Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Po chvíli vytuhne PC!

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    31

    Zdravím, udělal jsem si upgrade PC a nastaly chyby. Při instalaci XP mi to párkrát vytuhlo a to pokaždé na jiném místě. Po pár restartech se mi podařilo XPéčka nainstalovat. Teď když se snažím něco dělat (instalace dalšího SW, nastavení, ovladače....) tak mi to po čase zase kompletně vytuhne (obraz zůstane, ale s ničím nehnu, na nic nereaguje, pomůže jenom hardreset). Někdy dřív, někdy později. Ne při nějaké konkrétní činnosti. Díval jsem se na teploty, tak CPU kolem 46°C a MB 40°C.
    Moje sestava: P4 D820, MB Asus P5VDC-MX, DDR2 533 1GB, HDD Seagate 320GB SATA/300, VGA HIS Excalibur X1300 256 DDR2 pas.chlaz., zdroj 450W, DWD-RW. PRosím pomoc, jsem celkem zoufalý. Ď.
    BTW: je normální, že 320GB disk mi při instalaci nabídne jenom 305.475 KB místa?
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 09-12-2006 v 16:12 Důvod: Thread přesunut ze sekce Modding/Tuning
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od HecoF
    Zdravím, udělal jsem si upgrade PC a nastaly chyby. Při instalaci XP mi to párkrát vytuhlo a to pokaždé na jiném místě. Po pár restartech se mi podařilo XPéčka nainstalovat. Teď když se snažím něco dělat (instalace dalšího SW, nastavení, ovladače....) tak mi to po čase zase kompletně vytuhne (obraz zůstane, ale s ničím nehnu, na nic nereaguje, pomůže jenom hardreset). Někdy dřív, někdy později. Ne při nějaké konkrétní činnosti. Díval jsem se na teploty, tak CPU kolem 46°C a MB 40°C.
    Moje sestava: P4 D820, MB Asus P5VDC-MX, DDR2 533 1GB, HDD Seagate 320GB SATA/300, VGA HIS Excalibur X1300 256 DDR2 pas.chlaz., zdroj 450W, DWD-RW. PRosím pomoc, jsem celkem zoufalý. Ď.
    A co presne za dily jsi na PC upgradoval? Kazdopadne uplne jako prvni bych projel pameti memtestem -> http://www.memtest.org/ Nechat bezet par hodin a nesmi tam byt zadna chyba.

    Citace Původně odesláno od HecoF
    BTW: je normální, že 320GB disk mi při instalaci nabídne jenom 305.475 KB místa?
    Pokud jsi myslel 305475 MB mista, tak to normalni je. Pokud to ale nabizi jen 305475 KB mista, tak se ti tam ani WinXP nemuzou vlezt . Jinak u kapacit KB, MB, GB, TB, atd. se nepouziva nasobek/delitel 1000 (tedy deset na treti), ale 1024 (dve na desatou). Proto vznika ten rozdil.
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 17-08-2007 v 01:04
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od HecoF
    Zdravím, udělal jsem si upgrade PC a nastaly chyby. Při instalaci XP mi to párkrát vytuhlo a to pokaždé na jiném místě. Po pár restartech se mi podařilo XPéčka nainstalovat. Teď když se snažím něco dělat (instalace dalšího SW, nastavení, ovladače....) tak mi to po čase zase kompletně vytuhne (obraz zůstane, ale s ničím nehnu, na nic nereaguje, pomůže jenom hardreset). Někdy dřív, někdy později. Ne při nějaké konkrétní činnosti. Díval jsem se na teploty, tak CPU kolem 46°C a MB 40°C.
    Moje sestava: P4 D820, MB Asus P5VDC-MX, DDR2 533 1GB, HDD Seagate 320GB SATA/300, VGA HIS Excalibur X1300 256 DDR2 pas.chlaz., zdroj 450W, DWD-RW. PRosím pomoc, jsem celkem zoufalý. Ď.
    BTW: je normální, že 320GB disk mi při instalaci nabídne jenom 305.475 KB místa?

    V prvni rade se podivej do prohlizece udalosti (ovladaci panely/nastroje pro spravu/prohlizec udalosti) Tam v polozce system zkus vyhledat nejake errory a mrkni do nich co to pise ..
    A pak jak uz pise nekdo nize je potreba abys to trosku rozepsal co vsechno si s tim komplem delal ..
    Taky by asi neskodilo mrknout do biosu popripade nahrat default nastaveni a zkusit ponastavit znova ..
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 17-08-2007 v 01:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    31

    Heh, chybička. Samozřejmě že MB.
    Ohledně toho upgradu, tak je vlastně všechno nové (CPU, MB, DDR, HDD, CASE) původní ze staré sestavy je grafárna a DVD mechanika, mám ještě staré paměti 512MB, které mi fičely normálně. Zkusím je vyměnit. Mrknu na ty události. Zatím dík. Dám vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Možná by pomohlo paměti jen prohodit ve slotech...

