Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: označení dat v excelu starších než x dní?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1

    Potřeboval bych v excelové tabulce označit řádky s daty do červené barvy jen pokud je zboží starší než 10dní. tzn. přijde zboží, do jednoho okenka píšu datum kdy došlo.Pokud v druhém okénku nemám již napsáno datum že bylo již vráceno, potřeboval bych po deseti dnech aby celý řádek zčervenal.Dlouho se s tim morduju a nemohu na o přijít
    Mám office 2007, ale potřebuju aby toto fungovala i pokud někdo otevře v 2003. je sdileno pro zaměstnance.

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    V OpenOffice je na to podmíněný formátování, není v Ms Excelu něco takovýho taky? Tj. pak si dát do podmínky něco jako
    když(NOW() - [buňka s datem] > 10) vyber formát buňky s červeným pozadím ; jinak vyber formátování s normálním pozadím
    (pseudokód) - a musí to bejt nastavený pro všechny buňky v řádku
    v OpenOffice to na podobný účely docela rád používám
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    V OpenOffice je na to podmíněný formátování, není v Ms Excelu něco takovýho taky? Tj. pak si dát do podmínky něco jako
    když(NOW() - [buňka s datem] > 10) vyber formát buňky s červeným pozadím ; jinak vyber formátování s normálním pozadím
    (pseudokód) - a musí to bejt nastavený pro všechny buňky v řádku
    v OpenOffice to na podobný účely docela rád používám
    Přesně tak. I v MS Office je podm. formátování. Verze 2007 obsahuje různá rozšíření těto techniky, která nemusí ve starších verzích fungovat. Ve jménu zpětné kompatibility je vhodné používat jen klasickou funkci Podmíněné formátování. Pro požadované buňky nastavíš podmínku a formát, který se má použít při splnění podmínky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Jeste drobnost .. kdyz pouziji u podmineneho formatovani vzorec .. nevite jak docilit toho aby kdyz chci podminene formatovani roztahat napriklad do celeho sloupce .. upravoval se mi i vzorec dle aktualnich radku? Klasicke ctrl+c ctrl+v funguje ale vzorec v podmince zustava stale navazany na stejnou bunku ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Buňky ve vzorci by se ti měly měnit, když to zkopíruješ klasicky excelovsky (označenou buňku chytnout za pravej spodní roh a táhnout, kam potřebuješ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Buňky ve vzorci by se ti měly měnit, když to zkopíruješ klasicky excelovsky (označenou buňku chytnout za pravej spodní roh a táhnout, kam potřebuješ).
    Prave ze ne --meni se jen hodnoty bunek pro ktere vzorec plati .. ale potrebuji menit i vzorec ktery je zobrazen uplne nalevo v tom pravidle .. viz obrazek
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: excel.jpg 
Zobrazení: 165 
Velikost: 83.4 KB 
ID: 11457  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Aha, tak to sem tě nepochopil.... tak to nevím
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Pokud dobře vidím jsou v tom vzorci dolary ($) což znamená absolutní adresování, tj. to, co je za dolarem (písmeno sloupce nebo číslo řádku) se při kopírování nemění. Pokud chceš, aby se měnily, je potřeba relativní adresování, tj. dát pryč dolar (je možný i kombinovat - sloupec absolutně, řádka relativně apod.) - jako u všech "normálních" vzorců v Excelu nebo OO.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    jj jsem debil uz jsem si toho vsimnul
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-04-2012, 11:00
  2. Označení více souborů či buněk než chci
    Od haniccka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-02-2010, 14:15
  3. označení desek
    Od DarkRiddick v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 25-07-2009, 06:03
  4. Páe starších pamätí
    Od Hochy v sekci Muzeum komponent
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-03-2008, 15:58
  5. Jak zjistit přesné označení CPU AMD v PC
    Od Pakl v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 22-01-2008, 16:54