Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Nove pc.. prosim o radu ;)

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Jiz delsi dobu premyslim o upgrade a tak nejak sem se posledni mesic trosku vic zajimal co kde se da za jaky peniz poridit a zatim to vidim nasledovne:

    Procesor
    Zakldani deska
    Hdd
    Grafika
    Case

    Pevne jeste nejsem rozhodnuty o zakladni desce a Hdd zbytek menit nebudu (aspon doufam) ale samozrejme budu rad za kazdy nazor co by jste v sestave vymenili a proc .. Dale bych byl rad za radu jake pameti ?? .. Predem diky za prinosne nazory

    A jeste dodatek .. rad bych tu skrin osadil tichimi vetraky libi s emi zejmena znacka scythe ale nenasel sem kseft kde je nakoupit ty tiche vetsinou nejsou skladem a 92m vetraky jsou trosku problem vseobecne .. myslim ze budou stacit dva pred disky na bok davat zadny nebudu dozadu jeden 120.. take bych si rad nechal doporucit nejaky chladic na proc pokud mozno neco do 1000 kc .. a posledni vec s tim hdd ktery tu uvadim nemate ho nekdo ? Jak je na tom s hlukem ?
    Naposledy upraveno uživatelem pas!k: 05-12-2006 v 22:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    myslim ze obecne sou ty komponenty dobre, pameti podle toho kolik do nich chces dat a jak velky...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    BC BC je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele BC
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    64

    Citace Původně odesláno od pas!k
    Jiz delsi dobu premyslim o upgrade a tak nejak sem se posledni mesic trosku vic zajimal co kde se da za jaky peniz poridit a zatim to vidim nasledovne:

    Procesor
    Zakldani deska
    Hdd
    Grafika
    Case

    Pevne jeste nejsem rozhodnuty o zakladni desce a Hdd zbytek menit nebudu (aspon doufam) ale samozrejme budu rad za kazdy nazor co by jste v sestave vymenili a proc .. Dale bych byl rad za radu jake pameti ?? .. Predem diky za prinosne nazory ...
    Procesor, zakl. doska, HDD su OK. U tej grafickej by bolo lepsie dobrat variantu s 512MB pamete ak zozenies, ale zalezi hlavne na rozliseni v akom budes hrat (cim vecsie rozlisenie, tym viac grafickej pamete treba). Operacne pamete by som uz z ohladom na buducnost a s tym ze Win Vista potrebuje urcity pametovi priestor zobral Kingston 2x 1GB 750 MHz CL4 za 6000 Kč s DPH.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    Citace Původně odesláno od BC
    Procesor, zakl. doska, HDD su OK. U tej grafickej by bolo lepsie dobrat variantu s 512MB pamete ak zozenies, ale zalezi hlavne na rozliseni v akom budes hrat (cim vecsie rozlisenie, tym viac grafickej pamete treba). Operacne pamete by som uz z ohladom na buducnost a s tym ze Win Vista potrebuje urcity pametovi priestor zobral Kingston 2x 1GB 750 MHz CL4 za 6000 Kč s DPH.
    at autor napise na co chce PC pouzivat, je pravda ze grafika je vzhledem k procesoru o kategorii niz...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    U pc je predpoklad ze si solidne poradi hlavne s zpracovanim videa.. samozrejme ze si na tom obcas budu chtit neco zagamesit ale vzhledem k tomu kolik na to ted mam casu to na hrani asi vyuziji minimalne .. Proste chci pc kde aspon 2 roky nebudu muset sahnout na procesor a desku.. Take me zajimaji finance s celou sestavou nechci presahnout 30 tisic (bez lcd)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele aldafallout
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    196

    Muj pohled:,
    procesor je opravdu delo, ale opravdu vyuzijete vetsi cache? Nestacil by 6300?
    Grafika je na obcasne gameseni dostatecna.
    Vyber desky a procesoru taky nema chybu. Pameti bych doporucoval Geil, OCZ nebo Muskin (2x1GB 750-800 Mhz).
    Vyber skrine: chiefa jsem mel dlouha leta (dragon, matrix) a jsou pomerne dobre zpracovane. Akorat mi vadila hmotnost. Zvykl jsem si na hlinik.
    Chlazeni: co treba Scyte Ninja (mam dobre zkusenosti s TT Sonic Tower)
    Nepremyslel jste o vodnim chlazeni:
    EHEIM 1048
    Destiny 6
    Nexxos 240
    Papst 120 cm
    Je to urcite drazsi a narocnejsi reseni, ale ucinost a hluk je o necem jinem
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    o vodnikovi jsem premyslel musim si prvne udelat poradek v hlave co vlastne chci Kvalitnich chladicu na cpu je hodne ale ty co se mi libi (nemyslim zvhledove)se pohybuji nekde kolem 1700 ale jeste to mozna prehodnotim a prece jen zainvestuji do toho chlazeni cpu trosku vic jako favorita mam zatim Thermalright Ultra-120. Co se tyce hmotnosti skrine neni to cestovni vec .. a bude pomerne dobre zapasovana pod stolem na podlozce .. takze hmotnost mi ani tak nevadi uvadeji se zdrojem cca 16kg.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    8

