Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PC nenabíhá, zřejmě se nedostane k POST

bright (95)|11.2.2009 15:45
Dobrý den,

dnes mne zlobí PC - po spuštění se točí ventilátory, disk naběhne, ale nic dál se neděje. Nedostanu nic na D-Sub, DVI-I, ani HDMI. Nemám připojen speaker, tedy nemohu poznat, jestli deska vydává varovné písně. Na desce není žádná diagnostická dioda. LAN konektor svítí, je aktivní. Po spuštění nereaguje nic na klávesnici - ať zapínám caps či num-lock, tak se nic neděje - zkoušeno jak na PS/2 klávesnici, tak i na USB. Po vypnutí prodlužky a zapnutí se rozsvítí všechny diody na klávesnici a zhasnou, ale dál už vůbec nesvítí. Zkoušel jsem vytáhnout baterii CMOS, ale bez efektu. Stejný efekt je i po odpojení napájení a baterie.. Usuzuji, že ani nedojde k POSTu. Systém nenaběhne. Pokud by naběhl, byl bych schopen se připojit i přes SSH či mašinu pingnout - nedaří se. Rukoměrem usuzuji, že severní můstek je dost horký - cca 60 stupňů. Odpojil jsem hard-disk i mechaniku pro případnou diagnostiku a s tím spojené vypínání a zapínání.

Jedná se o sestavu:
Gigabyte DS3H 780G, AMD X2 4850, jeden DDR2 A-DATA paměťový modul, Samsung F1 320, a zdroj Seasonic SS-350ET

Poradíte co s tím? Sestava je kupována u alfacomp jako celek.
kevin00 (10238)|11.2.2009 15:52
Specifikuj přesně typ motherboardu a typ modulů RAM. Nemáš náhodou motherboard GA-MA78G-DS3H ?
Odpoj vše nepotřebné k startu počítače. Nech zapojené pouze CPU, grafickou kartu (pokud má MB integrované graf. jádro, vyjmi i ji), jeden modul RAM zapojený do slotu DIMM1.
Tak mi teď trklo ... pokud je sestava kupována v Alfě, není zezadu pečeť ? Měl by jsi spíše reklamovat a nerozebírat ji.

EDIT: Pro post pode mnou

Dobře. Udělej co jsem psal. Neosazuj grafickou kartu. Zkontroluj ještě veškeré napájecí konektory, jestli řádně drží
bright (95)|11.2.2009 15:57
Pečeť tam není, zespodu skříně je jen nálepka se sestavou. K desce - revize 1.1. Case jsem otevíral jen pro vyjmutí baterie. Paměťové moduly jsou ty klasické na 800 MHz, CL4 či CL5, teď nevím.

Z objednávky:
18280 A-Data 2GB 800MHz
14273 AMD Athlon 64 X2 4850e EE BOX
12999 Gigabyte GA-MA78G-DS3H (rev. 1.0)
34537 Samsung SH-S223F černá, OEM
22590 Samsung SpinPoint F1 3.5" 320GB HD322HJ
11123 Seasonic SS-350ET-F3 350W OEM
10464 Thermaltake VC2000BNS Mambo

EDIT3:
Tak a teď jsem ponechal vytáhlou baterii asi 20 minut mimo PC a po vložení a zapnutí PC - CMOS checksum error, Post error occurs

Je možné, že jsem to způsobil dříve snížením násobiče procesoru a snížením napětí o 0,05V na procesoru? Docela jsem se vylekal, když nic nejelo a teď zase jede. Pro jistotu sundám chladič od severního můstku a vyměním mu pastu a veškeré kabely nějak více upevním.