Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 41

Téma: Zkl.deska pípá pouze někdy. pls chvátá

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    19

    Zdravim. Tak rovnou k problému mé druhé PC dříve v chodu normálně..jednu chvilku jsem ho měl odložen. Pak že ho zase složim a nahodim. Po zapnutí vše nabíhalo jak má. celej den běhal pak po vypnutí a druhý den po zapnutí pípal...počet pípnutí 4 bo 5 (našel jsem co to znamená a že by měl jít boardík na opravu, ale když to chodilo?. Tak sem to nehrodil okoukl všechny komponenty a oki. složil a PC ožilo. Běhal v pohodě snad měsíc. A teď o5 mam ten samej problém. Nemá s tim někdo zkušenosti? Domnívám se že když by byla deska v pr..ehm tak by to neběhalo předtim vůbec ne ? Jo a když ho zapnu tak pouze de zvukový signál a obrazovka černá. Sestava: zkl.Asus A8N-SLI Premium, CPU AMD Athlon 3700, graf ati X1900XT, zdoj 400w. A přehřátí to nemohlo bejt...teploty jsem neustále kontroloval přes sw(ukazovalo to správně) Díky moc za jakoukoli radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Studený spoj? Rozborka a sborka opět nepomohla? Ten zdroj je co za značku? Nějaký EC po letech, v kombinaci s tou grafikou a CPU by nemusel stíhat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Kolikrát motherboard pípne ? 4 pípnutí znamená Vadný časovací obvod a 5 pípnutí znamená Chyba procesoru. Zkoušel jsi reset CMOS ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Studený spoj? Rozborka a sborka opět nepomohla? Ten zdroj je co za značku? Nějaký EC po letech, v kombinaci s tou grafikou a CPU by nemusel stíhat.
    No teď tě možná trochu šokuji, ale jelikož jsem hazarder tak zdroj testem prošel na výbornou..ZN bohužel nevím ale utáhl z fleku amd x2 BE5400 a ati hd 4870 a k tomu 3 hdd
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Kolikrát motherboard pípne ? 4 pípnutí znamená Vadný časovací obvod a 5 pípnutí znamená Chyba procesoru. Zkoušel jsi reset CMOS ?
    no to píputí je horší...nahraju a hodim ho sem dejte mi chvilku. no CMOS jsem restartoval a naběhlo..po nastavení a reseru stejný problém...teď CMOS nějak bez reakce
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    19

    OMG....si ze mě snad dělá ko...ehm! Tak jako tedy že vám nahraju ten zvuk..zapnu PC a PC se rozběhne! Tak že nastavim bios no bez reakce...zamrzlé tak reset a o5 ten samej zvuk!
    ZDE ZVUK..snad slyšim dobře a je to 5x

    http://leteckaposta.cz/210429411
    http://bagruj.cz/wbvgqgoffcyj/Záznam_1.mp3.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hmm a takový malý trik vytahnout paměti a opět zasadit...nepomůže
    u MSI 482-IL2 jsem to musel dělat po roce každou chvíli(každý 2-3 tejdny resp. pokuď nebyl v provozu dýl jak tři dny...) asi nějaká extra nestandartní chybka...ale pomáhalo mi to (alespoň poprví se to měl rozebraný celý...pak jsem -jelikož většinou začínám s ram zkusil vyndat a znovu vložil zamku no a ono to jede....
    (PS:nezapomeň vypnout u zdroje pojistku....)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    hmm a takový malý trik vytahnout paměti a opět zasadit...nepomůže
    u MSI 482-IL2 jsem to musel dělat po roce každou chvíli(každý 2-3 tejdny resp. pokuď nebyl v provozu dýl jak tři dny...) asi nějaká extra nestandartní chybka...ale pomáhalo mi to (alespoň poprví se to měl rozebraný celý...pak jsem -jelikož většinou začínám s ram zkusil vyndat a znovu vložil zamku no a ono to jede....
    (PS:nezapomeň vypnout u zdroje pojistku....)
    Jak se u zdroje vypíná pojistka

    Vypni síťový vypínač nebo vytáhni nap. kabel ze zdroje
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    hmm a takový malý trik vytahnout paměti a opět zasadit...nepomůže
    u MSI 482-IL2 jsem to musel dělat po roce každou chvíli(každý 2-3 tejdny resp. pokuď nebyl v provozu dýl jak tři dny...) asi nějaká extra nestandartní chybka...ale pomáhalo mi to (alespoň poprví se to měl rozebraný celý...pak jsem -jelikož většinou začínám s ram zkusil vyndat a znovu vložil zamku no a ono to jede....
    (PS:nezapomeň vypnout u zdroje pojistku....)
    Neboj mám podobnou zkušenost..bylo to první po čem jsem šel )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    19

    jo jinak vyndam ram a zvuk se změní na standart signalizaci že nemá ramky..vemu mu grafiku a pípá pořád stejně 5x
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Zkus vložit pouze jeden modul RAM do slotu DIMM1
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Zkus vložit pouze jeden modul RAM do slotu DIMM1
    zkoušel...dokonce i každou 2x1GB = nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Dej pouze jednu ramku do slotu v kterym pobezi na 100pro v single-channelu (u myho asusu je to B1 a rid se tim co je napsane primo u slotu na pcb - v manualu mam chybu takze si kdyztak stahni novej manual a porovnej to). Ja takhle rozjel uz 2 asusky takze asi tak... Takze jeste jednou: vypni pc i z elektriky, resetni cmos, ramku dej do B1 (u me zluty, manual na tvou desku jeste sosam) a zkus zapnout... Pridej voltaz podle ramek (AI tuning > manualne), PCIE na 100MHz...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Dej pouze jednu ramku do slotu v kterym pobezi na 100pro v single-channelu (u myho asusu je to B1 a rid se tim co je napsane primo u slotu na pcb - v manualu mam chybu takze si kdyztak stahni novej manual a porovnej to). Ja takhle rozjel uz 2 asusky takze asi tak... Takze jeste jednou: vypni pc i z elektriky, resetni cmos, ramku dej do B1 (u me zluty, manual na tvou desku jeste sosam) a zkus zapnout... Pridej voltaz podle ramek (AI tuning > manualne), PCIE na 100MHz...
    THX...bohužel PC pořád rodí stejné zvuky a monitor stále černý
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední