Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: MCE a záznam TV

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    2

    Setkal jsem se s problémem nemožnosti ukončení programů v MCE,například pri sledování Tv nevím jak tuto funkci ukončit.Stále je v dolním rohu okno s pozastavenou televizí.Po skončeném nahrávání se v tomto stavu pc neuvede do rezimu spánku a stále běží i když je nastaveno vypnutí po 5 min.To platí i pro ostatní funkce.Dále mi vadí,že se pc občas sám zapíná.Dále jsem nezjistil jakým způsobem přehrát třeba CD s muzikou mp3.V nápovědě jsem se dozvěděl že si mám nastavit po vložení Cd automatické přehrání pomocí MCE ale takovou nabídku jsem ve windows nenašel.Za radu děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od zdeko
    Setkal jsem se s problémem nemožnosti ukončení programů v MCE,například pri sledování Tv nevím jak tuto funkci ukončit.Stále je v dolním rohu okno s pozastavenou televizí.Po skončeném nahrávání se v tomto stavu pc neuvede do rezimu spánku a stále běží i když je nastaveno vypnutí po 5 min.To platí i pro ostatní funkce.Dále mi vadí,že se pc občas sám zapíná.Dále jsem nezjistil jakým způsobem přehrát třeba CD s muzikou mp3.V nápovědě jsem se dozvěděl že si mám nastavit po vložení Cd automatické přehrání pomocí MCE ale takovou nabídku jsem ve windows nenašel.Za radu děkuji.
    to ze se ti pc samo zapina je opravdu divne .. nemas v biosu nastaveny nejaky wake up?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    78

    Přehrávání ukončíte tlačítkem STOP, tím je např. TV nebo přehrávač DVD zastaven a MCE ponechá jeho ikonu vlevo dole pro případné znovuzpuštění.

    "Aktivní" MCE se do režimu spánku nepřepínají, tzn. pokud například chcete, aby se počítač zapnul, provedl plánované nahrávání a pak zpět uložil ke spánku je třeba před přepnutím do úsporného režimu zavřít aplikaci MCE, nahrávání bude provedeno.

    Z jakého stavu se počítač sám zapíná, úplné vypnutí nebo úsporný režim? Samozřejmě předpokládám, že se jedná o Spectru.

    Nabídka pro automatické přehrávání je v Tento počítač - pravý klik na jednotce CDROM - Vlastnosti - záložka Přehrát automaticky. MCE ale pouze nabízí přehrání hudebního disku tzn. klasického hudebního CD, pro hudební soubory obecně se MCE nenabízí. Vaše CD s mp3 tedy musíte přidat pod MCE - Hudba - tlačítko More info na ovladači - Přidat hudbu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    2

    Tak to jsem to uspával asi špatně.Do režimu spánku jsem pc převedl pomocí dálkového ovladače za běhu MCE.To musím ukončit MCE pomocí klávesnice?Je to dost nepohodlné ne?Představoval jsem si že takové zařízení budu moci ovládat jako ostatní techniku.To znamená,že půjde zapnout a vypnout pomocí dálky bez toho abych musel používat klávesnici (i když bezdrátovou,zato s úděsným čudlíkem který nahrazuje jakýsi joystick) Musím se přiznat že nemám Spectru ale myslím že to je problém MCE obecně.Když uspím pc ve stavu bez MCE tak se mi probudí jen do XP ne?A funguje pak naprogramované nahrávání v MCE?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    78

    Ano, je to "problém" MCE. Jak jsem uvedl výše nahrávání bude fungovat, MCE nemusí být spuštěn, proběhne na pozadí. Pro další informace prosím kontaktujte Microsoft nebo výrobce Vašeho počítače.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    mce jdou vypnout dálkovým ovládáním, ovladačem dojedu na křížek v levém horním rohu a tam si zvolím zda chci vypnout mce, počítač, úsporný režim apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    55

    Citace Původně odesláno od Spectra Support
    "Aktivní" MCE se do režimu spánku nepřepínají, tzn. pokud například chcete, aby se počítač zapnul, provedl plánované nahrávání a pak zpět uložil ke spánku je třeba před přepnutím do úsporného režimu zavřít aplikaci MCE, nahrávání bude provedeno.
    Me funguje nahravani poradu z rezimu spanku bez problemu i kdyz necham MCE spustene pred uspanim.

    Spectra se mi take samovolne spousti (ze stavu S3). Vzdy v noci na 5 minut a pak se zase vypne. Zkousel jsem uspavat Spectru jak s pustenym MCE tak i s vypnutym. V BIOSu mam povoleny wake-up jen z USB (to zahrnuje dalkovy ovladac?). Hledal jsem i v nastaveni MCE, ale nic jsem nanesel. Pokud Spectru vypnu uplne, tak se smovolne nezapina. Poradite nekdo?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    78

    Nastavení USB KB Wake-Up From S3 v BIOSu zahrnuje i dálkový ovladač. Počítač by se mohl zapínat kvůli automatickým aktualizacím, zkontrolujte prosím jejich nastavení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    55

    Myslim, ze to zpusobuje stahovani programu televize z internetu. I kdyz jsem prosel vsechna nastaveni 3x, nenasel jsem, kde to nastavit na rucne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    78

    Volbu naleznete v Nastavení - Obecné - Možnosti automatického stahování - Způsob stahování programu televize.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Záznam - Zamrznutí
    Od Ceci77 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-12-2012, 18:56
  2. zaznam vytizeni
    Od kowaltsky v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-11-2011, 12:41
  3. Soft na záznam videa
    Od SkyVessel v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 13-10-2011, 01:46
  4. Záznam pohybu a kliku myši (makra)
    Od Kozouš v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-10-2011, 15:09
  5. CamStudio - záznam zvuku
    Od billy_86 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-09-2009, 17:01