Přestala fungovat PC, asi grafika...
Mám grafiku GigaByte 9800 GTX + a najednou se mi sám od sebe vypnul PC. Při běžné práci. Pak počítač již nenaskočil, ale grafika byla vařící, i chladič. Pak sjem jí vyndal, ochladil a pak PC už neseplo. Kdy ale grafiku vyndám (tak jsem vydedukoval, že to je asi grafikou), tak se PC sepne. Když dám grafiku do slotu, tak se taky sepne (jak kdy) a když na ní zapnu dodatečné napájení, tak se PC nesepne vůbec. Nesetkal jste se s tím někdo? Já přemýšlím, že poletí do reklamačního řízení.
EDIT: Když je PC zapnuté (nezkoušel jsem monitor, to zkusím), tak se grafika vůbec nezahřívá, jakoby do ní nešla šťáva. Ale jakmile zapnu konektor s přídavným napájením, pápá, konec. Nezapne se.
Celá sestava: GB GA-EP45-UD3R | Core 2 Quad Q9300-AC FREEZER 7| HyperX 4GB 800MHz | WD SE16 640GB | GB 9800GTX+ 1GB
EDIT: Když je PC zapnuté (nezkoušel jsem monitor, to zkusím), tak se grafika vůbec nezahřívá, jakoby do ní nešla šťáva. Ale jakmile zapnu konektor s přídavným napájením, pápá, konec. Nezapne se.
Celá sestava: GB GA-EP45-UD3R | Core 2 Quad Q9300-AC FREEZER 7| HyperX 4GB 800MHz | WD SE16 640GB | GB 9800GTX+ 1GB
[QUOTE=bigis;219103]Když je PC zapnuté (nezkoušel jsem monitor, to zkusím), tak se grafika vůbec nezahřívá, jakoby do ní nešla šťáva. Ale jakmile zapnu konektor s přídavným napájením...[/QUOTE]
Zjevně grafika přídavné napájení potřebuje.
Tipuju spíš na odcházející a/nebo slabý zdroj. Zdroj máš jaký?
Grafiku teda taky vyloučit nelze.
Zjevně grafika přídavné napájení potřebuje.
Tipuju spíš na odcházející a/nebo slabý zdroj. Zdroj máš jaký?
Grafiku teda taky vyloučit nelze.
No nevim, me Seasonic 500w (2x16A) jen tak tak tahal 8800 GTX a dualcore. Po vymene za Enermax vse stabilni i s 260 takze asi tak...
Ale do tedka to fungovalo.. Na chvíli jsem tam připojit dva 25 cm ventilátory, tak jestli to neutáhlo s tím, netuším.. Ale vše vypadá na grafiku. Byla opravdu hodně teplá, až moc...
[quote=bigis;219124]Byla opravdu hodně teplá, až moc...[/quote]
Co je to "hodne"? Pouzij GPU-Z a napis sem hodnoty, ke stovce uz je to opravdu dost...
Co je to "hodne"? Pouzij GPU-Z a napis sem hodnoty, ke stovce uz je to opravdu dost...
co zkusit sundat chladič ....namáznout znovu jádro pastou ...vše pěkně zašroubovat zpět ....
zapojit přídavné napájení ,pokuď je vyvedené z molexu dbej na to aby na tý jedný větvy už nic jinýho nebylo
zapojit přídavné napájení ,pokuď je vyvedené z molexu dbej na to aby na tý jedný větvy už nic jinýho nebylo
[QUOTE=bigis;219124]Ale do tedka to fungovalo.. Na chvíli jsem tam připojit dva 25 cm ventilátory, tak jestli to neutáhlo s tím, netuším.. Ale vše vypadá na grafiku. Byla opravdu hodně teplá, až moc...[/QUOTE]
To se blbě posuzuje, subjektivně moc nepoznáš jestli má 65 nebo 100°C a přes 90 v zátěži není úplně nezvyklý.
To se blbě posuzuje, subjektivně moc nepoznáš jestli má 65 nebo 100°C a přes 90 v zátěži není úplně nezvyklý.