nestartuji xp...SPTD.sys?
nejdou mne nastartovat xpecka, chtel jsem zapnout odpojenou interni zvukovku, tak jsem v biosu dal load default settings a pak uz se mne to pokazde pri nacitani xp zresetovalo...nejede to ani v nouzovym rezimu...pri nacitani se to dostane k SPTD.sys, zeptá se to jestli načíst, i když dám ano/ne, stejne se to zas resetuje...dival jsem se na forum a problem je asi ve virtualni mechanice Daemon, ale tu nemuzu odinstalovat, kdyz se nedostanu do windows, pak jsem jeste vycetl, ze by se mel ten soubor SPTD.sys smazat v system32, ale tam se taky nedostanu...je to notebook asus dodany s vistama, ale ty jsem pracně odinstaloval a ted jsou tam xp
Zkus použít nějakou Live distribuci Linuxu (např. Slax) a Daemons Tools z disku zmazat.
hmm krom opravy instalace by šlo ještě disk připojit k jinýmu systému (třeba na jinym PC)
a tam pak soubor smazat ...
a tam pak soubor smazat ...
sptd.sys je SCSI Pass Through Direct layer. Pouziva ho Daemon Tools a Alcohol.
Pri tom resetnuti do default hodnot sa ti asi zmenili nastavenia IDE. Kvoli instalacii XP si mal asi vypnute AHCI. Tak sa na to mrkni v BIOSE a nastav to do povodneho stavu pri instalacii WinXP.
Pri starte win stlac F8 a vypni automaticke restartovanie, aby si videl BSOD. Tam zistis v com je presne problem.
Pri tom resetnuti do default hodnot sa ti asi zmenili nastavenia IDE. Kvoli instalacii XP si mal asi vypnute AHCI. Tak sa na to mrkni v BIOSE a nastav to do povodneho stavu pri instalacii WinXP.
Pri starte win stlac F8 a vypni automaticke restartovanie, aby si videl BSOD. Tam zistis v com je presne problem.