Taktování
Takže z minulyho tematu jsem se dozvedel ze je to obycejnej 1-jadrovej procak
Tak by mě zajímalo jestli se dá nataktovat a hlavně bych potřeboval hodně poradit protože o tom v podstatě nic nevim:D
Detaily o HW
CPU [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zakladovka [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Grafarna [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ramky http://www.vyrobcepocitacu.cz/?Mode=Sti&StiId=44343
Tak by mě zajímalo jestli se dá nataktovat a hlavně bych potřeboval hodně poradit protože o tom v podstatě nic nevim:D
Detaily o HW
CPU [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zakladovka [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Grafarna [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ramky http://www.vyrobcepocitacu.cz/?Mode=Sti&StiId=44343
ehmm zda se že moje základní deska nemůže ani taktovat ani nastavovat napětí no prostě nic:( je to vůbec možny?:D
no bohužel možný to je já měl MSi RS482-IL2
a tam bylo možný jen určit frekvenci ram a cl od 2 do 3 (2,2.5,3)
a ani softíky z windows nepomohly okamžitě to zamrzlo
co máš za desku?
a tam bylo možný jen určit frekvenci ram a cl od 2 do 3 (2,2.5,3)
a ani softíky z windows nepomohly okamžitě to zamrzlo
co máš za desku?
tomu se ani nedá říct deska
Zase screen z cpu-z postačí:)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
btw zkoušel jsem program jménem ati tool a jen jsem stiskl tlačítko find max core nebo max memory tak pc zatuhl a musel sem ho restartnout..
jinak kdyz uz o tom tak přemejšlim tak koupim novou zakladovku a novej procak jiny řešení to asi nema
Zase screen z cpu-z postačí:)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
btw zkoušel jsem program jménem ati tool a jen jsem stiskl tlačítko find max core nebo max memory tak pc zatuhl a musel sem ho restartnout..
jinak kdyz uz o tom tak přemejšlim tak koupim novou zakladovku a novej procak jiny řešení to asi nema
[QUOTE=mstejska;219134]ATI tool pretaktovava grafickou kartu[/QUOTE]
to vim taky:D zas tak blbej nejsem jen to byla odpoved na drakenovu - s tim že mu zamrzl pc kdyz to delal pres software..
to vim taky:D zas tak blbej nejsem jen to byla odpoved na drakenovu - s tim že mu zamrzl pc kdyz to delal pres software..
Pokud v BIOSu nemáš možnosti aspoň na základní taktování, máš holt smůlu. On by ten procák stejně už moc vysoko nešel, bez zvýšení napětí. Grafiku máš celkem dobrou, sice trochu okleštěná na pamětech ale ne moc. Novej dvoujádrovej procík bys s ní určitě využil.
jenže já to taktoval clockgenem ten taktuje CPU z winu a ne ati tray kterej ti samozřejmě taky taktuje GPU a tím že to dáš automaticky přetaktit tak to zmrzne prakticky v 99% případů....to 1% je když se CCC povede obnovit frekvence dřív než to zamrzne.....
na taktování CPU z windows se používá?AOC,CLOCKGEN,ASUS Gear a kdo ví co ještě
a ne ati tool
a ne ati tool
[QUOTE=Draken;219149]jenže já to taktoval clockgenem ten taktuje CPU z winu a ne ati tray kterej ti samozřejmě taky taktuje GPU a tím že to dáš automaticky přetaktit tak to zmrzne prakticky v 99% případů....to 1% je když se CCC povede obnovit frekvence dřív než to zamrzne.....
a ne ati tool[/QUOTE]achjo ja vim že to je na grafarnu jen sem myslel že se to seklo taky z toho duvodu že to nepodporuje deska..
mimochodem AOC jsem nenasel clockgen mi ukaže akorat hodnoty ale nic se s tim delat neda a asus gear je asi jen pro asus pc.. protoze mi to nejde ani spusit
a ne ati tool[/QUOTE]achjo ja vim že to je na grafarnu jen sem myslel že se to seklo taky z toho duvodu že to nepodporuje deska..
mimochodem AOC jsem nenasel clockgen mi ukaže akorat hodnoty ale nic se s tim delat neda a asus gear je asi jen pro asus pc.. protoze mi to nejde ani spusit
aha tys myslel že ti nejde taktovat i GPU....
no mě konkrétně to mrzlo s tim clockgenem resp. jinej program nedetekoval správně ani fsb...
no mě konkrétně to mrzlo s tim clockgenem resp. jinej program nedetekoval správně ani fsb...