Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 44

Téma: chybné teploty

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Programy everest, core temp ba dokonce i speed fan mi ukazují na cpu(jádrech) stálou teplotu 42C jak v idle hned po zapnutí tak i při dlouhodobém zatížení. Je OCCT ukazuje 47C, ale také pořád.
    Deska : gigabyte EP35-DS3
    CPU: E8400
    BIOS flešnut na nejnovější
    CPU je v púořádku, respektive v jiném PC ukazuje čidlo teploty správně
    Neví někdo co s tím? Nemůže být jen něco špatně nastavené v BIOSu?(i když ten jsem cxelej procházel)
    Čím by to mohlo být?
    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    v Biosu se teplota mění nebo taky zůstává?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    To je imho docela divný.....
    Já bych udělal toto:
    -clear CMOS, load BIOS default setting
    -Smazání všech utilit, ukazující teplotu a odinatalace těch, co se instalují.
    -Vyčištění systému a registru.
    -Stažení posledních vertí Everestu a CoreTempu. (SpeeFan bamám rád, tak ti hi tam nenapíšu )
    -vyzkoušet
    -kdyby to nefungovalo, tak nahodím na druhej HDD ňákej OS a zkusil bych to v něm, jestli to není SW záležitost.
    Pak už máš trochu problém, páč bych to začal svádět na desku.

    Ještě mi řekni....ukazovalo ti to někdy dobře?

    //EDIT// To Draken...dobrá poznámka, na to jsem zapoměl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    nikdy to dobře neukazovalo, to PC je úplně nový
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    nikdy to dobře neukazovalo, to PC je úplně nový
    Ha. Tak jestli ti ukazuje teplotu CPU na jiný desce korektně, tak bych se bál o desku.
    Zkus udělat pro sichr to, co jsem psal, ale moc bych tomu nevěřil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    a v tom biosu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    v BIOSu se teplota CPU (ne jader) pohybuje tak 26-28C, což mi přijde hrozně málo, asi jde o údaj z čidla na desce nebo tak něco.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    v BIOSu se teplota CPU (ne jader) pohybuje tak 26-28C, což mi přijde hrozně málo, asi jde o údaj z čidla na desce nebo tak něco.
    To není málo. To je téměř normální. Já mám 27-28°C. Ukáže ti tuhle teplotu i nějakej soft v OS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    To není málo. To je téměř normální. Já mám 27-28°C. Ukáže ti tuhle teplotu i nějakej soft v OS?
    neukáže, všechny v OS ukazují tu teplotu 42C, některé to píší jako teplotu jader, jiné jen jako teplotu CPU.

    přijde mi to málo vzhledem k tomu, že teplotu uvnitř case to hlásí i 40.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Zkusil bych na té tvojí desce jiný CPU (tvé CPU na jiné desce jsi zkoušel a je to O.K.-jsi psal) a uvidíš.
    A zkoušel jsi, co jsem psal v postu 3?
    Jestli to nepomůže, bojím, bojím, že MB kravne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Zkusil bych monitorovat pres tu Gigabyti utilitu
    HWMonitor taky ukazuje spatne?
    Jeste lepsi by bylo kdybys mrknul na desku a podival se na presny oznaceni chipu ktery meri teploty (vetsinou ITxxxx) a ve SpeedFanu z nej precist.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    no jestli ti to neukazuje správný teploty ani v biosu tak ti ve winu nepomůže ani svěcená voda...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Ha. Tak jestli ti ukazuje teplotu CPU na jiný desce korektně, tak bych se bál o desku.
    Zkus udělat pro sichr to, co jsem psal, ale moc bych tomu nevěřil.
    Záleží čím procesor chladí. Jestli procesor chladí Freezerem, jsou ty teploty podle mě malé. Měl by je mít okolo +/- 35°C. Toť můj osobní názor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    ale to já mam taky v biosu 25C°

    spíš jde o to jestli to opravdu souhlasí s realitou...a jestli se ta telota mění...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    ale to já mam taky v biosu 25C°

    spíš jde o to jestli to opravdu souhlasí s realitou...a jestli se ta telota mění...
    To jestli to souhlasí s realitou je těžko ověřitelné. Jedině zda-li má teploměr či case s čidlem, které by přidělal na CPU. Mě se třeba hodnota teploty CPU v BIOSu mění pouze +/- 2 °C.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. MoŽnÉ nebo chybnÉ
    Od Honzátor v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 21:43
  2. Chybne farby v 3Dmarku06
    Od karo1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-02-2009, 21:30
  3. Lze opravit chybné soubory?
    Od OdMajkla v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 59
    Poslední příspěvek: 14-05-2008, 09:04
  4. Chybné soubory
    Od Plix v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-01-2008, 09:01