Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Problemik RAM DDR2 Kingston

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    6

    Ahojte,mam Core 2 Duo 7300,novu zakladnu dosku GIGABYTE GA-EP43-DS3 chipset INTEL P43,vyrobca zarucuje takt.frekvenciu RAM DDR2 do 1200 MHz,stara RAM DDR2 APACER 667MHz mi chodila na 800 MHz ok.
    Z RAM listu som si vybral novu drahu otestovanu RAM-ku 1GB DDR2 1150MHz PC9200 CL5 KINGSTON HyperX BOX,kupil som 2 kusy,najnovsi BIOS mi ju detekuje iba na 800 MHz,da sa pretaktovat iba do 1000 MHz,potom sa sprava nestabilne,co ma trocha sklamalo,kamos mi dal info,ze musim zvysit napatie rucne v BIOSe na 2,1V a pohrat sa s casovanim,potom skusat po krokoch zvysovat frekvenciu.
    Neviete poradit spravny navod,ako sa dostat vyssie s frekvenciou a preco BIOS nedetekuje sam tych 1150 Mhz?
    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Nejlepší co ti můžeme poradit je aby si ty paměti OKAMŽITĚ VRÁTIL (pokud jsi kupoval přes e-shop, máš 14 dní na vrácení bez udávní důvodu). Vždyť jeden ten 1Gb modul stojí skoro jako standardní 4Gb kit!!

    Za 1400,- si kup 4Gb A-Data 800+Mhz EE kit a budeš vysmátej, těch pár mhz který honíš ti na výkonu přídá nula nula prd, ale kapacitu poznáš. Navíc přes 1000Mhz jdou taktovat všechny.

    Pokud vyloženě trváš na vysoko taktovaných modulech.. vezmi 1066Mhz A-Data extreme

    Pokud vrátit nebo vyměnit nejdou, je důležité i s jakou děličkou a jakou fsb tu frekvenci zkoušíš. Můžeš narážet na limit CPU nebo desky.. Takže sem zkus podrobněji napsat při jakém nastavení se to chová nestabilně a co všechno si v biosu měnil.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 18-02-2009 v 14:48
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    bios to nedetekuje, protoze to je uplne normalni a rychlejsi nez 800MHz DDR2 se musi nastavovat rucne. takze jak rika kamos - zvysit napeti, nastavit casovani a zvedat frekvence. neni to az tak trivialni

    ale pokud mas fakt 4 moduly jak pise snail tak se jich urcite zkus zbavit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Robott Zobrazit příspěvek
    preco BIOS nedetekuje sam tych 1150 Mhz?
    Tato problematika byla diskutována např. v následujících vláknech: Časování RAM a Mrzne pc.

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    ale pokud mas fakt 4 moduly jak pise snail tak se jich urcite zkus zbavit...
    Podle popisu spíše půjde o dva tyto moduly. Jejich korektní nastavení najdeš v datasheetu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Jj. Jak píšou kucí. Je to špatně už od začátku.
    Ta koupě byl prokauč, jak dělo. Počítej: CPU na 2660Mhz/násobič 10, tj. FSB 266Mhz.....tzn. že bys musel mít System Memory Multiplier vyšší, než 4 (266MHz x 4 = 1064MHz) a to nemáš. Proto bys musel nastavit ručně FSB na 287,5MHz, abys dostal z RAMek svých 1150MHz. Časování bych dal na 6-6-6-18 a voltáž na 2,35V. Tím pádem by ti jelo CPU na 2875MHz, což nebude problém i s Default Vcore a potom si už hrát jen s paměťma. Snížit časování na 5-5-5-15 a když to bude stable na těch 2,3V, zkusil bych to snižovat. Není to neřešitelný problém, ale jak psal Speed, ty A-data ti udělají naprosto stejnou službu, ne-li lepší a za jinej peníz při 4GB-tech.
    (To vše za předpokladu, že tam máš pouze ty dva tebou uvedené moduly).
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 18-02-2009 v 15:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Taky předpokládám že má jen 2*1Gb a je v biosu třeba nastavit 5-5-5-15 a 2.3V (ale chtělo by to i hodnoty fsb a děličky.. buh ví při jakym nastavení to zkoušel)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Proto jsem mu to tam napsal, aby si to "srovnal /spočítal/ v hlavě".
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    6

    Waw moc dik,vecer budem laborovat,bude srandy kopec :-),
    v tom datasheete to pisu celkom jasne a pritom som si ho vcera stiahol,
    musim zvysit napatia a zmenit casovanie z 5-5-5-13 na 5-5-5-15:
    This module has been tested to run at DDR2 1150MHz at a latency timing of 5-5-5-15 at 2.3 - 2.35V.
    The SPD is programmed to JEDEC standard latency 800Mhz timing of 5-5-5-15 at 1.8V
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    6

    FSB:333 MHz
    Nasobic:9
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Por lepší posouzení situace by to chtělo screeny z CPU-Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    6

    Dik kluci,mal som uz aj A-DATA,fakt su lacnejsie,ale neboli kompatibilne sakris,bol som z toho smutny :{
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Robott Zobrazit příspěvek
    FSB:333 MHz
    Nasobic:9
    Jenom pro upřesnění...jaký děličky má ta tvá deska? Já mám za to, že od 2,0 do 4,0+, ale nejsu si jistý.
    Jinak to zkus nastavit, jak jsem ti psal. Jenom ten násobič CPU nech radši pro začátek na 9 (2587,5MHz).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Robott Zobrazit příspěvek
    Dik kluci,mal som uz aj A-DATA,fakt su lacnejsie,ale neboli kompatibilne sakris,bol som z toho smutny :{
    To je nějaký divný. Na tuhle desku je dávám standartně a nikdy nebyl žádný problém.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    6

    NA A-data som skusal 2GB modul 1066 MHz a PC bootoval,ale ked sa spustal WIN XP,tak sa objavila mala hlaska v Aglictine Nekompatibilny HW,ale mozno som to vzdal predcasne,z novych znalosti si myslim,ze som sa mohol vyhrat este s casovanim a napajanim,kto vie...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Robott Zobrazit příspěvek
    NA A-data som skusal 2GB modul 1066 MHz a PC bootoval,ale ked sa spustal WIN XP,tak sa objavila mala hlaska v Aglictine Nekompatibilny HW,ale mozno som to vzdal predcasne,z novych znalosti si myslim,ze som sa mohol vyhrat este s casovanim a napajanim,kto vie...
    Jj. Rozchodit to jde téměř vždycky, ale funguje to tak, jak psal Mech v postu 3.
    Musíš to potom často vysvětlit BIOSu ručně.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. MG Gigabyte a DDR2 Kingston
    Od novotnj v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-11-2012, 20:55
  2. DDR2: 800MHz nebo 1066MHz Kingston DDR2 ??
    Od Tomas_X v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-09-2007, 12:41
  3. DDR2: Kingston HyperX DDR2 750 MHz (PC2-6000)
    Od Peterjman v sekci Operační paměti
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 08-10-2006, 00:35