reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problem s instalaci winXP

Rejj (47)|10.2.2009 15:54
Zdravim,

Predem rikam, ze uz sem windows reinstaloval a disk formatoval, a nevzpominam si, ze by se vysktl nejaky z techto problemu (jedna se o to same PC, o tu samou kopii windows). PC je 2 roky stare (i kdyz z puvodniho zbyla jen deska a procesor)

Zformatoval jsem disk a dal sem instalaci WindowsXP media center edition. Vse probihalo vporadku az do chvile, kdy po me instalace chtela "windows professional service pack 2 CD". Problem je v tom, ze zadne z mych CD "nepasuje" a vsechny to odmita (jedna se o recovery disky, je to OEM verze). Jedina moznost je cancel -> instalator se me zepta, zda chci pokracovat v instalaci, s tim ze soubor preskocim, potvrdim, ale dalsi soubor je to same. Zbyva me cancel cely instalace. Windows se nasledne pusti a da se s nim pracovat, ale cely me to prijde divny. Windows se me zda "orezany". Napr: je mozne jenom klasicky motiv (hranate jako v 98) - cele to vypada jako v safe modu. Pritom kdyz se v control panalech podivam na system, tak hlasi SP2. Zkusil sem to zformatovat a nainstalovat uz 3x a vzdy skoncim na "windows professional service pack 2 CD. Zkusil jsem na jinem pocitaci stahnout SP3 a prenest ho na flashce na muj, po tom co sem ho nainstaloval se ale nic nezmenilo.
Nezminuju veci typu - nevidim pripojeni k mistni siti, musel sem pozapinat asi 6 sluzeb ve sprave pocitace a musim je zapinat po kazdem startu ( i kdyz sou nastavene na automatic, tak nenastartujou). I kdyz toto udelam tak ten windowsackej wireless configuration zero nevidi zadny site v okoli, pritom kdyz vyuziju program prilozeny k memu wireless adapteru, tak jich vidi asi 8. nevim jestli tenhle problem souvisi s tim, ze to neumim, nebo ze ta instalace je "naka divna".
Jackal007 (44)|10.2.2009 16:09
No to bude asi tim, ze Windows Media Center Edition jsou na 2CD. Takze to co mas bude nejaky zplacnuty polotovar.

Jestli se jedna o recovery disky, tak by na nich melo byt vse potrebne. Nemohl bys sem pastnout vypis adresaru?
Wlcek (379)|10.2.2009 16:20
Jestli si dobre vzpominam, tak prvni se musi nainstalovat win xp a pak na to teprve media center.
Jak si to instaloval ty??
Jackal007 (44)|10.2.2009 17:22
Resp. Media Center rozsireni bylo az na tom druhym CD ....
Rejj (47)|10.2.2009 18:24
OK jeste jednou - Zformatoval jsem disk, spustila se instalace windows. Instalace po chvili vyzada "windows professional 2 CD" - vlozim pozadovanej disk a instalace bezi dal. Po chvili to chce "Windows professional service pack 2 CD" a sem nahranej. vyzkousel sem vsechny 3 cd, ktery mam a na zadnym to nenajde soubor, kterej to hleda - dam cancel. Chcete tento soubor preskocit? ano - a znova.
Dam cancel instalace a windowsy nabehnou tak, jak sem zminil v mojim prvnim postu.

CD jsou 3. CD1 a CD2 jsou popsany jen takovym tim obvyklym typu "urceno vyhradne k distribci blabla"
Na CD3 je Microsoft. Net framework 1.1
Microsoft. Net framework 1.1 SP1
Update rollup 2 EN (zkusil sem nainstalovat, co to udela, napsalo to, ze nenasel nejakej soubor.dll - kkthxbye)
lokalizacni balicek cz
Jackal007 (44)|12.2.2009 10:20
V tom pripade je asi chybka na tech CDckach .... jinak to vysvetlit neumim ...