Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zničená R9800PRO?

xxviktor (406)|8.2.2009 18:37
Měnil jsem u ní větrák (tím stylem, že jsem oddělal původní malý a dvěma gumičkama jsem na ni připojil 80mm fan), zapojil (ale zapomněl jsem na přídavné napájení), pustil a nic, počítač nebootoval. Všiml jsem si odpojeného molexu, zapojil, ale pořád mrtvo. Zkusil jsem starou geforce 3 a ta v pohodě jela. Potřebuju spíš takové utvrzení, že moje grafika je v prdeli a nedá se s ní nic dělat. Kdyžtak nějaký tip na slušnou AGP grafiku, ani ne moc výkonnou jako spíš tichou.
gobly (153)|8.2.2009 20:30
vim ze uz si to urcite zkousel.. ale kukni se jestli tam mas vsetcko poradne nasazene/zastrcene
kevin00 (10238)|8.2.2009 20:40
Podle mě by se té grafice nemělo nic stát. Zkusil bych jí znovu, překontroloval zapojení všech konektorů. Máš připojený i ventilátor na grafické kartě ?
xxviktor (406)|8.2.2009 20:42
Jo ještě jsem zapomněl dodat, že se (original) větráček ani neroztočí. Zkoušel jsem zasunout i jiný konektor přídavného napájení. Bohužel ji nemám kde jinde vyzkoušet. Na druhém AGP počítači je totiž nějaky neznačkový 235W MAX zdroj a tak nechci místo grafiky shánět i zdroj:)
kevin00 (10238)|8.2.2009 20:47
[QUOTE=xxviktor;216877]Jo ještě jsem zapomněl dodat, že se (original) větráček ani neroztočí. Zkoušel jsem zasunout i jiný konektor přídavného napájení. Bohužel ji nemám kde jinde vyzkoušet. Na druhém AGP počítači je totiž nějaky neznačkový 235W MAX zdroj a tak nechci místo grafiky shánět i zdroj:)[/QUOTE]

Kdyby jsi ji tam vložil a pouze PC pustil aby jsi viděl boot (odpojil HDD) měl by zdroj býti OK. Viděl by jsi post a tím si i ověřil funkci grafické karty.
Jiziii (796)|8.2.2009 20:48
musíš mít větrák zapojenej na ty grafice je to taková pojistka že když se netočí větrák tak se nezapne grafika
takže zapoj ten větrák do konektoru na grafice a mělo by to jet
gobly (153)|8.2.2009 20:53
[QUOTE=Jiziii;216882]musíš mít větrák zapojenej na ty grafice je to taková pojistka že když se netočí větrák tak se nezapne grafika
takže zapoj ten větrák do konektoru na grafice a mělo by to jet[/QUOTE]

ale klasicky vetracek se (podle mych zkusenosti) neda zapojit na grafiku.. a kdyz pise ze ten original se ani neroztoci tak to je docela problem
kevin00 (10238)|8.2.2009 20:55
[QUOTE=gobly;216887]ale klasicky vetracek se (podle mych zkusenosti) neda zapojit na grafiku.. a kdyz pise ze ten original se ani neroztoci tak to je docela problem[/QUOTE]

Stačí přehodit konektor na ventilátoru a v pohodě ho připojíš i na grafickou kartu.
xxviktor (406)|8.2.2009 21:03
Kevin:No nevím, ono by mohlo stačit i tohle, moc nechci riskovat, protože to je fakt no name, ale třeba se hecnu.

Jizii:Taky mě to napadlo, že nepouští kvůli nějaké kontrole otáček, tak jsem připojil i ten origo chladič co tam byl (80tku mám připojenou k nějakymu fan vývodu na desce) a stejně ani ťuk. Ta karta je jak kdyby vyplá. Ani po chvilce nehřeje a jak jsem říkal-no boot prostě, počítač ani nepípne, nic.
kevin00 (10238)|8.2.2009 21:12
Ono Ti stejně nezbude nic jiného, než ji otestovat jinde .... leda přehodit i ten zdroj, kdyby se Ti chtělo nad tím strávit trochu času ...

EDIT:
Pokud ji necháš najet jen v postu, bude mít min. spotřebu, myslím, že by to nijak nemělo ohrozit životnost zdroje
Jiziii (796)|8.2.2009 21:25
skusil bach mrknout jestlis něco nepoškodil stli třeba něco neulomils, píchni na ni ten original větráček a skus ji v jiným compu nezapameň přídavný napájení a jestli se nerozběhne tak asi nefunguje a rozloučil bych se s ní :thumbdown
xxviktor (406)|8.2.2009 21:32
No možná ji zkusím, ale moc tomu nedávám. Neulomil jsem nic, díval jsem se, to by tam muselo být pěkně šmejdsky připájený:) Spíš to vidím na nějaky bazar no. Štve mě to.