Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prosím radu - s XP SP3 nefunguje USB 2.0

Jenda-1 (1)|17.2.2009 19:46
Ahoj všem,
potřebuju pomoc pro lamy. Mám starou desku kt. má jen USB 1.0, už několik let zdárně používám přídavnou kartu Gembird PCI host adapter 4x externí USB + 2 interní. Původně po instalaci si jin Win SP1 samy našly jako USB2.0 adaptér. Nyní po instalaci XP SP3 se karta načetla jako rozbočovač USB 1.0. Zaboha to nemůžu přeměnit - zkoušel jsem odebrat z HW a nainstalovat ovladače od výrobce, ale Win mi po restartu nedají šanci a hned si zas "špatně" načtou své ovladače. Pokud zkusím doinstalovat ovladače hodí to chybu, že už má aktuálnější ... Bez USB 2.0 to jde dost špatně :(
Všem děkuji
Dojigiri (1629)|18.2.2009 09:16
Nejde mu ty starší ovladače ani přímo "vnutit" jo? Když otevřeš ve správci zařízení to zařízení, zvolíš Ovladač/Aktualizovat ovladač, Zvolit ovladač ručně (nevím jak v CZ mám eng, je to druhá volba než Instalovat automaticky), Nevyhledávat, zvolím ovladač sám, Z diskety, najít umístění ovladače, vybrat odpovídající ovladač, pokud se ptá že má novější jestli skutečně instalovat tak Ano, nainstalovat starší ovladač ... (ale možný že se to někde zablokuje, nevím).