Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Prosim o pomoc - je to zdrojem ?

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    Ahoj, pokusim se popsat problém kolegy. Nedávno vyměnil HD a nainstaloval Win XP - vše se zdálo OK. Potom výměna grafiky /GF 5700 za 6600 GT/. Chvíli se to zdálo v pořádku, ale potom se komp začal restartovat, většinou pár sekund po najetí Win. Vyjímečně to nespadne - jo a jednou to taky hodilo hlášku že neni napájena grafika, ač byla.
    Sestava: deska MSI K7N2 Delta, chip nForce2, proc. AMD Barton 2500, HD WD 200GB, 2 mechaniky, paměti 3 x 256 MB /ty to nebudou/. Zdroj snad 300 W.
    Po telefonu jsem to odhadl na zdroj, i když se mi to nějak nezdá /mám podobnou sestavu s graf. GF 7600 GT a žádný problém.
    Našla by se nějaká dobrá a rychlá rada ? /zítra to budeme zkoušet najít/
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    jo a ještě jsem zapomněl: po zpětné výměně graf. karty to padá dál
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Leroj
    jo a ještě jsem zapomněl: po zpětné výměně graf. karty to padá dál
    Rozhodně by to chtělo co nejvíce informací o zdroji, každopádně, pokud se jedná o nějakou levnou 300W potvůrku, vážící pár gramů, rohodně ho neprodleně vymněňte. Pokud má na sobě děsivý název typu JNC, LC, MOREX, SunPro, Mercury... rozhodně neprodleně vymněnit. 300W EC s 8cm ventilátorem bude taky nedostačující! Minimum pro tuhle sestavu bych viděl Fortron 300/350W nebo EC 350/400W. Je dosti riskantní provozovat PC s nekvalitním, přetíženým zdrojem!!! Viděl bych to tak na 95%, že je to zdrojem (pokud už zdroj nestihl něco poškodit, například desku)
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 02-12-2006 v 23:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Mel jsem do pismene stejny problem .. Byl to zdroj!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    ale než ho definitivně zahodíte tak doporučuji napružit dutinky v konektorech aby měly dobrý elektrický kontakt, už jsem se s tímto problémem nejednou setkal
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Martin Šejnoha
    ale než ho definitivně zahodíte tak doporučuji napružit dutinky v konektorech aby měly dobrý elektrický kontakt, už jsem se s tímto problémem nejednou setkal
    Jojo, zejména rozdvojky nebo "výhybky" k ventilátorům bývají občas problematické a stačí jemný poryv větru a přerušuje se napájení. Zkusit rozhodně ano, pokud máte s uvedenou sestavou 300W zdroj (nejedná-li se o tvrdě značkovej, což pochybuji), určitě vymněnit co nejdříve!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    takže děkuji za rady, ovšem po přehození zdroje to spadlo znovu ! Nakonec nainstalovány Win XP na starý disk a komp drží ! Takže nečekaně to vypadá na HD. No přesto jsme se rozhodli vyměnit zdroje a tak jsem vybral tyto:

    Fortron ATX-350PNF 350W http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39593
    nebo
    Fortron ATX-350PNR 350W
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41116
    no a opět prosim o radu - jednak jestli je to vhodný výběr a taky nějak nemůžu objevit jaký je mezi nimi rozdíl - já tam vidim jen to jedno písmenko a taky jinou cenu - to asi nebude ten hlavní rozdíl, co ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    no a opět jsem zapomněl : ten zdroj co tam máme je značky L & C...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od Leroj
    takže děkuji za rady, ovšem po přehození zdroje to spadlo znovu ! Nakonec nainstalovány Win XP na starý disk a komp drží ! Takže nečekaně to vypadá na HD. No přesto jsme se rozhodli vyměnit zdroje a tak jsem vybral tyto:

    Fortron ATX-350PNF 350W http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39593
    nebo
    Fortron ATX-350PNR 350W
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41116
    no a opět prosim o radu - jednak jestli je to vhodný výběr a taky nějak nemůžu objevit jaký je mezi nimi rozdíl - já tam vidim jen to jedno písmenko a taky jinou cenu - to asi nebude ten hlavní rozdíl, co ?
    Koukal jsem se na stranky vyrobce a tam nemuzu najit zadnej model 350PNR . Proto se nedaj zdroje ani porovnat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    Dík za snahu -to vypadá, že to je speciální zdroj vyrobený v Czech Computeru :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od Leroj
    Dík za snahu -to vypadá, že to je speciální zdroj vyrobený v Czech Computeru :-)
    No, mozna je na nem navic nalepka CZC v hodnote 50,- Kc
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Leroj
    no a opět jsem zapomněl : ten zdroj co tam máme je značky L & C...
    Uff, tak toho se opravdu rychle zbav A myslím, že ty fortrony jsou opravdu naprosto stejné, nechápu rozdíl ve značení. Že by novější a starší modelová řada?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    U nějakých byly delší kabely, ale který to byly to nevim. Taky jen rozdíl v písmenku a v ceně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele Kerry
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od P@pi
    U nějakých byly delší kabely, ale který to byly to nevim. Taky jen rozdíl v písmenku a v ceně.
    To je u 400W zdroje Fortron FSP400-60THN-S měl delší kabely než
    Fortron FSP400-60THN-P. Rozdíl by měl být ještě v tišším ventilátoru. [OT:] Dneska mi Fortron FSP400-60THN-S přišel ale budu ho mít až k Vánocům. Musím říct že jak jsem si ho obtěžkal tak mě to až překvapilo jak je těžký. První dojem co jsem na něj koukal je pozitivní (vybral jsem ho proto, protože jsem věděl že je dobrej ). Ventilátor vypadá kvlaitně a perforace na zadní straně je výborná. Zdroj jsem nerozdělával ale vzhledem k tomu že bych se v tom stejně moc nevyznal tak by to ani nemělo moc smysl . Až na Vánoce ho prozkoumám víc. [/OT]
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    Takže podávám závěrečnou zprávu:
    zdroje vyměněny, Fortron běží pěkně a potichu a zajímavý je, že hra která po 20 min. resetovala celý počítač /Dark Messiah MaM/ jela večer bez problémů...že by náhoda ?
    a abych nezapomněl: mám na prodej zdroj L&C, 350 W, zn spolehlivý...
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 08-12-2006 v 00:02
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pomoc se zdrojem
    Od opel8 v sekci Zdroje
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-12-2013, 09:06
  2. Socket 775: Prosim pomoc
    Od Master414 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 01-09-2009, 20:51
  3. Prosim o pomoc
    Od tommmmm v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-09-2008, 21:35
  4. prosim pomoc
    Od votvik v sekci Audio
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-06-2008, 17:54
  5. Pomoc se zdrojem a sestavou..
    Od fluo v sekci Zdroje
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 12-12-2007, 09:12