    Ta case sa mi nelubi. Skor by som bral Thermaltake Tsunami. A pamet by som zobral kingston 750mhz. A ten E6600 podla mojho nazoru je vykonnostnejsie vyssie ako X1950XT. Radsej by som zobral MSI NX7900GTO 512MB, teda ak ju zozenies.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    tak vcera jsem to konecne slozil .. po projiti peklem ve trech velkoobchodech kde v jednom jsem stal 80 minut frontu se mi podarilo vecer vsechny veci donest domu azacit skladat .. Opravdu nejmilejsim prekvapenim byla case chieftecu .. proste tomu nemam co vytknout opravdu precizni bedna .. vse pada kam ma .. zadne sroubovani mechanik vse kolejnice .. atd atd .. Grafiku jsem nakonec vzal asus 1950 pro .. problem byl spameti .. objednal sem adata 800 ale dodavatel mel na webu spatne uveden typ a nebyli to 800 ale 533 takz ejsem je nevzal a byl jsem nuceny vzit jedine co bylo skladem a to byl transcend .. zatim sem nemel moznost moc testovat byl sme rad ze sem nahodil wokna a jeidnej test co jsem zkousel byl 3dmark 06 na grafiku a tam se musim priznat bylo zklamani 1900 bodu v grafickem testu je normal nebo je neco spatne ? K gigabyte DS4 nemam taky zadnych vyhrad zatim ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od pas!k
    tak vcera jsem to konecne slozil .. po projiti peklem ve trech velkoobchodech kde v jednom jsem stal 80 minut frontu se mi podarilo vecer vsechny veci donest domu azacit skladat .. Opravdu nejmilejsim prekvapenim byla case chieftecu .. proste tomu nemam co vytknout opravdu precizni bedna .. vse pada kam ma .. zadne sroubovani mechanik vse kolejnice .. atd atd .. Grafiku jsem nakonec vzal asus 1950 pro .. problem byl spameti .. objednal sem adata 800 ale dodavatel mel na webu spatne uveden typ a nebyli to 800 ale 533 takz ejsem je nevzal a byl jsem nuceny vzit jedine co bylo skladem a to byl transcend .. zatim sem nemel moznost moc testovat byl sme rad ze sem nahodil wokna a jeidnej test co jsem zkousel byl 3dmark 06 na grafiku a tam se musim priznat bylo zklamani 1900 bodu v grafickem testu je normal nebo je neco spatne ? K gigabyte DS4 nemam taky zadnych vyhrad zatim ..
    A máš tu grafiku s 256 nebo 512 MB VRAM ? Jinak těch 1900 bodů v 3dmarku06 nemůže být zklamáním, o moc víc se z podobné sestavy bez tuningu ovladačů a overclocku nedostane, hlavní brzda je ta grafárna .... když si počkáš, tak za rok tam třeba můžeš hodit nějakou DX10 kartu za pár tisíc a poletí to jak raketa ;o)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od MatyxCZ
    A máš tu grafiku s 256 nebo 512 MB VRAM ? Jinak těch 1900 bodů v 3dmarku06 nemůže být zklamáním, o moc víc se z podobné sestavy bez tuningu ovladačů a overclocku nedostane, hlavní brzda je ta grafárna .... když si počkáš, tak za rok tam třeba můžeš hodit nějakou DX10 kartu za pár tisíc a poletí to jak raketa ;o)
    mam 256 verzi a problem byl zrejme v ovladacich vcera jsem to trosku poladil a 3dmark 06 mi dela 4900 bodu a 2003 - 16000 bodu tak predpokladam ze tyhle hodnoty uz jsou ok .. Trosku me teda zklamali 6.12 catalyst nejak si to s tim nerozumi dal jsem zpet 6.10 a vse jede jak ma ale byl sem ve velke casove tisni skladal sem to v podstate v pondeli vecer a vcera semmel na to dve hodky o vanocich si stim dam zalezet Co s etyce toho upgrade ja chtel puvodne 1950xt od sapphire ani to neni extremni vykon ale zvazoval jsem jak malo mam ted casu minimalne do jara nehrozi abych mel cas na nejaky hry proc tam tedy cpat grafiku za xx tisic ? Ta 1950 pro jede velice slusne za ty penize az prijdou odladeny visty dokoupim jeste gigo ram a koupim poradnou grafiku..
