Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 30

Téma: Změna Phenoma II X3 AM3 710 na X4 - z 3 uděláte 4 core :)

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    aha a je možnost to zase zamknout pokud je to čtvrté jádro vadné...u pipeline to šlo taky nebo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Samozřejmě, prostě vypneš tu AAC funkci a máš zase jen trojjádro.

    Zde by se ale hodilo poznamenat, že vadné jádro ještě detekováno nebylo. A také že nesouhlasím s Speedsnailem, že aktivací čtvrtého jádra se může overclocking "výrazně zhoršit". Je fakt, že odběr stoupne využitím 4 jádra, nicméně on ten proud do něj šel tak jako tak, jen bylo jakoby "iddle"
    A Vcore regulátor by měl být na X4 dimenzován - takže pokud bude nějaké snížení, tak leda malé. Pokud vůbec nějaké...

    Zdá se mi, že jsou to stejné řeči, jakými výrobci a další "odborníci" odrazují lidi od přetaktování - může se vám to pokazit!
    (ironie spočívá v tom, že výrobce už udělal vše proto, aby se to opravdu POKAZILO - od kondíků, přes crap regulátory... viz. Designed for dump: http://video.google.com/videoplay?do...48226048886347 )

    On má Speedsnail pravdu když říká, že to se stane POKUD "aktivuješ 4té jádro, které je v horší kondici než zbylé 3 a je z toho důvodu deaktivované"... Tak by to byl logický výsledek/následek.

    Otázkou je, proč by 4 jádro mělo být v horší kondici. Nevidím k takové spekulaci pražádný důvod. Naopak je tu hromada důvodů (stejná linka jenž testuje X4 i X3 procíky) k tomu, aby jeden předpokládal že deaktivované jádro je v stejném stavu, jako zbývající aktivované.
    Kus od kusu se OC liší, ale toť vše.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    teď trošku z tématu mám doma X800XL šli tam aktivovat pipeline?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Tak kamarad zrovna koupil novy X3 Phenom a zkusil to znovu v te ASRock desce a jede to:

    Bluetooth: it is a success
    Bluetooth: i just turned on the ACC in ASRock bios
    Bluetooth: it is X4 now
    Bluetooth: so easy to achieve
    trodas: congratulations!
    trodas: so it must be a glitch in the AMD microcode that allow that
    trodas: AMD must be reall happy, that microcode CAN and WILL be inserted into every mainboard bios, lol
    Bluetooth: itis a quad core anyway
    trodas: and is the core fine, eg. no Prime errors?
    Bluetooth: i haven't test
    Bluetooth: i just try to enable the cores
    Bluetooth: to see if it works first
    trodas: yep, try Prime
    Bluetooth: havent' isnstall os

    Takze jak nainstaluje OS tak budeme vedet, jestli je to core v poradku (jak rikam ja ze jsou vsechny, protoze to vychazi z zkusenosti a logiky veci) anebo jestli ma smulu a to core je poskozene
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Takze, Phenom II X3 710 sel odemknout na 4 core a s 4 aktivními jádry přetočit z 2.6GHz default na 3.2GHz pri normalním vzduchovém chlazení:



    Jádro je samo fine, jinak by Visty už dávno spadly, viz jeho využití
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    524

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    teď trošku z tématu mám doma X800XL šli tam aktivovat pipeline?
    Teď si nejsem jistý, zda-li má tato karta od výroby odemčených 12 nebo 16 pipek....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Prosím, abyste se drželi tématu!!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    jde to odemknout jen u 710 nebo i 720BE?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    524

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    jde to odemknout jen u 710 nebo i 720BE?
    http://www.tomshardware.co.uk/forum/...8421_10_0.html

    ... u obou
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    ...720 BE by mohla být dobrá volba do nových sestav...škoda že na mojí desce tříjádra neodemknu ...M3A-78T
    moch bych sestavit kámošovi pěknou sestavu ale nemá rozpočet na takovu desku která by to odemknout uměla...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Stači jestli ta deska M3A-78T má AAC funkci - pokud ano, pak na 99% stačí vzít mikrokód z těch biosů, na kterých to odemykání jde a supnout ho do biosu té desky - a bude to fungovat stejně jako na známých "odemykacích" deskách.
    Potřebuješ na to "jen" 64 bitový ModBin v2.04 a vyšší. Good luck.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    no tak AAC má hmm...možná se o to pokusím .díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček Avatar uživatele roo.t
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    8

    btw. uz by mal ist odomknut aj na doske Gigabyte MA790X-UD4 s novym biosom F2A.. (donedavna to na nej nebolo mozne)
    http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=525012
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Citace Původně odesláno od roo.t Zobrazit příspěvek
    btw. uz by mal ist odomknut aj na doske Gigabyte MA790X-UD4 s novym biosom F2A.. (donedavna to na nej nebolo mozne)
    http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=525012
    Potrvrzuji ze na biosu F1 a F2 je odemknutí nefunkční. Co nejdříve vyzkouším s F2A (máme X3 710 z 0906 týdne a desku zmíněnou MA790X-UD4)
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 12-03-2009 v 17:20 Důvod: doplněn název desky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček Avatar uživatele roo.t
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    8

    ok. daj vediet ako si dopadol.. uz by moj stary AthlonXP potreboval upgrade, tak mozno pojdem tiez casom vyskusat..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. taktování Phenoma 945 rev.2
    Od Paja602 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-01-2014, 20:35
  2. Socket 1156/1366: INTEL Core i5-750 Quad-Core vs. AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad-Core
    Od Svadlik v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-09-2009, 17:24
  3. rozdíl mezi Pentium Dual Core T3200 a Core™2 Duo Mobile Processor T5450
    Od lord_anubis v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-01-2009, 17:31