Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problem s notasom

aschrak (59)|18.2.2009 20:13
Mam notas ASUS F3T AP008,bohuzel mi nejde grafika,LCD se nezapne a ani na externim monitoru se nic nezobrazi. Patrne je neco s grafikou,je to GO7600,nevite nekdo jak by se to dalo vyresit,popripade jestli se da tahle grafika vymenit a pak kolik by to asi stalo penez,jestli se mi to oplati spravovat nebo prodat na dili?Dekuji za podnety.
Intri (3490)|18.2.2009 20:41
To může být spousta jiných věcí, ne jen grafika. Paměti to pravděpodobně nebudou, to by se alespoň něco zobrazilo, takže buď ta grafika nebo něco na základní desce. Vzhledem k tomu, že o výměně grafiky si u tohoto notebooku můžeš nechat zdát, můžeš jej jen prodat na náhradní díly, pokud už není v záruce.
aschrak (59)|18.2.2009 20:43
v zaruce jiz neni,a skousel jsem na slepo Bootovat windows a vse jelo bez problemu akorat zadny obraz.
Intri (3490)|18.2.2009 20:45
Tak pak asi jo, pak je to asi fakt ta grafika, ale stejně s tím nic neuděláš. Musel bys mít grafiku s MXM slotem, a tu tenhle noťas nemá. A i tak by to bylo příliš drahé na to, aby se to vyplatilo. Maximálně se můžeš pokusit zavolat do autorizovaného servisu a zeptat se, kolik by taková oprava přibližně mohla stát. Ale neočekávej, že si ta částka bude zamlouvat.
Scream CZE (125)|18.2.2009 20:47
Je to grafika (nebo NorthBridge(u jednoho typu je to NB(jen nevím jestli F3, nebo A7))) oboje dělaní nVidií a oboje šmejd. A protože není v záruce, tak navíc ještě ty staré typy což jsou o dost větší šmejdy než ty nové. ;) Takže jedině výměna desky.
aschrak (59)|18.2.2009 20:48
Tak dik,jeste uvidim co s tim. ale divny je to ze ten notas ani nepiska ze by mu neco vadilo akorat nejde ten obraz a tvari se jako by bylo vse v poradku.
Intri (3490)|18.2.2009 20:53
To může mít spoustu důvodů ( třeba poškozená elektronika starající se ryze o výstupní signál, grafika jako taková může být v pořádku ). Ještě máš možnost se kouknout po aukcích po vyřazených stejných modelech notebooku a případně si nějaký koupit a vzít z něj základní desku, ale chce to štěstí a trochu kutilství.
aschrak (59)|18.2.2009 20:55
jo to si spis myslim taky ze by to mohlo byt nekde na vystupu signalu. kouknu po nejaky akcich.
speedsnail (4876)|18.2.2009 21:11
Odpálenej RAMDac převodník mě taky napadl, ale proč by potom nefungoval interní ani externí displej? Pro každý výstup je tam ten převodník zvlášť jestli se nepletu.. no nicméně oprava je imho nereálná, jedině vyměnit tu desku, což bude drahý jak pes..
Draken (1578)|18.2.2009 21:20
tak grafiku ti zjevně vymění:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
aschrak (59)|19.2.2009 07:08
jo to na tom czc.cz jsem cet taky a chtel jsem to skouknout,tak jsem ho rozdelal a napripada mi jako ze by sla vymenit. Kazdopadne grafika by mela byt podle mne asi funkcni jen se to nekde kouslo v nekterym prevodniku protoze jak jsem psal vyse tak notas se tvari jako ze je vse v poradku akorat nejde ten obraz,a kdyby byla poskozena grafika tak by zacal alespon piskat,jako kdyz jsem vytah ram-ku a pustil ho. Kazdopadne jsem psal do servisu a pockam kolik zato budou chtit penez a pak se rozhodnu.
Draken (1578)|19.2.2009 09:34
no problém může být i v kloubu LCD...to že ti to nic neukáže na externim je jasný musíš nejdřív ten přídavnej monitor detekovat ve winu a nastavit v nvidia panelu...