Desku pro AMD 7750 BE
Prosím poraďte jakou desku pro výše uvedený procesor. Já mám vybranou od Asusu M3A32-MPV deluxe, ale je dost drahá. Tak pokud někdo ví o nečem levnějším a v dobrý kvalitě na taktování. Vga 4850-4870, HD 320G samsung. Počítač používám na hry. Děkuji za nápady.
No ja myslim ze je totalni kravina kupovat desku za 5k s SB600. Mnohem lepsi a mnohem levnejsi volbou je Asus M3A78-T nebo GigaByte GA-MA790GP-DS4H, jenz obsahuji novejsi a lepsi SB750.
Proto se tady ptám jestli to není blbost vyhodit tolik peněz, jen u tehle dvou desek je VGA na desce a nebude to vadit, když tam chci grafiku do slotu. A četl jsem na internetu o desce M3A78, že prý píská a má nějaké problémy. Jinak děkuji.
Jak uz psal cool.user, deska GigaByte GA-MA790GP-DS4H by byla asi nejlepsi volba. zkus se podivat na jeji testy na internetu.
A jak to bude fungovat s VGA ve slotu? Koukal jsem na cenu a je za 3600-4500Kč. Nebylo by něco levnější. Vždy jsem měl Asus a Gigabite neznám.
Gigabyte je znacka a podle me mnohem lepsi nez asus. U asusu si nemuzes byt jisty. Gigabyte je urcite jistota. A samozrejme to bude fungovat s externi grafikou. Dokonce ma dual bios, a integrovana grafika se jako zaloha hodi.
PS: a pokud chces levnou podivej se na tu co mam v podpisu ja Gigabyte MA78GM-DS3H rev 2.0.
PS: a pokud chces levnou podivej se na tu co mam v podpisu ja Gigabyte MA78GM-DS3H rev 2.0.
Jo díky, já ještě hledám po netu a v recenzích vychází velice dobře i tahle : MSI DKA790GX Platinum. Nevíš něco o kvalitě nebo problémech funguje naní i nové Phenony II, tak si myslím že by to nebylo špatný.
[QUOTE=MICHAELGELO;219871]Jo díky, já ještě hledám po netu a v recenzích vychází velice dobře i tahle : MSI DKA790GX Platinum. Nevíš něco o kvalitě nebo problémech funguje naní i nové Phenony II, tak si myslím že by to nebylo špatný.[/QUOTE]
MSI desky moc neznam, byvaji v recenzich casto jako dobre, a jestli podporuji phenomy? Staci se podivat na web vyrobce. Gigabyte to tam pise urcite. A Obe gigabytky co jsem tady psal je podporuji
MSI desky moc neznam, byvaji v recenzich casto jako dobre, a jestli podporuji phenomy? Staci se podivat na web vyrobce. Gigabyte to tam pise urcite. A Obe gigabytky co jsem tady psal je podporuji
MSI by som sa radšej vyhýbal, a inak PhenomyII pôjdu aj v tých gigabytkách čo ti tu navrhovali, stačí len nový BIOS.
tak tá GA-MA790GP-DS4H nieje vôvec zlá doska, sám ju vlastním a som s ňou spokojný, žiadny problém. a takisto je aj tá MA78GM-DS3H rev 2.0. slušná doska. záleží len koľko chceš do toho investovať
tak tá GA-MA790GP-DS4H nieje vôvec zlá doska, sám ju vlastním a som s ňou spokojný, žiadny problém. a takisto je aj tá MA78GM-DS3H rev 2.0. slušná doska. záleží len koľko chceš do toho investovať
Existuje nejaky duvod, ze vsichni radite desky s chipsetem 790GX misto napr. desek s 790FX nebo 790X?
Podivej se napr sem http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_List.aspx?VenderType=AMD&CPUType=socket+am2%2b
a sem
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3002
to je jedina deska ktera nema SB600 ale SB750. a uz je podle me dost draha.
PS: tu jedinou jsem myslel od gigabyte s chipsetem jinym nez GX
a sem
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3002
to je jedina deska ktera nema SB600 ale SB750. a uz je podle me dost draha.
PS: tu jedinou jsem myslel od gigabyte s chipsetem jinym nez GX
No MA790X-UD4 je urcite levnejsi nez podle tebe "nejlepsi" MA790GP-DS4H. Co se tyce "desky z podpisu", tak tam je imho navic prostredni 'M'.
V testech desek s temito chipsety mely ty s integrovanou grafikou nizsi propustnost pametove sbernice a desky s grafikou by mely byt drazsi nez desky bez ni. Proto me zarazilo, jak jste se vsichni shodli.
Pravdou ale je, ze Gigabyte ma jen tu jednu nevyzkousenou desku a Asus je ma paradoxne drazsi.
V testech desek s temito chipsety mely ty s integrovanou grafikou nizsi propustnost pametove sbernice a desky s grafikou by mely byt drazsi nez desky bez ni. Proto me zarazilo, jak jste se vsichni shodli.
Pravdou ale je, ze Gigabyte ma jen tu jednu nevyzkousenou desku a Asus je ma paradoxne drazsi.