    Naposledy upraveno uživatelem pas!k: 20-12-2006 v 14:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od pas!k
    mam 256 verzi a problem byl zrejme v ovladacich vcera jsem to trosku poladil a 3dmark 06 mi dela 4900 bodu a 2003 - 16000 bodu tak predpokladam ze tyhle hodnoty uz jsou ok .. Trosku me teda zklamali 6.12 catalyst nejak si to s tim nerozumi dal jsem zpet 6.10 a vse jede jak ma ale byl sem ve velke casove tisni skladal sem to v podstate v pondeli vecer a vcera semmel na to dve hodky o vanocich si stim dam zalezet Co s etyce toho upgrade ja chtel puvodne 1950xt od sapphire ani to neni extremni vykon ale zvazoval jsem jak malo mam ted casu minimalne do jara nehrozi abych mel cas na nejaky hry proc tam tedy cpat grafiku za xx tisic ? Ta 1950 pro jede velice slusne za ty penize az prijdou odladeny visty dokoupim jeste gigo ram a koupim poradnou grafiku..
    Z tohohle hlediska je to naprosto OK. Imho 4,9k bodu v 06 je dost slusny, to bych skoro ani necekal (podobnou sestavu jsem jeste netestoval). Na to kolik casu mas na gamesy, alespon jak pises, tak myslim budes maximalne spokojen. A az budou aspon prvni zajimave (tzn. nejen prvni, ale treba i takove, o ktere bude mit clovek zajem ;o) gamesy pod DX10, tak uz urcite budou ceny DX10 grafik nekde jinde nez ted. Kdybych nebyl sam tak netrpelivy, tak to resim uplne stejne. I kdyz tech 256 VRAM je preci jen malo, 512 by fakt bylo lepsi, ale i tak to bude slapat jak svycarky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od MatyxCZ
    Z tohohle hlediska je to naprosto OK. Imho 4,9k bodu v 06 je dost slusny, to bych skoro ani necekal (podobnou sestavu jsem jeste netestoval). Na to kolik casu mas na gamesy, alespon jak pises, tak myslim budes maximalne spokojen. A az budou aspon prvni zajimave (tzn. nejen prvni, ale treba i takove, o ktere bude mit clovek zajem ;o) gamesy pod DX10, tak uz urcite budou ceny DX10 grafik nekde jinde nez ted. Kdybych nebyl sam tak netrpelivy, tak to resim uplne stejne. I kdyz tech 256 VRAM je preci jen malo, 512 by fakt bylo lepsi, ale i tak to bude slapat jak svycarky
    Ono castecne je to zapricineno tim ze jsem proste do noveho kompu potreboval nejakou slusnou grafiku .. ja bych klidne vzal i 512 verzi ale kde ji vzit ? Pc jsem samozrejme chtel mit do vanoc .. Co beru jako dalsi hodne mile prekvapeni je ten chladic na cpu .. moc jsem od nej necekal za ty penize a vzal sem ho na doporuceni jednoho znameho a musim rict ze me teda hodne prekvapil nejen tim jakou drzi teplotu cpu ale i tim ze je celkem tichy ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od pas!k
    ale kde ji vzit ? Pc jsem samozrejme chtel mit do vanoc ..
    To mi povídej, dva dny jsem zběsile surfoval a nakonec ještě stál 1,5 hodiny frontu na "expresni" pokladnu nejmenovaneho obchodu, protože nikde jinde už značkovou 8800GTX neměli .... Vánoce zatracený ;o)))
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. prosím o radu
    Od chyar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-04-2013, 21:36
  2. Nové PC + vodník. Prosím o radu.
    Od walltar v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 19-09-2011, 23:27
  3. prosím o radu
    Od hanysk v sekci Audio
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-11-2010, 19:18
  4. Klávesnice: prosím o radu
    Od hanx v sekci Periferie
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-11-2010, 19:07
  5. Prosím o radu u nové PC sestavy
    Od Rezina v sekci PC - archiv
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 28-03-2009, 14:35