Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Ako zistiť revíziu dosky

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    283

    Zdravím, riešim menšiu dilemu so zistením revízie dosky. Doska je to Gigabyte GA-965P-DS3P ale až teraz som si všimol že na krabici je napísané rev. 3.3 ale ked spustím program @BIOS a dam live update bios tak mi vypisuje že mám revíziu 2.0. Momentálne mám na doske bios v.F6 ale ten som updatoval už od verzie myslím F4 všetko na dosku rev. 2.0 tak neviem či som dával doteraz zlý bios na dosku alebo či je len chyba v zamenenej krabici. Dá sa zistiť revízia niekde priamo na doske? Je to tam niekde napísané alebo podla čoho by sa to dalo zistiť. Dik za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Oddelej bocnici z pc a v nekterem z rohu te desky bude napsano rev. a cislo
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    677

    co CPU-Z v zalozce Mainboard?
    mne ukazuje jak revizi desky, tak chipsetu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Myslim, ze vlavo dole na doske.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 105.jpg 
Zobrazení: 118 
Velikost: 149.0 KB 
ID: 9549  
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 20-02-2009 v 17:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    283

    Tak je to rev. 3.3 len neviem prečo mi ten @BIOS stále tvrdí že mám rev. 2.0... Dik EditorPO.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1050222.JPG 
Zobrazení: 100 
Velikost: 162.2 KB 
ID: 9570   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.JPG 
Zobrazení: 73 
Velikost: 35.3 KB 
ID: 9571  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od sety83 Zobrazit příspěvek
    Tak je to rev. 3.3 len neviem prečo mi ten @BIOS stále tvrdí že mám rev. 2.0... Dik EditorPO.
    V kazdem pripade bych veril 'plastu' nez 'elektronum'. A nenahraval jsi tam bios pro 2.0?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    283

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    V kazdem pripade bych veril 'plastu' nez 'elektronum'. A nenahraval jsi tam bios pro 2.0?
    Ano ale už tam mám f7a z rev. 3.3 a stále to ukazuje to čo je na tom obrázku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Tak ono je ciste mozne ze ty desky vyuzivaji naprosto stejny bios a jedinej rozdil je v layoutu. Kazdopadne, je to docela nestandardni ze ti gb soft spatne odhadne revizi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    283

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Tak ono je ciste mozne ze ty desky vyuzivaji naprosto stejny bios a jedinej rozdil je v layoutu. Kazdopadne, je to docela nestandardni ze ti gb soft spatne odhadne revizi...
    rovnaký bios nemajú rev. 2.0 nepodporuje 45nm cpu ale celkom som sa potešil že je to 3.3 a nie 2.0 ako som si myslel doteraz na soft dlabať len dúfam že mi pri najbližšom upgrade neodmietne doska 45nm cpu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,050

    @sety83: Flashuj raději nový BIOS přes Q-flash přímo z BIOSu (F8). Je to jistější; vyloučíš tím možné překvapení v podobě nejmíň potřebného, téměř nikdy se vyskutnoucího pádu OS a taky budeš mít jistotu, co tam dáváš za verzi BIOSu, páč si ho stáhneš (a budeš vidět, co stahuješ), rozbalíš na flashku (zformátovanou systémem souborů FAT16, nebo FAT32) a pak mu jen ukážeš cestu k tomu novému BIOSu.

    @BIOS ti může stáhnout v podstatě cokoli, i když mě se to naštěstí nestalo, ale dělal jsem to takhle jen jednou a pak už jen z BIOSu. Nejvíc mě právě točilo, že do poslední chvíle nevíš, co ti to stáhne a jestli to bude fungovat.

    A jinak je čistě toereticky možné, že na 965P s 45nm CPU nemusí vše fungovat tak, jak by mělo, páč ta podpora 45nm není oficiální!!!

    Já měl GA-965P-DS4 rev.1.0 a E8400 a musel jsem pořídit P35, páč to prostě zlobilo. Ale to je jiná kapitola.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    283

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    @sety83: Flashuj raději nový BIOS přes Q-flash přímo z BIOSu (F8). Je to jistější; vyloučíš tím možné překvapení v podobě nejmíň potřebného, téměř nikdy se vyskutnoucího pádu OS a taky budeš mít jistotu, co tam dáváš za verzi BIOSu, páč si ho stáhneš (a budeš vidět, co stahuješ), rozbalíš na flashku (zformátovanou systémem souborů FAT16, nebo FAT32) a pak mu jen ukážeš cestu k tomu novému BIOSu.

    @BIOS ti může stáhnout v podstatě cokoli, i když mě se to naštěstí nestalo, ale dělal jsem to takhle jen jednou a pak už jen z BIOSu. Nejvíc mě právě točilo, že do poslední chvíle nevíš, co ti to stáhne a jestli to bude fungovat.

    A jinak je čistě toereticky možné, že na 965P s 45nm CPU nemusí vše fungovat tak, jak by mělo, páč ta podpora 45nm není oficiální!!!

    Já měl GA-965P-DS4 rev.1.0 a E8400 a musel jsem pořídit P35, páč to prostě zlobilo. Ale to je jiná kapitola.
    Ja bios najprv stiahnem do PC a potom ho cez @BIOS flashnem je to trochu pohodlnejšie, netreba tolko datlovať xD
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,050

    Citace Původně odesláno od sety83 Zobrazit příspěvek
    Ja bios najprv stiahnem do PC a potom ho cez @BIOS flashnem je to trochu pohodlnejšie, netreba tolko datlovať xD
    Taky řešení. Ale pořád se můžeš stát "obětí" nestability a pádu OS v nejnevhodnější chvíli.
    Ale to už zacházíme do extrémů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    283

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Taky řešení. Ale pořád se můžeš stát "obětí" nestability a pádu OS v nejnevhodnější chvíli.
    Ale to už zacházíme do extrémů.
    Systém mám momentálne na 100% stabilný aj ked pri taktovani grafiky mi to dosť záhadne padá bez akéhokolvek zamrznutia alebo modrej smrti len surový reštart ale to zas záchádzam ja daleko.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. popis zakladnej dosky na notebooku
    Od komala v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-02-2014, 16:36
  2. Ako zistit ci sa prehrieva CPU (nie cez tep.cidlo)
    Od virdzek v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 30-07-2009, 11:19
  3. Odlomeny kontakt z dosky...
    Od pedro-zc v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-01-2009, 15:04
  4. Napájanie dosky
    Od vevericak v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-11-2008, 08:08
  5. pls o radu aj ohladom dosky...
    Od mortificator v sekci PC - archiv
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-11-2006, 22:01