Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: ovládání vzdáleného PC

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Chtěl jsem se vás zeptat,jestli existuje ještě nějaký lepší program na vzdálené ovládání PC kromě VNC ?Je vždy potřeba použít hamachi ?Potřebuji především velice bezpečný program,abych se mohl napojit na PC ve firmě i z domova.
    Předem díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Honza23 Zobrazit příspěvek
    Chtěl jsem se vás zeptat,jestli existuje ještě nějaký lepší program na vzdálené ovládání PC kromě VNC ?Je vždy potřeba použít hamachi ?Potřebuji především velice bezpečný program,abych se mohl napojit na PC ve firmě i z domova.
    Předem díky
    Pokud máš Win XP Pro a vyšší proč nepoužiješ vzdálenou plochu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    A co primo remote desktop co je ve windows. A hamachi potrebujes z toho duvodu aby jsi se na ten vzdaleny pocitac vubec dostal. (Nebo jinou VPN) Protoze vetsinou nejsou pocitace primo pripojeny k internetu pomoci verejne ip adresy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Já jsem to právě zkoušel přes to hamachi a nějak mi to nešlo se napojit,můžete někdo poradit,jak se to přesně dělá ?
    A jaký máte zkušenosti s programem Teamviewer ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Mate ve firme nejakeho spravce? Nevim jak mate resene prostredi ... standardne by mela stacit vzdalena plocha ale nevim zda mate terminalovou branu .. pripadne nejaky firewall kde by se muselo nastavit presmerovani .. Nebo se proste jedna o nejake jedno pc ktere neni ani v zadne siti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Za prve musis na pocitaci kam se chces pripojit povolit pripojeni ke vzdalene plose
    pak musis mit oba pocitace mezi sebou viditelne (musi jit ping z jednoho pc na druhe), bud pres hamachi nebo pres jinou vpn.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Pouzitelna a celkom sikovna moznost je software LogMeIn. Blizsie info v zrozumitelnej reci :-).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Honza23 Zobrazit příspěvek
    Já jsem to právě zkoušel přes to hamachi a nějak mi to nešlo se napojit,můžete někdo poradit,jak se to přesně dělá ?
    A jaký máte zkušenosti s programem Teamviewer ?
    instalovat hamachi na obou pc a přijmout je do jedné sítě
    ve firevalu, vyjímky povolit vzdálenou plochu a přidat hamachi (www.hamachi.cz)
    otestovat spojení příkazem ping navzájem na IP 5.xxx.xxx.xxx
    poté spustit vzdálenou plochu, zadat adresu druhého stroje
    a hotovo
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Teamviewer používám. Na občasný zásahy u počítačově neznalejch příbuznejch ideální - nic se neinstaluje, jen to stáhnou, spustěj, řeknou po telefonu dvě čísla.
    Ale rychlý to zas tak úplně neni, kdysi jsem tady na fóru tvrdil že je, ale to bylo zřejmě z nadšení nad novym užitečnym programem. Prej to má uvnitř VNC, tak neni ani divu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    1. Hamachi a LogMeIn je pokud se nepletu jedno a to samé (minimálně Hamachi používá LogMeIn servery).

    2. Pokud je potřeba se připojit přes 2 NAT (firewall v práci a např. router nebo neveřejná IP adresa doma), je to jedna z mála možností, jak vytvořit funkční spojení - protože samotný VPN, např. OpenVPN, anebo ani remote console, ani VNC, se nedostane přes 2x NAT. Je to vcelku logický - Hamachi používá pro spojení svůj server (tj. server, kterej je viditelnej z obou stran), jinak to zařídit nejde (AFAIK - možná ještě nějakým nastavením na routerech by to nějak udělat šlo, nevím).

    3. Hamachi vnitřně používá VPN (šifrovaný), ale spojení se vytváří přes jejich server, takže pokud jde o bezpečnost, je možno vytvořit nad spojením Hamachi (5.x.x.x) ještě svoje vlastní spojení VPN, např. OpenVPN, šifrovaný pomocí certifikátů, který si vytvořím a tudíž mám jenom já.

    Sám používám přesně tuto kombinaci: Hamachi jako nosný spojení, nad tím šifrovaný spojení OpenVPN (který nad Hamachi už není problém zprovoznit přes 2x NAT), a pod ním buď remote consoli (vhodnější pro Windows) nebo VNC (vhodnější pro Linux), takže potvrzuji, že takhle to rozchodit lze.

