Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: ATI R. HD4850 1GB DDR3 nízké skóre v 3D Mark Vantage

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    Dobrý den. Prostřednictvím handlování při reklamaci mé původní Nvidie 8800GTX jsem přišel k této kartě. Zdá se, že funguje bez problémů a i výkony této karty v hrách jsou dobré. Co mě ale překvapilo bylo nízké skóre ve 3D Marku Vantage. V 06 jsem měl 11 400 (tedy +- stejně jako jsem měl s 8800GTX) ale v Vantage jsem dosáhl 7020 bodů, což je o 1000 méně, než s 8800 GTX. Je možné, že by to bylo absencí čipu Physx na kartách Ati? Ovladač mám nejaktuálnější, ze stránek ati, 9.1 a proto tento pokles trochu nechápu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    A hrajes ted 3DMark tak casto, ze Ti to vadi ? nebo je pokles ve snimcich i ve hrach ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    v podstatě mi šlo o to, zda není možné, že by došlo k problémům s výkonem do budoucna. Samozřejmě, že mě o 3DMark moc nejde, protože je to jenom benchmark. Jenom mi to připadá zvláštní, když si vezmeme, že 8800GTX byla designovaná pro DX9 a DX10 podporovala, zatímco dnešní karty jsou (myslim) designované pro DX10 a DX9 podporují. Čekal jsem prostě víc...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    A odstranil jsi veskere zbytky driveru po nVidii ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    A odstranil jsi veskere zbytky driveru po nVidii ?
    Ano, CCleaner, Driver cleaner projel HDD a ještě jsem odstranil složku s předchozími ovladači pro NVidii (ale to asi nemá vliv)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od centurion_CZ Zobrazit příspěvek
    Dobrý den. Prostřednictvím handlování při reklamaci mé původní Nvidie 8800GTX jsem přišel k této kartě. Zdá se, že funguje bez problémů a i výkony této karty v hrách jsou dobré. Co mě ale překvapilo bylo nízké skóre ve 3D Marku Vantage. V 06 jsem měl 11 400 (tedy +- stejně jako jsem měl s 8800GTX) ale v Vantage jsem dosáhl 7020 bodů, což je o 1000 méně, než s 8800 GTX. Je možné, že by to bylo absencí čipu Physx na kartách Ati? Ovladač mám nejaktuálnější, ze stránek ati, 9.1 a proto tento pokles trochu nechápu.
    Moje 4870 na tom byla stejne 3Dmark neres ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    Ok, kašlu na to. Ještě jedna otázka. Zkoušel jsem Ati overdrive. Z původních hodnot (Gpu/paměť) 625/993 jsem mírně pozměnil na 655/993, potvrdil, ale Gpu-Z mi stále ukazuje původní takty? Je třeba po změně restartovat PC? Nebo prostě ukazuje GPU-Z špatně?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Proc taktis? na jakem rozliseni hrajes? Je neco co ta karta u tebe nezvladne ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    O to tak nejde. Spíš jenom zkouším potenciál do budoucna (a taky výdrž zdroje...). Jinak jde všechno dobře. Možná tak 5 fps navíc u Flight simulátoru X by neuškodilo, ale to už bude spíš na CPU (mimochodem Q6600 2,4GHZ). Jinak hraju na pomalu zastarávajících 1280x1024...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od centurion_CZ Zobrazit příspěvek
    Ok, kašlu na to. Ještě jedna otázka. Zkoušel jsem Ati overdrive. Z původních hodnot (Gpu/paměť) 625/993 jsem mírně pozměnil na 655/993, potvrdil, ale Gpu-Z mi stále ukazuje původní takty? Je třeba po změně restartovat PC? Nebo prostě ukazuje GPU-Z špatně?
    Problem je ze jsi asi zmenil jenom jedno nastaveni
    pravdepodobne v "iddle" modu GPU. Narazil jsem na to taky, pak jsem taktoval primo v ovladacich grafiky (Catalystech) a pak jsem modifikoval konfiguracni soubory catalystu. Ted jedu na 700/1100.
    Jak na to? viz vypis xml souboru asi v prvni ctvrtine stranky
    http://www.gpforums.co.nz/thread/319315/?s=
    Bacha, frekvence gpu a ram je dost limitovana min je myslim neco kolem 400/500 a max 700/1200. Jinak se ty frekvence ignoruji.
    Naposledy upraveno uživatelem mstejska: 11-02-2009 v 21:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Problem je ze jsi asi zmenil jenom jedno nastaveni
    pravdepodobne v "iddle" modu GPU. Narazil jsem na to taky, pak jsem taktoval primo v ovladacich grafiky (Catalystech) a pak jsem modifikoval konfiguracni soubory catalystu. Ted jedu na 700/1100.
