Tak jsem (po letech) si zkusil zase zahrát NFS Porsche Unleashed a tentokrát jsem si řekl - žádné cheaty (ani na peníze) a začal jsem pěkně od začátku s tím, že dokončím jako mód továrního jezdce, tak evoluci. Evoluci myslím, že už jsem dohrál, kdysi, ale jistý si nejsem.
Začal jsem samo s upgradem NFS PU na verzi 3.5, přidal jsem patch na průhlednost rozbitých oken a hra jede v pohodě na Win 2000 SP4 i na Win XP SP1.0a - tedy kromě známého problému na nVidii s rozpadlým písmem a s použitím nižšího mipmap levelu textur pro auta/objekty na >1GHz mašinkách. (na 1,8GHz AXP to ještě jde, ale na 2,7GHz AMD X2 se mipmapy posunuly o další level a textury jsou už úplně v háji...)
Během evoluce jsem vyhrál to první bonusové závodní auto, Spydera. Bohužel jsem nezvládl vyhrát Moby Dicka. Měl jsem uloženou zálohu hry před závodem o Mobyho Dicky, ale v závodě jsem to dost pokazil, takže jsem si říkal že to pojedu znovu a... a nic. Už jsem o Mobyho závodit nemohl. Byl ke koupi za 450 000 kreditků, ale než jsem na něj našetřil, tak zmizel i z použitých aut. Prý se tam občas má objevovat teď v moderní éře tak za 2 000 000 - ale zatím kde nic, tu nic. No nic.
Nyní jsem ovšem v moderní éře a z těch turnajů číslo 1 mám vyhrané, jak jdou po sobe, Class 3 pak Class 2 ... ale na závod v Class 1 mě to nepustí. Že jiné auto. Ale jaké? Informace před Class 1 závodem nic specifického o autě neříkají. Myslím, že myslí nějaké nové auto (nebo dokonce závodní GT1?) - ale v nových vozech nic zajímavého není. Tím méně nic, co bych neměl. Nejnovější tu je 911 Turbo Carrera 4, jenž je lépe ovladatelná, ale překvapivě pomalejší nez 911 Turbo 3.6... ale o to teď nejde.
Takže, jaké auto je třeba sehnat pro Class 1 turnaj v moderníé éře v NFS Porsche Unleashed?
A kde ho vzít?
![]()