    4. Pokud to bereš skutečně vážně, je navíc potřeba nějak vyřešit vzdálený zapínání počítače na druhý straně - koukni na Wake On LAN. Je docela obtížný to rozchodit, strávil jsem s tím pěkných pár hodin (ale spíš proto, že je potřeba nastudovat to, když to člověk nikdy předtím nedělal a nic o tom neví), než se mi podařilo rozchodit probuzení počítače doma (kterej je za routerem) z práce, ale dá se to (router ale musí nějakým způsobem podporovat přeposílání WOL paketů). Dál je k tomu potřeba veřejná IP adresa, nejlíp pevná (ale konkrétně v mým případě na UPC pevnou sice nemám, ale ještě se mi za posledních půl roku nezměnila - to ale záleží na konkrétním poskytovateli).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ten teamviewer taky nemá žádnej problém přelýzt přes nat na obou stranách...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Logmein WOL podporuje, za predpokladu ze je WOL povolen. Existuji programky kterym se da pc probudit na dalku (pokud znate adresu). Jeste existuje verze Logmein na flesce (ta je ale placena) ktera nevyzaduje instalaci, pouze zadate jmeno & heslo.

    edit: Logmein Ignition https://secure.logmein.com/products/ignition/
    Chtel jsem ukazat probouzeni, ale bohuzel jsou vsichni offline a ja nemam pri ruce nabijecku. Kazdopadne na beznou "vypomoc" by mel Logmein free stacit, da se rozumne pouzivat i z pda
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 09-02-2009 v 23:29
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    taktez pouzivame s kolegou logmein, celkem bez problemove a odkudkoliv s internetem..a bez potizi s nejakym slozitym nastavovanim
    Dokonce ho pouziva i firma co ma ve sprave stravovaci terminaly na vzdalene opravy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Předem díky za reakce
    Zkoušel jsem to tedy přes ten Teamviewer,vše funguje správně,ale přece jen mám strach o bezpečnost,a to je tím nejdůležitějším kriteriem.
    Takže doporučujete tedy ten prográmek Logmein ?Může mi ještě napsat,jak probudit PC na druhé straně,když tam není veřejná IP adresa,je to vůbec možné ?Taky je zřejmě potřeba,aby se ten program sám zapnul při spuštění a ihned mohl pracovat.Třeba v tomhle se mi líbí Teamviewer,kde se všechno tohle dá nastavit.
    Naposledy upraveno uživatelem Honza23: 10-02-2009 v 09:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Citace Původně odesláno od Honza23 Zobrazit příspěvek
    Může mi ještě napsat,jak probudit PC na druhé straně,když tam není veřejná IP adresa,je to vůbec možné ?
    Myslím si, že to možné není, měla by být veřejná a navíc relativně "pevná" (aby se neměnila při každým spojení) abys věděl, na jakou IP vůbec poslat probouzecí paket.

    Wake On LAN už jsme tu kdysi probírali v tomhle threadu. Měl bych možná někdy sepsat nějakej návod jak jsem to dělal, ale nějak není čas

    Citace Původně odesláno od Honza23 Zobrazit příspěvek
    Taky je zřejmě potřeba,aby se ten program sám zapnul při spuštění a ihned mohl pracovat.Třeba v tomhle se mi líbí Teamviewer,kde se všechno tohle dá nastavit.
    Ano, to je potřeba. V Hamachi tohle řeším pomocí SrvAny, kterým Hamachi spouštím jako service při startu počítače (takže to funguje i bez přihlášení uživatele - tj. můžu se přihlásit vzdáleně). Z bezpečnostních důvodů ten service navíc spouštím pod speciálním uživatelem s limitovaným oprávněním. OpenVPN (který mám nad ním) už je service rovnou po instalaci, takže s tím není problém.

    //EDIT jinak nad tím teamviewerem, pokud by vyhovoval líp, by možná taky moh jít rozject OpenVPN? Ale neznám ho, jak přesně funguje - jestli podobně jako hamachi, že vytvoří virtuální síťovku (openVPN potřebuje ject přes nějakou síťovku) ...
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 10-02-2009 v 11:21
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dálkové ovládání na PC
    Od koren3 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 15-12-2012, 20:57
  2. ovladani vetraku na GK
    Od looplo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 05-04-2012, 17:13
  3. Dálkové ovládání IR
    Od Komisar_oldd v sekci Periferie
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-12-2009, 14:58
  4. Ovladani myší
    Od Jendas1 v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-11-2009, 06:49
  5. ovladani PC pres sit
    Od mech13 v sekci OS Windows
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 02-11-2006, 09:20