Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 40

Téma: PC kolem 15000

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    nevim ale phenom žere a topí určitě víc než E7400...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Tak to víš špatně :-) V zátěži samozřejmě topí dost, ale v idle je to jeden z nejúspornějších procesorů (bavíme sesamozřejm,ě o phenomu II)
    např:
    http://www.lostcircuits.com/mambo//i...1&limitstart=4
    http://www.extremeoverclocking.com/r...3_720_13.html- srovnatelná spotřeba s e5200, který je na nižší frekvenci a s menší cache.
    http://www.bit-tech.net/hardware/cpu...10-am3-cpus/12


    PS: V některejch testech - kdy měřej jeho spotřebu, ji měřej zároveň s přetaktovánim a tam vypínaj (většinou je to tam i napsaný) šetřící režimy. Bez nich pak samozřejmě phenom žere víc.

    PPS: Když nevíš, tak to netvrď. Slušný je, když s někym nesouhlasíš, tak uvíst argument. (mj. proto, že aspoň pak netvrdíš blbosti, protože pro ně ten argument nenajdeš).

    PPPS: Ale vůbec to měření spotřeby je zajímavý - evidentně dost často měřej spotřebu bez šetřících mechanizmů, co si jinak člověk může myslet o týdle dvojici testů - má větší spotřebu i7 nebo phenom II?
    http://www.legitreviews.com/article/860/14/
    http://www.anandtech.com/cpuchipsets...spx?i=3492&p=7
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    24

    Všem vám moc děkuju za příspěvky.V podstatě jediné na čem zde není shoda je intel nebo amd.Osobně si dost dobře nedokážu představit hmatatelné rozdíly plusů a mínusů pro jedno či druhé.Jak již jsem psal.Chci kvalitní(stabilní a neporuchový pc),které mi umožní zahrát si nové gamesy a bude tiché.Jelikož nebudu dělat nějaké věci s videem,které myslím jsou nejnáročnější na pc, tak největší zátěž bude vyvinuta při hře.Takže pokud mi někdo bude schopen vysvětlit proč Intel nebo AMD budu rád.Před o trochu lepším výkonem dám klidně přednost tichosti a klidně i menší ceně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér Avatar uživatele dinko
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    82

    No a vlastne aké máš k tomu PC výstupné zariadenie? (monitor)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    24

    Mnitor mám teď 19ku ADI , ale ten se bude kupovat taky novej.Jenže musí počkat na další výplatu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Plus intelu bude v nižší spotřebě v zátěži a mírně rychlejším aplikacím, který nevyužijou všechny jádra. Taky má vyšší výkon v některejch aplikacích silně optimalizovanejch pro intel (POVRay apod.)
    AMD má o kousek lepší spotřebu v idle, vyšší výkon ve vícevláknovejch aplikacích a o něco líp vybavenou desku (firewire).

    Na současný hry jsou obě možnosti dostatečně výkonný, v budoucích hrách bude mít phenom asi spíš výhodu.

    Pokud chceš, aby bylo absolutní ticho i při hrách, ber spíš intel, pokud chceš co největší ticho při běžný práci, ber AMD. I když tam, kde už bude AMD dost topit, tak tam bude zas rychlejší než intel (poběžej mu všechna jádra).

    Kvalitní a stabilní PC budou oba dva.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Občasný diskutér Avatar uživatele dinko
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    82

    Ja by som vzal Phenom, každy procak ma nejaké výhody aj nevýhody ale čo z toho využiješ? iba nízku spotrebu-nízku hlučnosť a samozrejme výkon a nízku cenu tak sa rozhodni, prípadne môžeš pretaktovať a budeš mať vystarané...
    Hlavne aby Ti tá grafika stíhala na 19ku monitor bude stačiť ale na väčší už nie..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jsem pro sestavu Logouta. Myslim že v tehle cenové relaci je Phenom II X3 + HD4830 ideální.

    Možná bych vzal CL4 paměti. A ty 2 stovky navíc se daj ušetřit na desce bez grafiky Gigabyte 770 UD3..

    edit: ta grafika bude i na 22" Monitor dostatečná
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér Avatar uživatele dinko
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    82

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    edit: ta grafika bude i na 22" Monitor dostatečná
    tak potom neni problem
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    395

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Možná bych vzal CL4 paměti.
    Patrioty LL i Patrioty Viper jsou dnes levnejsi. Mozna by stalo zato obmenit zde doporucovanou znacku pameti.

    Edit:test z Tom's Hardware
    Naposledy upraveno uživatelem optim: 20-02-2009 v 15:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jojo, ta deska co navrhuje speed je dobrej nápad. Pokud nepoužiješ nijak integrovanou grafiku, tak je levnější a odbourává největší nevýhodu tý 780G - má vyvedenejch víc USB portů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    24

    Tak jsem se vrátil z hor a nastal problém.Yeong Yang maj už jen ARA a na tu jsem nenašel žádné poznatky,dále jsem si všiml,že ten Phenom má socket AM3 a tak nevím zda s tou deskou je kompatibilní,nerad bych, aby došlo k chybě,která se bude blbě napravovat.A poslední věc.Sapphire ATI Radeon HD 4830 je zrovna nedostupná,tak se chci zeptat,zda jiná značka udělá stejnou službu nebo jestli se markantně liší.Díky za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    24

    Tak jsem po, dle mého názoru, dobrých radách zdejších uživatelů a hlavně posledním nástřelu sestavy Logouta dospěl k tomuto.

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...OV018MV01KUO01

    Zopakuji jen pro uplnost své požadavky.Tichý,stabilní,kvalitní a výkoný počítač za dobrou cenu pro všechno možné,hraní nových her nevyjímaje.Teď bych pouze požádal o zavěrečné utvrzení či vyvrácení mého výběru.Snad by vše mělo být spolu kompatibilní,dobře chlazené a svižně pracující.Díky
    Naposledy upraveno uživatelem Maddmaxx: 28-02-2009 v 23:57 Důvod: nevložený link :(
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Je to tedy nakonec PC kolem 20k, ale pěkné. Jediné co se mi nelíbí je bíla DVD romka v černé skříni, oprav si to
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    24

    No to jsem si vubec neuvědomil,že ji mám bílou...Tak skoro 3k jsou windows nechtěl jsem šetřit na chlazení...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. NTB do cca 15000, vseobecne vyuziti
    Od john v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-09-2014, 10:32
  2. Notebook do 15000 pro skolacku
    Od zuzi.a v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 20-11-2010, 00:20
  3. Vanocni sestava do 15000
    Od pas!k v sekci PC - archiv
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 08-11-2007, 14:25
  4. LCD do 25000 nebo CRT do 15000???
    Od H@nz v sekci Video a TV
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-03-2007, 22:49
  5. LCD: Jaký LCD monitor na CAD do 15000 kč
    Od Logen v sekci Monitory
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-12-2006, 19:06