[QUOTE=optim;219954]... podle tebe "nejlepsi" MA790GP-DS4H.
[/QUOTE]
"nejlepsi" jsem myslel z tech dvou co psal cool.user. viz asi 2. prispevek
A kdyz se podivas na testy a jeji cenu. Uz tak se mi to zda draha deska. A i podle testu se na ni da i velmi dobre taktovat. Coz asi predpokladas kdyz chces BE. Taky jsem o nem premyslel, ale strasne zere (tj se hure chladi + chladic dela vetsi kraval atd....)
[/QUOTE]
"nejlepsi" jsem myslel z tech dvou co psal cool.user. viz asi 2. prispevek
A kdyz se podivas na testy a jeji cenu. Uz tak se mi to zda draha deska. A i podle testu se na ni da i velmi dobre taktovat. Coz asi predpokladas kdyz chces BE. Taky jsem o nem premyslel, ale strasne zere (tj se hure chladi + chladic dela vetsi kraval atd....)
Jak tak koukám schodnem se asi na dvou deskách a to Asus M3A78-T nebo GigaByte GA-MA790GP-DS4H. Nebo radči počkat a koupit něco levnějšího pro AM3. Jsem s toho na rozpacích. Chtěl jsem do toho investovat MB+VGA+CPU+HDD asi do 10 000,-Kč.
[QUOTE=MICHAELGELO;220016]Jak tak koukám schodnem se asi na dvou deskách a to Asus M3A78-T nebo GigaByte GA-MA790GP-DS4H. Nebo radči počkat a koupit něco levnějšího pro AM3. Jsem s toho na rozpacích. Chtěl jsem do toho investovat MB+VGA+CPU+HDD asi do 10 000,-Kč.[/QUOTE]
Tak se podivej na dopurucovane sestavy tady na foru. Myslim ze takhle draha deska pro Athlona nema smysl. (pro Phenom II uz ale ano)
Tak se podivej na dopurucovane sestavy tady na foru. Myslim ze takhle draha deska pro Athlona nema smysl. (pro Phenom II uz ale ano)
[QUOTE=mstejska;220017]Tak se podivej na dopurucovane sestavy tady na foru. Myslim ze takhle draha deska pro Athlona nema smysl. (pro Phenom II uz ale ano)[/QUOTE]
jenze 7750 je phenom based athlon...
jenze 7750 je phenom based athlon...
[QUOTE=cool.user;220038]jenze 7750 je phenom based athlon...[/QUOTE]
???
A myslis ze 7750 je dobra investice?
Je sice rychlejsi nez Athlony X2 ale zere taky 2x tolik. A kupovat drahou desku k tomuto? Nevim.
Pro Phenom II bych ji jeste vzal, da se na ni docela dobre taktovat. Ale 7750 myslim neudela tolik vykonu aby ospravedlnil desku o 1500 drazsi.
???
Je sice rychlejsi nez Athlony X2 ale zere taky 2x tolik. A kupovat drahou desku k tomuto? Nevim.
Pro Phenom II bych ji jeste vzal, da se na ni docela dobre taktovat. Ale 7750 myslim neudela tolik vykonu aby ospravedlnil desku o 1500 drazsi.
[QUOTE=mstejska;220042]???
Pro Phenom II bych ji jeste vzal, da se na ni docela dobre taktovat. Ale 7750 myslim neudela tolik vykonu aby ospravedlnil desku o 1500 drazsi.[/QUOTE]
Tohle uz neresim. Tazatel chtel nejlepsi desku proc 7750 a tu sem mu doporucil. To ze 7750 je ne-prilis-vyhodny procesor je uz jina vec.
Pro Phenom II bych ji jeste vzal, da se na ni docela dobre taktovat. Ale 7750 myslim neudela tolik vykonu aby ospravedlnil desku o 1500 drazsi.[/QUOTE]
Tohle uz neresim. Tazatel chtel nejlepsi desku proc 7750 a tu sem mu doporucil. To ze 7750 je ne-prilis-vyhodny procesor je uz jina vec.
Tak kluci ještě jednou co byste doporučili za MB a procesor na hry, protože jsem někde na netu vyčetl o CPU AMD, že je to velice povedený procesor a nená cenu kupovatx jádro. Tak jsem myslel že bych ho koupil trochu přetaktoval a měl bych po starostech. Jen jsem přemýšlel, že potom dám do desky novej Phenon II, abych zase zvedl trochu výkon. Mám na to rozpočet VGA+MB+CPU+chladič 10-12000,-Kč
Tak nevidím dôvod prečo nezobrať Phenom II X3 720BE
tu je niečo okolo tých 12 tisíc [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] myslím, že je to lepšie ako teraz kupovať 7750 a potom neskoršie prejsť na PhenomII
//no tak dosku asi radšej [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
tá má tiež SB750, len je zatial nedostupná
tu je niečo okolo tých 12 tisíc [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] myslím, že je to lepšie ako teraz kupovať 7750 a potom neskoršie prejsť na PhenomII
//no tak dosku asi radšej [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
tá má tiež SB750, len je zatial nedostupná