak nemělo ohrozit životnost zdroje