Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Floppy disk fail (80)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    9

    Floppy disk fail (80) - Tahle hláška se objeví při startu počítače. Navíc mám ten problém, že s počítačem nelze komunikovat ani pomocí klávesnice. Takže němůžu zvolit žádnou možnost (DEL, F9, ..). Mám potvrzeno, že klávesnice je v pořádku.
    Naposledy upraveno uživatelem kolzig: 08-02-2009 v 23:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Máš špatně zapojenou disketovou mechaniku. Vyměň datový kablík, zkontroluj samotnou mechaniku, zkontroluj napájení, popřípadě ji vypni v BIOSu a budeš mít klid.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Špatně zapojená - vypadlý, uvolněný plochý kabel, naopak zapojená koncovka plochého kabelu, uvolněný, vypadlý konektor napájení

    vadný řadič FDD, vadná mechanika, zlomený kabel

    špatné nastavení v BIOSu

    Flešoval jsi BIOS? hýbal jsei s kabelem?

    Nejrychlejší odsranění poruchy - vstoupit do BIOSu a v položce disketa nastavit none, nebo disable
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    9

    Kabel je připojený dobře, už jen protože to tak měsíce fungovalo. Problém je především v tom, že počítač začal být zároveň hluchý i na vstup z klávesnice, jak sem psal v úvodním příspěvku. To znamená, že se nedostanu ani do biosu. Šťáva do klávesnice (PS2) teče, protože diody při bootu probliknou a je v pořádku (zkoušel jsem i jinou).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Tak tu disketovou mechaniku odpoj od řadiče, odpoj jí napájení. Pak by jsi se měl dostat do BIOSu bez problémů. Pokud je mechanika v BIOSu povolena, tak obržíš nějakou chybovou hlášku o tom, že tam nění a máš možnost F1 (ignorace problému a pokračování v bootu) nebo DEL (BIOS). Tak vlez do BIOSu a tam ji zakaž.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Tak tu disketovou mechaniku odpoj od řadiče, odpoj jí napájení. Pak by jsi se měl dostat do BIOSu bez problémů. Pokud je mechanika v BIOSu povolena, tak obržíš nějakou chybovou hlášku o tom, že tam nění a máš možnost F1 (ignorace problému a pokračování v bootu) nebo DEL (BIOS). Tak vlez do BIOSu a tam ji zakaž.
    Už jsem to bez úspěchu zkoušel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Neflashoval si BIOS ? Udělal jsi reset BIOSu ?
    Pokud to nejde i bez disketové mechaniky, odpoj všechno nepotřebné pro boot. Nech zapojen pouze CPU, grafiku a jeden modul RAM ve slotu DIMM1. Klidně bych odpojil i klávesnici a myš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    9

    Nechal jsem v PC jen nejzákladnější věci. Pořád to samé. Na chvíli jsem ještě vytáhl ze základní desky baterii, jediná změna byla v tom, že se mi pod floppy disk fail (80) vypsalo hlášení CMOS checksum error atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Citace Původně odesláno od kolzig Zobrazit příspěvek
    Nechal jsem v PC jen nejzákladnější věci. Pořád to samé. Na chvíli jsem ještě vytáhl ze základní desky baterii, jediná změna byla v tom, že se mi pod floppy disk fail (80) vypsalo hlášení CMOS checksum error atd.
    CMOS Checksum Error znamená, že je špatný kontrolní součet CMOS. Tak nyní Ti asi nezbívá nic jiného než BIOS flashnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Řekl bych že je to odpálený čip, ke kterému je připojeny flopy řadič a PS/2 a COM porty.

    Mam jednu takhle vadnou desku, nefumguje klavesnice a hazi to stejnou chybu 80.
    V blokovem chcematu je to společně připojeno na jednm čipu.

    Co to maš za typ desky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    9

    CMOS checksum error - Defaults loaded .. to se objeví vždycky po vytažení baterky, v tom problém není.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od rolandn Zobrazit příspěvek
    Řekl bych že je to odpálený čip, ke kterému je připojeny flopy řadič a ps/2 a com porty.

    Mam jednu takhle vadnou desku, nefumguje klavesnice a hazi to stejnou chybu 80.
    V blokovem chcematu je to společně připojeno na jednm čipu.

    Co to maš za typ desky?
    p4m900-m4
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Zde si můžeš stáhnout nový BIOS a pokusit se o flash.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od kolzig Zobrazit příspěvek
    CMOS checksum error - Defaults loaded .. to se objeví vždycky po vytažení baterky, v tom problém není.
    po této hlášce se dostaneš do biosu?
    je možné zapojit USB klávesnici?

    ono to vypadá že je pryč řadič a PS/2 vstup tak jak psal rolandn
    Nečíl se, ale dáváš klávesnici do dobré dírky??? Nic ve zlém. Také jsem se vztekal......
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    mužeš skusit připojit nějakou klavesnici na USB, pokud neni u tehle desky potřeba v BIOSu nejdřive USB klavesnici povolit tak ti poběži. Dostaneš se do BIOSu, vypneš floppy řadič, a system pofiči dal.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. floppy
    Od chalupník v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-02-2011, 19:10
  2. Základní desky: Load fail-save defaul problém
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-03-2010, 18:44
  3. Adapter pro floppy mechaniku
    Od mivot v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-01-2010, 11:29
  4. Musí nová sestava obsahovat i FLOPPY?
    Od SpeederBB v sekci PC - archiv
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 16-01-2009, 14:30