Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PC nestartuje!

filipek (46)|20.2.2009 11:33
Ahojte,
vcera vecer som mal pustene pc (tak 4 mesiace stare) ked vtom zrazu zatuhlo. Na nic nereagovalo, tak som mu dal studeny restart. Pri POST ma hned na uvod cakala hlaska, neviem presne aka ale nieco s pretaktovanim (nikdy som ho netaktoval!), ze sa nepodarilo a ze mam ist do biosu.:rules To uz ale pc zase zatuhlo a do biosu som sa nedostal. :eek:Pri dalsich restartoch/zapnutiach sa mi uz len roztocia ventilatory a nic viac, cierna obrazovka, ziadne pipnutie, nic... Skusil som prepnut jumpre a vymazat nastavenia biosu, no ziadny uspech.:cry Dnes este skusim uplne vytiahnut baterku biosu, ci by to nepomohlo. Ked sa uz nerozbehne ani potom, tak bude asi zrela na reklamaciu.
Stalo sa vam uz nieco podobne, popripade da sa s tym este nieco robit pred tym ako pojdem na reklamaciu?

Zostava:
PSU: Enermax PRO82+ 385W
MB: MSI K9A2 Neo-F
CPU: AMD Athlon X2 4850e
GPU: MSI Radeon HD 4670
RAM: 1GB Lenovo 667MHz
HDD: WDC 500GB
aschrak (59)|20.2.2009 11:38
kazdopadne vyndej tu baterku,pak vypni zdroj a chvili pockej,skus PC zapnout bez baterky v desce.Kdyby nepomohlo moch bys jeste presadit procesor.Kdyby nepomohlo tak asi jedine ta reklamace.

jo a ted mne jeste napadlo jakou mas verzi biosu,mel bys to asi update-nout,protoze kdyz mas nizssi verzi jak 1,7 tak ti pravdepodobne bios spatne detekuje CPU a pak ti i psal o tom spatnym pretaktovani.
ICEBOSS (3435)|20.2.2009 11:44
hm........! zkus jiny zdroj. zkus zahybat kabelama od zdroje a pritlacit vsechny koncovky.
filipek (46)|20.2.2009 11:53
[QUOTE=aschrak;221943]
jo a ted mne jeste napadlo jakou mas verzi biosu,mel bys to asi update-nout,protoze kdyz mas nizssi verzi jak 1,7 tak ti pravdepodobne bios spatne detekuje CPU a pak ti i psal o tom spatnym pretaktovani.[/QUOTE]

...tak bios mam presne v1.7, novsi je uz len v1.8. Tie cca 4 mesiace mi to CPU s tym biosom rozpoznavalo.
Teraz som si spomenul, ze sa tam spominalo aj nieco ohladom south-bridge. Ze by odisiel SB?
Draken (1578)|20.2.2009 11:58
hmm to vypadá na desku...ale pro jistotu vyndej ramku a dej ji do jinýho slotu
pokuď máš i jinou Grafiku tak tu zkus taky...CPU rozhodně skuz vyndat a znovu vložit...

stejnej problém jsem zaznamenal 2x a 2x to zkončilo relamací desky...
kevin00 (10238)|20.2.2009 12:00
Můžeš zkusit odpojit vše co nepotřebuješ k zapnutí PC (TV karta, HDD, DVD ...) a nechat zapojen pouze jeden modul RAM do slotu DIMM1. Pokus se PC zapnout.
Stáhni si nejnovější BIOS a flashni si jej.

EDIT: Pozdě :)
ICEBOSS (3435)|20.2.2009 12:22
flashovat bios na umirajici sestave se mi nezda jako dobry napad. pokud to chciplo z niceho nic, biosem to imho nebude. zkus napred ten zdroj.
Draken (1578)|20.2.2009 12:39
nevim jak chceš flashovat Bios, když se mu to ani nerozsvítí..
filipek (46)|20.2.2009 17:45
...takze som prave vyskusal vytiahnut baterku, naspat som ju dal tak po 11-12minutach a nic. Predtym som pc skusil nastartovat aj bez baterky. Kompletne som cele pc rozobral a znovu zlozil. Nic, nic...nic.
Takze som dosku vybral, zabalil do krabice a pojde na reklamaciu.:thumbdown
Predtym vsak pre istotu este skusim GPU, RAM a CPU s bratovou doskou.
Inak vdaka za rady, aj ked nepomohli... :thumb
Draken (1578)|22.2.2009 20:07
jj držím palce s těmi ostatními komponenty...a desku ať ti vyreklamujou co nejřív