Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: nemohu se dostat do biosu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    11

    Mám složený nový pc.Zákl.deska P7N SLI platinum,cpu intel core 2duo e7400,gpu 2*geforce 9800gt ve sli,ram 2*2gb A data 800mhz,hdd 2*400gb Samsung spin point,zdroj 700w.Při spuštění pc a následném zmáč.delete mi najede hláška jen jaký mám v pc procesor a jakém režimu jsou paměti.Dál se nedostanu.Obrazovka mi ukazuje.že procák jede jen na 1596Mhz.Na následné mačkání delete a f11 pc nereaguje.Mám obavy,jestli deska podporuje s touhle verzí biosu ver.1.1 ,45nm procesory.Předem dík,za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Dle Support Listu k provozování procesoru Core 2 Duo 7400 na tomto motherboardu potřebuješ BIOS verze 1.2. Popros nějakého kamaráda, zda Ti nepůjčí procesor podporovaný tvou verzí BIOSu a flashni si BIOS na verzi 1.3 nebo zajdi do nějakého servisu, kde by Ti to měly flashnout.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Co tě vedlo k tomu si koupit slaboučký E7400, předraženou desku na SLI s tragickým nVidia chipsetem a k tomu dvě 9800GT a dva pomalé 400Gb disky??
    Nemáš náhodou 14dní na vrácení při nákupu přes Eshop? Protože tohle je jedna z nejhorších sestav co jsem za poslední měsíc viděl a za tuhle cenu bys mohl mít 3/4-jádro a k tomu HD4870/GTX260.. Stačí se podívat do doporučených sestav případně bychom ti tu nějakou doporučili "na míru".

    Jinak frekvence 1600Mhz je způsobena právě tím že deska (bios) procesor nezná jak psal kevin00, takže mu nastaví špatné parametry (200*8)
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 22-02-2009 v 15:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    pokud ale naskočí obraz a není slyšet nějaký POST-signál tak by ses měl do biosu dostat...první zapnutí PC vždy provádím jen s PS2 klávesnicí(bez myši a čehokoliv USB)...protože občas je problém se dostat dál...USB klávesnici některé desky nepoznají....popř. skus mačkat ještě F1 (pokud zapojuješ PS2)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    pokud ale naskočí obraz a není slyšet nějaký POST-signál tak by ses měl do biosu dostat...první zapnutí PC vždy provádím jen s PS2 klávesnicí(bez myši a čehokoliv USB)...protože občas je problém se dostat dál...USB klávesnici některé desky nepoznají....popř. skus mačkat ještě F1 (pokud zapojuješ PS2)
    Stejně by mu to korektně nefungovalo, pokud nemá podporu procesoru BIOSem.Nejdříve je důležité zajistit optimální a 100 % funkčnost. Ostatně s tím skončí i jeho problémy
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    už si slyšel o flash biosu z FDD? nebo rovnou z biosu
    z flashky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    už si slyšel o flash biosu z FDD? nebo rovnou z biosu
    z flashky?
    Nejde o to z čeho to flashne, ale o to, že potřebuje podporovaný procesor na to, aby mohl flashnout BIOS.Ve svém prvním příspěvku jsem mu radil, ať si jej půjčí nebo zajde do servisu. O tom, jakým způsobem jej bude flashovat nepadla ani řeč. Ostatně psal, že se počítač na stisk kláves Del a F11 nereaguje
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Stejně by mu to korektně nefungovalo, pokud nemá podporu procesoru BIOSem.Nejdříve je důležité zajistit optimální a 100 % funkčnost. Ostatně s tím skončí i jeho problémy
    s abit n-view 2 a AMD athlon X2 6400+ BE jsem taky neměl podporu biosem a psalo to unkrown CPU
    a flash byl bez problému...pokud se mu to rozsvítí nevidím důvod proč by to nemělo jít i flashnout...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    pokud se mu to rozsvítí nevidím důvod proč by to nemělo jít i flashnout...
    Obávám se, že "rozsvícení" k flashnutí BIOSu nestačí. PC musí korektně POSTnout, což není tento případ.

    Zkusil bych vyjmout jeden modul RAM a pokud to nezabere, tak nezbude, než si sehnat podporovaný procesor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    11

    Problém byl vyřešen.Do desky jsem dal pentium 4 s kterým šla nahodit,naistaloval win xp a přes program,který dodává msi jsem flashnul bios na verzi 1.3.Po opětovném vložení e7400 už funguje vše jak má být.Díky všem za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Obávám se, že "rozsvícení" k flashnutí BIOSu nestačí. PC musí korektně POSTnout, což není tento případ.

    Zkusil bych vyjmout jeden modul RAM a pokud to nezabere, tak nezbude, než si sehnat podporovaný procesor.
    Naprosto souhlasím
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-02-2013, 23:37
  2. Nelze se dostat do BIOSu
    Od @NUB!5 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 25-06-2012, 00:28
  3. Diskové oddíly: Nemohu se dostat do HDD.
    Od stoupa2222 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-04-2012, 20:13
  4. Socket 370 a starší: Nemohu najít baterii udržující nastavení BIOSU.
    Od stan19 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-03-2011, 16:52
  5. Nemohu se dostat do Biosu
    Od donCarlos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 26-10-2009, 08:36