Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Nastavení RAM a CPU

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Zdravim,
    potreboval bych pomoc s nastavenim RAM a CPU.

    V soucasne dobe to mam nastavene jak je vidno na obr.:




    RAM: KHX8500D2K2/4G
    CPU: 9950BE
    MB: GA-MA790GP-DS4H

    Problem je, ze mi OS nabootuje az na nekolikaty pokus.
    Edit: zda se ze po snizeni par hodnot v nastaveni RAM je problem vyresen (presto zustava 5-5-5-15).
    Edit2: Tak ne, pc jsem vypl a po opetovnem zapnuti vecer pri bootovani OS BSOD. Vlezl jsem do biosu vsecko prekontroloval, cca 20x restart a pak najednou nabootoval, ale na plose zamrzl. Po dalsich par restartech se chytl.
    Testy pameti: ok (testem proslo i nastaveni ram, pri kterem zamrzalo bootovani OS
    CPU: ok

    Co bych rad:
    solidne nastavil ram
    cpu na 3GHz
    znal odpoved proc se moje ramky hlasi jako 800MHz verze (PC2-6400) a i pokud je nastavim na 1066 tak nepodavaji ocekavany vykon
    Naposledy upraveno uživatelem pas!k: 18-02-2009 v 12:29 Důvod: Nevhodne vlozene obrazky ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    Takze zaprve.hod nasobic NB(v biosu) na 9x. HT link na 1600Mhz, jestly najede, tak deme ladit dal.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Nestaci zvednout nasobic na 15x? Btw NB by melo na 790GX zvladat 2400-2600MHz...

    Nejprve by vsak bylo lepsi zjistit proc mi OS tak blbne. Je mozne ze by byl "nakraplej" ikdyz je stary necely mesic? Pouzivam ochranu a prevenci proti neradum, ale nic neni 100%. Prece BSOD pri bootu neni jen tak ze srandy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    BSOD mi delal pri chybe na HDD(me osobne odesel pouze SATA kabl).. ja myslel ze mas problem s taktem, proto sem zvolil tak nizkou frekvenci NB a HT link..
    Naposledy upraveno uživatelem uzgorod: 17-02-2009 v 16:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    tak bsod mi vymizel po zvednutí SB voltáže na 1,3V ,HTT voltáže 1,3V a NB CPU voltáže na 1,425V
    a napětí ram na 2,35V(def. 2,3V Kingston HyperX 1066Mhz)

    při autu to vždy padlo

    (Phenom II 940BE@3,6Ghz Ht link mam 2000Mhz a NB 2400Mhz CPU 15*240Mhz)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    tak bsod mi vymizel po zvednutí SB voltáže na 1,3V ,HTT voltáže 1,3V a NB CPU voltáže na 1,425V
    a napětí ram na 2,35V(def. 2,3V Kingston HyperX 1066Mhz)

    při autu to vždy padlo

    (Phenom II 940BE@3,6Ghz Ht link mam 2000Mhz a NB 2400Mhz CPU 15*240Mhz)
    Vychozi V je 2.2V
    http://www.kingston.com/HyperX/products/khx_ddr2.asp

    Propustnost pri cteni: 7243,9MB/s
    Propustnost pri zapisu: 5082,9MB/s
    Propustnost pri kopirovani: 8513,2MB/s
    Latence: 58,32 ns
    *prumer z 10 mereni
    Naposledy upraveno uživatelem pas!k: 18-02-2009 v 12:26 Důvod: Nevhodne vlozene obrazky ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    CPU score mas vyssi
    GPU je nejaky divny vyssi takty a mensi score.
    btw co hry? ja osobne u 3d marku vyrzel max pul hodky, uz se mi nechtelo odznova.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    2 uzgorod No, hry jsou na tom prakticky stejne. Sem tam je videt narust FPS, ale nic prevratneho. Napr GTA4 lze jiz hrat dokonce na 1600x1200 pri high/medium se solidnim FPS okolo 30 (i v noci). Take jsem si vsiml ze se mi u nekterych her "trha" obraz - prevazne u FPS. Vyresilo by to zapnuti vsync?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    mno ja vsync nezapinam(krom FEAR2 kde bylo moc FPS)
    btw vem si, ze 4jadro jeste moc her nevyuzije, takze spis zalezi na te grafe a to, ze mas zlepseni v GTA4 je logicky, protoze tam je podpora 4jader.
    Lepsim vykonem v FPS hrach bys docilil lepsi grafickou kartou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    My si nerozumime, obraz se netrha nizkym vykonem (HL2 okolo 60FPS), ale napr pokud se rychle otocim tak se to divne prekresli a dojde k trhani obrazu na lcd, nikoliv vsak k poklesu FPS. Je to neprijemne a kazi to zazitek ze hry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    DA to trhani vypada jak?
    Jako kdybys mel ma horni pulce lcd vykresleny 1 frame a na spodni 2? Pak pomuze zapnuti vsync. To je prave proto ze graficka karta ti dopocita 2 frame v polovicce prekreslovani, takze prvni pulka obrazovky obsahuje starsi frame a druha novejsi. Minimalni za vyzkouseni nic nedas.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hmm zkus Catalysty 8.9 a zapni si Catalyst AI na Advance
    podívej se jestli netestuješ s AA a AF...pokuď máš ati tray tool tak ho odinstaluj...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Nastavení AP
    Od pepples v sekci Sítě
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-07-2014, 17:33
  2. Nastavení Pc
    Od mikel44 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-02-2011, 18:23
  3. Nastaveni Wi-Fi
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 03-04-2010, 08:41
  4. Nastavení WDS
    Od wOJi v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-11-2009, 14:47
  5. Nastavení Wi-Fi
    Od panpelisek v sekci OS Linux
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-10-2008, 21:51