Notebook do 30k
Zdravim všechny lidi potřebuju poradit, potřebuju notebook do 30k, důležitý je výkon(intel core 2 duo, 4Gb ram) maximální velikost obrazovky je 15,4. Použití především na aplikace CAD a na programování a občas si něco zahrát-není nutnost
Toshiba Tecra S10-11A
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nebudu zde vypisovat důvody proč, ale jestli chceš, tak ti ntb seženu, vysvětlím výhody a prodám. :)
Nebudu zde vypisovat důvody proč, ale jestli chceš, tak ti ntb seženu, vysvětlím výhody a prodám. :)
[QUOTE=Withman;220740]Toshiba Tecra S10-11A
Nebudu zde vypisovat důvody proč, ale jestli chceš, tak ti ntb seženu, vysvětlím výhody a prodám. :)[/QUOTE]
Hmm tak to si další kdo mi ho doporučil, ale co si myslíš o tomhle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nebudu zde vypisovat důvody proč, ale jestli chceš, tak ti ntb seženu, vysvětlím výhody a prodám. :)[/QUOTE]
Hmm tak to si další kdo mi ho doporučil, ale co si myslíš o tomhle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Má nižší rozlišení a jde o modelovou sérií notebooků, které jsou určené spíš pro nenáročné domácí použití. Toshiba má 5 základních modelových řad:
Domácnost: Satellite s vlajkovou lodí Qosmio
Profesionální: Satellite Pro s vlajkovou lodí Tecra
Mobilní a lehké: Portégé
Podle této jednoduché tabulky si můžeš domyslet, že od Satellite můžeš očekávat nejnižší odolnost a obecně kvalitu zpracování. Pokud tedy uvažuješ nad Tecrou, klidně jdi do ní raději, než do Satellitu, ale osobně si myslím, že s žádnou Toshibou neuděláš vyloženě chybu. Mě na stole běží Satellite Pro jako hlavní PC už asi rok a půl a je bezproblémová.
Domácnost: Satellite s vlajkovou lodí Qosmio
Profesionální: Satellite Pro s vlajkovou lodí Tecra
Mobilní a lehké: Portégé
Podle této jednoduché tabulky si můžeš domyslet, že od Satellite můžeš očekávat nejnižší odolnost a obecně kvalitu zpracování. Pokud tedy uvažuješ nad Tecrou, klidně jdi do ní raději, než do Satellitu, ale osobně si myslím, že s žádnou Toshibou neuděláš vyloženě chybu. Mě na stole běží Satellite Pro jako hlavní PC už asi rok a půl a je bezproblémová.
Přesně tak, jak to napsal Intri. Navíc je tam spousta dalších výhod - matný displej, velké rozlišení, sériový port, kvalitnější šasí, 3 roky záruka.
Tím, že je to business notebook tak naopak postrádá třeba HDMI výstup apod. Záleží na tobě, zda to oželíš.
Tím, že je to business notebook tak naopak postrádá třeba HDMI výstup apod. Záleží na tobě, zda to oželíš.
[QUOTE=Withman;220840]Přesně tak, jak to napsal Intri. Navíc je tam spousta dalších výhod - matný displej, velké rozlišení, sériový port, kvalitnější šasí, 3 roky záruka.
Tím, že je to business notebook tak naopak postrádá třeba HDMI výstup apod. Záleží na tobě, zda to oželíš.[/QUOTE]
Jo to oželim, tak díky moc za info, pokud má ještě někdo nějaké návrhy tak sem snimi
Tím, že je to business notebook tak naopak postrádá třeba HDMI výstup apod. Záleží na tobě, zda to oželíš.[/QUOTE]
Jo to oželim, tak díky moc za info, pokud má ještě někdo nějaké návrhy tak sem snimi
já jsem teď trochu hledal a na programování se mi líbil ten Asus díky numerický klávesnici (mě při programování celkem chybí) a má i solidní grafiku. Sony má hodně pěknej display (1600x900) a dokonce i Bluray vypalovačku (a rozdíl oproti 15" neni velkej - má ho jeden spolužák). Pak jsem ještě našel dva Delly - záruka kvality a dobrá záruka. Jeden Dell je 13,3", takže je dobrý na časté přenášení, ale zase má nižší rozlišení displaye.
Tady jsou:
Asus:
Sony:
Dell:
Dell 13,3":
Tady jsou:
Asus:
Sony:
Dell:
Dell 13,3":
A co takhle VBI, tam si muzes postavit dost solidni delo za 30000.
Mrkni ještě na Dell XPS 1530.
velice povedený NB a pro tvoji potřebu plně dostačující by byl:[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
-vysoké rozlišení
-4GB ram
-výkoná GPU
-výkoný CPU
-320GB disk
-všechny standartní prvky jako modrý zub,infra,wifi....
-2,7kg což na NB této kategorie není moc...
-pěkný desing
-numerická klavesnice se na CAD taky hodí
ale nemá systém...s cenou za 25263 kč si ale můžeš koupit systém zvlášť a do 30k se vejdeš jak nic
jinak je k němu dobrá laserová myš A4Tech a pohodlný batoh
já mám starší model GX610 a super....
-vysoké rozlišení
-4GB ram
-výkoná GPU
-výkoný CPU
-320GB disk
-všechny standartní prvky jako modrý zub,infra,wifi....
-2,7kg což na NB této kategorie není moc...
-pěkný desing
-numerická klavesnice se na CAD taky hodí
ale nemá systém...s cenou za 25263 kč si ale můžeš koupit systém zvlášť a do 30k se vejdeš jak nic
jinak je k němu dobrá laserová myš A4Tech a pohodlný batoh
já mám starší model GX610 a super....
Nevim, MSI bych moc nevěřil...
Jak na programování tak na CAD je IMHO nutnost velký rozlišení, což některý linkovaný notebooky nemaj.
Šel bych do linkovaný toshiby tecry, sony, nebo dellu studio (1. dell od razi3l).
Nebo pokud se TI líbej lenova, tak:
ale tady trochu platíš za značku a spolehlivost...
Jak na programování tak na CAD je IMHO nutnost velký rozlišení, což některý linkovaný notebooky nemaj.
Šel bych do linkovaný toshiby tecry, sony, nebo dellu studio (1. dell od razi3l).
Nebo pokud se TI líbej lenova, tak:
ale tady trochu platíš za značku a spolehlivost...