    Jinak s tímhle jsem kdysi taky hooodně zápasil. V mém případě se jednalo o nekompatibilitu se Standardem ACPI - je možné že některá tvoje komponenta je s ním taky nekompatibilní, i když toto se stávalo především u starších komponent...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    eraser

    To chce jednoznačne preveriť jednotlivé komponenty, začni pamäťami - memtest, potom preskenuj disk, stačí rýchlotest, no a následne už to bude horšie, pretože by to chcelo postupne vymieňať jednotlivé súčiastky a takto sa prípadne dopracovať k tomu, čo je chybné, prípadne nekompatibilné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    31

    Tak, chyba byla v DD2 paměti. Proč a jak to nevím, ale když jsem tam dal své staré DDR (MB mi podporuje DDR i DDR2) tak fičí a funguje bez problémů, teda zatím. DDR2 jsem vrátil a čekám na novou.

    Jinak se mi objevil další klopot. Mám 80GB WD ATA harďan a po připojení na kšandu i napájení mi ho nenajde ani v BIOSu. Pokoušel jsem se ho připojovat i jako slave k dalším hdd, ale nic. Ostatní vše fungovalo, ten hdd ne. ("Ale my jsme si řekli ne!" - nevím proč se mi teď vybavil Čtvrtníček....) Poslouchal jsem ho a při zapnutí PC se mu roztocí poltny, ale prostě ho nikde nevidím. Jde mi hlavně o data na něm! Ď.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    To je ten stejnej hard, jak ti předtím šel? To je divný Pomalu to vypadá na jeho chybu... Ale když ti to předtím šlo

    Předpokládám, že jej máš dobře naswitchovaný... Možná by pomohlo jej zkusit nastavit manuálně a nedělat to přes autodetekci.

    Být tebou tak bych ho zkusil pustit ještě v jiném počítači...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    31

    Tak hard je pápá, včetně veškerých fotek. Ve středu je pohřeb. Odpálená vnitřní elektronika a 8klacků za obnovu dat se mi dávat opravdu nechce. resp. chce ale nemám je.
    Jinak nevím co jsem komu kdy proved, ale jedna chyba střídá druhou. Jak už pecko jakež takež rozchodím tak se mi zase něco objeví. Teďkom se mi asi smaží grafárna. Při hraní her se mi po čase pecko buďtu náhle zrestartuje nebo mi prostě jenom grafárna vypne obraz a pomůže jenom hardreset. mám pasivní chlazení. Pomůže tomu dát pořádný chladič? (teploty mám CPU 40C a MB 45C) Další věc co mi asus Pc probe hlásí a řve na mě je pokles napětí +3,3V na +2,9V, i v BIOSu mi to sem tam problikne červeně. Nechápu, nerozumím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Tak se mi zdá že máš v tahu zdroj... To je snad jediný co by vysvětlovalo tohle divný chování - jedno spravíš, odnese to druhé.

    Při tom upgrade jsi nechal zdroj stejný? Kdyžtak přesně popiš co jsi upgradoval a za co... Myslím že to asi tvuj zdroj neutáhl a začal ničit všechno kolem sebe. Aspoň to jediné mě teď napadá...

    To by vysvětlovalo i to podivné chování při hraní her. Zvýší se spotřeba počítače -> zdroj to neutáhne -> pc se buď resetne a nebo zčerná obrazovka. Toto mi kdysi komp prováděl taky a byl na vině právě špatný zdroj!

    Ten pokles napětí by mohl být dalším příznakem vadného zdroje. Softwarové nástroje, někdy i včetně Biosu (ale ten je často přesnější), nedokáží ale občas správně přečíst teplotu na čipu příp. zmíněné napětí. Proto bych doporučoval komp rozdělat a jednotlivé napěťové úrovně přeměřit. Povolená odchylka je většinou +/- 5%.

    Rozmezí úrovní najdeš taky tady. Nestabilitu napětí na +12V větvi některé komponenty někdy neustojí (například pevné disky)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Ježiši kriste co máš za zdroj? 450W co to je?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    P@pi: Jo, aha, on vlastně nahoře píše, co má za zdroj... Pardon, přehlédl jsem...

    HecoF: Co je to za značku? Levné zdroje horších značek tento výkon nikdy nedosahují. Dá se mnohdy dokonce říci, že třeba některý neznačkový 400W nedosahuje takových hodnot jako značkový 300W zdroj...

    Také je možné, že tvůj zdroj prostě zastaral a odešel do věčných lovišť... Jak je starý?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    31

    Zdroj mám nový týden. Eurocase pentium 4 450W JSP. Teď funguju asi cca 4 hoďky bez problému, ale jenom na běnžých aplikacích, office, Nero, fotky video. teplota kolem 44C. Ale jakmile zatížím grafárnu na plný výkon tak blik a tma. zkoušel jsem si šáhnout na chladič grafárny - prsty na tom udržet nejde. Zde může být trbl, asi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Jak vysoký máš teploty grafiky? A ten zdroj je opravdu bída .
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Jak vysoký máš teploty grafiky? A ten zdroj je opravdu bída .
    Heh, kde zjistím teplotu grafiky? PC probe mi ukazuje jenom CPU a MB.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Počítač vytuhne při zobrazení loga systému
    Od Kunin v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-07-2013, 16:17
  2. Notebook se při zapnutí po chvíli restartuje
    Od zvoniva1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 12-02-2012, 20:08
  3. PC vytuhne kdyz zacnu hrat, po opetvonem spusteni jede OK
    Od lukas8102 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-12-2009, 22:01
  4. PC v neurčité chvíli vytuhne
    Od HecoF v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 23-02-2007, 10:18