Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Procesory: AMD nebo Intel?

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: jirka

    Znění dotazu:
    Mám možnost koupit repasovaný počítač a na výběr mám buď: AMD Athlon XP 2000+(frekvenci zatím nevím),650MB RAM, DVD RW, minitower nebo Intel Celeron D 2,66GHz, 512MB RAM DVD ROM, desktop. Co mi radíte? Děkuji.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Výběr procesoru

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Hmm, za kolik to kupujes ?



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,688

    Frequence AMD AthlonXP 2000+,1667 MHz, sběrnice 266MHz
    Intel Celeron D331 2,66GHz sběrnice 533MHz

    Myslím si, že to je víc než výmluvné. Přece jenom ten rozdíl 2 roků je znát.
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32352
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23004

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    Ten celeron je určitě výkonější a bude mít pod sebou i mnohem modernější desku (socket 775, podpora SATA, možná PCI-Ex atd..).

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    taky doporucuji ten Intel, AMD bude stary sk. A ktery je problem i po bazarech upgradovat.
    Intel bude lepsi volbou at uz vykonove, nebo pripadnym rozsirenim.

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    68

    Taky bych ti doporučil toho Celerona. Dokonce mám i toho stejnýho na druhým komplu a díky OC sem ho zvednul na 3Ghz, jede f pohodě, ale zase žádný dělo to není ;-)

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    322

    v tomto případě opravdu intel, je novější



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,495

    imho intel. jaky je zbytek sestavy a za kolik to kupujes?

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,041

    Kde máte jistotu, že to je socket 775?
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28075
    Navíc i pokud by to byl socket 775, tak tam novej procesor na 95% nepůjde, protože na to nebude mít dimenzovaný napájení. Takže pokud sem nedá desku, tak bych na upgradovatelnost nekoukal. Nicméně i tak bude celeron rychlejší.
    Ale rozhodně sem napiš, za kolik to chceš kupovat, dost často sou repasy hrozně předražený....