Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: WSOD (White Screen of Death)

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele MichalU
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    69

    Zdravim, pri hrani narocnejsich 3D hier (Zaklínač, Crysis, Battle for Middle-earth II,...) sa mi po nejakom case (cca hod.) stane, ze naskoci biela obrazovka a za chvilu sa vypne monitor - usporny rezim. Chcel by som sa teda spytat co moze tento problem sposobovat. Ja som to odhadol na GK ale podrobnejsie neviem ci uz je to prehrievanie alebo sa na nej nieco pokazilo (teplotu som odmeral po 15 minutach hrania a bola asi 65 stupnov, takze tam asi problem nebude). Ona ta karta totiz kedysi mavala aj 100 lebo bola zle vetrana tak vtedy na nej mohlo nieco odist. Popripade neviem cim inym by to mohlo byt. Je to SAPPHIRE X1550 512MB DDR2, chladic som nemenil a minule som ho cistil. Zdroj - stary Eurocase 300W ale mal by ju zvladat a s nim som problem nikdy nemal. Dik za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Máš možnost vyzkoušet jiný zdroj ? Zdroje EC opravdu moc kvalitní nejsou a klidně by mohl odejít.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele MichalU
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    69

    No teoreticky by to slo, jedine od nejakych kamosov keby mi vedeli pozicat. A neni to divne ze najskor hodi bielu obrazovku a az potom vypne ? Keby to bolo zdrojom nevypol by sa hned monitor alebo rovno cely PC ? Mimochodom na vetve s grafikou je rozdvojka ktora ide este do mechaniky.
    Naposledy upraveno uživatelem MichalU: 22-02-2009 v 17:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Rozdvojka by neměla vadit, i když je lepší, pokud větev napájí pouze grafickou kartu. Můžeš zkusit mechaniku odpojit a uvidíš. Ale myslím si, že to nepomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    počkej a tobě se pc vypne nebo přejde do úspornýho režimu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele MichalU
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    69

    No praveze len do usporneho rezimu, vsetko bezi dalej aj zvuk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    tak to na zdroj nevypadá...spíš gpu
    náš zaplý vpu recover v CCC
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Citace Původně odesláno od MichalU Zobrazit příspěvek
    No praveze len do usporneho rezimu, vsetko bezi dalej aj zvuk.
    A z toho úsporného režimu to normálně probereš myškou či klávesnicí ?Probere se to znovu do hry či Windows ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    zjevně dojde k chybě u karty ta se snaží resetovat jádro a nakonec se jí to nepovede...a nastane no-signál...možná ještě zkusit vypnout monitor vytahnou z dvi a zkus zapojit a zapnout...ale myslim že vpu by mělo pomoct...každopádně to ale vypadá na přehřívání
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Takhle "umřel" zdroj na mém stařičkém Athlonu XP. Také jsem hrál, najednou tma, monitor v úsporném režimu a z repro jak v Tomb Raideru šumí vodopád a cáká voda. Výměna zdroje pomohla. Rozhodně by nebylo na škodu znát teploty v idlu/burnu. Doporučil bych FurMark a logoval teplotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Jde ocividne o chybu karty a je dost naivni si myslet, ze P4 "Prskota" - viz config CPU: Intel Celeron D 351 3,20 GHz Prescott - utahne 300W EC zdroj jeste s grafikou. Ono totiz k prehrati dochazi casto proto, ze zdroj generuje neumerne vysoke zvlneni vystupniho napeti, jak nestiha, a tim se rpetezuji regulatory na desce/grafice.

    A kdyz se neco pretezuje... tak se to prehriva.

    Vymenil bych okamzite zdroj za nejaky hezci 400+ W Seasonic a otevrel bych skrin / pridal 1200mm tichej vetrak do ni, aby foukal na grafiku a nejaky cas to bude v pohode.

    Jinak - jakmile uz grafika jednou dostavala takovy kapky, jaky pises ze dostavala, tak kondiky na ni uz budou HODNE za zenitem sveho preziti. Chci rici, ze takove prehrivani a chod na EC zdroji likviduje komponenty docela spolehlive, viz: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=14301
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele MichalU
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    69

    kevin00: ne prebrat sa uz neda, jedine vypnut, potom chce ale chvilu cakat lebo keby som ho zapol hned tak monitor sa stale nezapne, skusim ten Furmark doteraz som meral cez Everest Ultimate.
    Draken: VPU Recover je zapnuty
    trodas: neviem ci prehrievanie, tesne pred vypnutim som teplotu nikdy nevidel ale inac pri hrach je celkom normalna, jak som pisal okolo tych 65 stupnov, skrinku mavam v poslednej dobe otvorenu na stole.
    Zdroj sa teda posnazim zohnat co najrychlejsie a grafika je inac v poriadku ci aj ta uz odchadza ?
    Takze nasiel som: je to 300X1 (dokonca ma 12cm vetracik) a tu je tabulka co je na nom: http://www.ulozisko.sk/137459/DSC00315.JPG , neviem ci som docielil spravny vysledok ale z tej tabulky mi vyslo ze ma 56% ucinnost to je dost bieda je to realne ?
    Naposledy upraveno uživatelem MichalU: 23-02-2009 v 18:06
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Účinnost zdroje je závislá na jeho zatížení. Udává, kolik z celkového příkonu zdroje se dostane na výstup a kolik se promění v teplo.
    Grafiku bych nechal v poklidu. Ono jí možná nic nebude. První bych rozhodně bez otálení vyměnil ten zdroj, než sebou vezme do křemíkového nebe i nějakou komponetu.

    [U]Linky:[/U] Pro uklidnění :D:D
    [URL="http://www.cdr.cz/a/25473/2"]Nebezpečné zdroje[/URL]
    [URL="http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=18275"]6 zdrojů nefunguje[/URL]
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    praticky by ti stačil nějaký fortron nebo seasonic 350W...
    ale ty teploty gpu určitě otestuj...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    praticky by ti stačil nějaký fortron nebo seasonic 350W...
    ale ty teploty gpu určitě otestuj...
    Záleží na okolnostech. Pokud by chtěl v bližší době počítač upgradovat, vyplatila by se investice do lepšího zdroje. Fortron bych osobně nedoporučil, je to opravdu jen nutné minimum.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nefungují externí disky WD MY BOOK World edition (White)
    Od PickNick v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-04-2012, 00:12
  2. GeForce: White screen - GeForce GT220M
    Od rencha v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-04-2012, 16:30
  3. SHW38 - LeArchitecto: CM Storm & Death Star
    Od LeArchitecto v sekci Rozpracované wallpapery
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 28-10-2011, 05:40
  4. Black Death
    Od Xtrm4 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 23-03-2009, 22:09