    Jak na to? viz vypis xml souboru asi v prvni ctvrtine stranky
    http://www.gpforums.co.nz/thread/319315/?s=
    aha, díky moc. EDIT: Tak jsem všechno udělal přesně podle návodu, ale stejně mi to nejde. Catalyst ukazuje takty vyšší, ale GPU-Z (kterému bych věřil víc) ne... Tak nevim, co s tim může bejt... Ale je zajímavý, že i kolonka "aktuální hodnoty" ukazuje v zátěží vyšší takty. Že by se mýlil GPU-Z?
    Naposledy upraveno uživatelem centurion_CZ: 11-02-2009 v 21:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Kašli na taktování v CCC, spíš než na limit karty bys narazil na frekvenční limit CCC. Je tolik jiných programů které i podporují tvou GK: RivaTuner, AMD GPU Clock Tool, ATI TrayTools (propracovanější, složitější); ATI Tool tuším podporu karet čtyřtisíckovkové řady nemá a už se nevyvíjí.
    Popř PowerStrip - poslední verze podporují i Radeony HD 48xx, tady na stránkách SHW i s podrobným návodem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    já mam zas jiný problém když chci taktovat v jakemkoliv jinem programu než ccc tak se takty vůbec nepoužijou.....takže teď zkusím ten návod s CCC potřebuju hlavně posunout limit pamětí
    CCC nabízí navýšení z 1800 jen na 1955 ale karta da i 2250....takže bych chtěl alespoň dosáhnout těch 2150... jádro jede stabilně na 900 a CCC dává 876MHz takže tam to tak nevadí...
    ale mám HD3870 X2
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od centurion_CZ Zobrazit příspěvek
    aha, díky moc. EDIT: Tak jsem všechno udělal přesně podle návodu, ale stejně mi to nejde. Catalyst ukazuje takty vyšší, ale GPU-Z (kterému bych věřil víc) ne... Tak nevim, co s tim může bejt... Ale je zajímavý, že i kolonka "aktuální hodnoty" ukazuje v zátěží vyšší takty. Že by se mýlil GPU-Z?
    Hele, jen se blbě zeptám.....
    Kontroloval sis, co dělají takty VGA při hře, nebo 3DMarku?
    Spusť si RivaTuner (tu diagnostiku......grafy, ukazující frekvence a teploty) a podívej se, co to dělá. Nech to běžet a spusť třeba ten 3DMark.
    Já měl nedávno dbě HD4830 a když jsem vCCC kartu přetaktoval, jela pořád na default, dokud jsem nespustil jakoukoli 3D aplikaci : (GPU Caps Viewer, 3DMark, Real-Time High Dynamic Range Image-Based Lighting 1.2, hru). Potom takty vylítly na mnou nastavené v CCC.
    Takže takové malé "šetření".
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Hele, jen se blbě zeptám.....
    Kontroloval sis, co dělají takty VGA při hře, nebo 3DMarku?
    Spusť si RivaTuner (tu diagnostiku......grafy, ukazující frekvence a teploty) a podívej se, co to dělá. Nech to běžet a spusť třeba ten 3DMark.
    Já měl nedávno dbě HD4830 a když jsem vCCC kartu přetaktoval, jela pořád na default, dokud jsem nespustil jakoukoli 3D aplikaci : (GPU Caps Viewer, 3DMark, Real-Time High Dynamic Range Image-Based Lighting 1.2, hru). Potom takty vylítly na mnou nastavené v CCC.
    Takže takové malé "šetření".
    aha, to bude asi ono. Spustil jsem 3DMark a hned 250 bodů navíc. Je to ale dost zvláštní, nechápu co to furt ten power-play s těma taktama na kartě dělá. Bylo by podle mě prostě 100x snažší, kdyby karta měla 1 takt pro idle, druhý pro load a ne 3 takty, které zřejmě každá přetaktovaná ATi dneska má (zátěž, úsporný rež., a přetaktování). Díky za radu. Sice jsem kartu vrátil (nějak mi na ní nestačil zdroj), ale aspoň jsem se dopracoval závěru (už jsem se bál, že bude problém na zákl. desce, nebo tak).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. 3D Mark 03, 05, 06, Vantage - výsledky
    Od Bergo v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 387
    Poslední příspěvek: 19-01-2014, 21:08
  2. Skóre
    Od H5_Honzik v sekci IT Manager III
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 08-09-2009, 23:57
  3. 3D mark vantage
    Od p.a.l.i v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-07-2009, 10:24
  4. 3DMark Vantage
    Od sety83 v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-01-2009, 15:20