Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

dell vs. acer

john68 (30)|23.2.2009 14:59
Ahoj ,co si myslíte o Dellu inspiron 1525,je lepsi nez treba acer?
johny__g (6387)|23.2.2009 15:10
Uveď přesné modely co chceš porovnat a napiš co od notebooku očekáváš. Ale obecně, porovnávat Acer vs. Dell je jako porovnávat Dacii s Mercedesem.
matyyy (2527)|23.2.2009 15:20
ono u z dellu dělá ten mercedes hlavně jejich záruka, inspiron bez záruky bude na tom podobně jako jakýkoliv jiný plastový ntb
Logout (4018)|23.2.2009 15:33
No to sice jo, ale trabant neni auto.
Prej se sice acery zlepšujou, ale stejně bych čekal u dellu větší spolehlivost - už proto, že vzhledem k jejich záruce by se jim nevyplatilo vyrábět poruchový ntb.
grapherX (888)|23.2.2009 16:06
Pokud chceš aby ti NTB něco i vydržel tak vem DELL....
Intri (3490)|23.2.2009 16:10
[QUOTE=matyyy;222948]ono u z dellu dělá ten mercedes hlavně jejich záruka, inspiron bez záruky bude na tom podobně jako jakýkoliv jiný plastový ntb[/QUOTE]

To bych označil jako celkem dost rozšířený mýtus. Je to sice jenom moje teorie, ale podle mě Acer ( ale třeba i Asus ) kupuje méně podařené ( byť původně plně funkční ) součástky, pravděpodobně za nižší cenu. Jak jinak vysvětlit tu mnohonásobně vyšší poruchovost Acerů, která zdaleka ne vždy plyne z konstrukční vady?

Proto taky pořád tvrdím, že je blbost, aby se kvalita Acerů zlepšila. Možná zpevnili tělo jejich Gemstonů, ale ani za mák neuvěřím, že se k lepšímu změnily i vnitřnosti.

No a o servisu ani nemluvě.

Přímo k tématu: Dell je dražší, ve výkonu toho nabídne za stejnou cenu i citelně míň, než Acer. Ale když si budeš vybírat model notebooku, na výkon haž bobek z vysokých příček. U notebooku budeš potřebovat především kvalitu, a vzhledem k tomu, že si v něm kromě RAMky a HDD nic nevyměníš, pak i servis. To jsou dvě základní věci, které ti Acer, Umax nebo třeba BenQ nikdy nedají, ale přitom na nich Lenovo, Toshiba nebo Dell staví.
Logout (4018)|23.2.2009 16:47
IMHO to nemusí bejt nákupem levnějších součástek. Ono docela stačí jestli kašlou na výstupní kontrolu, nedávaj tolik peněz do vývoje (a pak se jim třeba ntb. přehřívaj), používaj nekvalitnější levnější plasty, horší klouby atd....
A pak taky hodně šetřej na servisu, popř. ho nasmlouvaj nejlevnější firmě v regionu, aniž by se staraly o kvalitu....

Jinak zlepšit se může každej, dokonce bych to spíš čekal od Aceru než od Lenova (Aceru to může jít velmi snadno, Lenovo moc nemá kam :-)), ale taky bych nechtěl bejt člověkem, kterej testuje, jestli zlepšení už nastalo, takže bych taky radil - Acer jen v největší nouzi. Může se Ti stát, že koupíš notebook, kterej Ti bude pět let sloužit, ale může se Ti taky stát intriho podpis :-) a šanci máš 50:50 (trochu přeháním, ale buď se to stane nebo ne, a to je přece půl na půl, ne?) :-(

Pokud bys chtěl lowend notebook, tak do ničeho horšího než asus bych nešel.
john68 (30)|23.2.2009 18:43
Jaký notebook byste mi doporucili?me pozadovky do 20 000Kc,pouziti pro studium a sem tam nakou zabavicku :D a nechci aby to bylo tezkej srac,líbí se mi ten dell inspiron 1525,ale trapi me ty visty :cool:
Intri (3490)|23.2.2009 18:46
Jestli se chceš svůj výběr přizpůsobit předinstalovanému OS, pak se bude vybírat velice těžko. Ani nevím, kdy jsem naposledy viděl notebook s XP, o to horší je to pak s podporou ovladačů ( které ale Dell myslím má ).

Napiš nám konkrétnější požadavky ( výdrž na baterie, grafický výkon apod. ), ať můžeme vybrat co nejlepšího kandidáta.
Richmond (8084)|23.2.2009 18:57
Jak pise Intri (tebe sem tu teda necekal :D) - stav servis a kvalitu nad vykon a cenu
Kdyz se resil ntb pro matku tak pripadaly v uvahu Delly a Lenova i pres to ze se ji strasne libil Ferrari. Nakonec ma Dell XPS s NBD + vymena pri poskozeni vlastni vinou (ted si nevzpomenu jak se to presne jmenuje). Podotykam ze v rodine bylo nespocet notesu vcetne aceru (ten nejstarsi - PIII - byl asi z nich nejkvalitnejsi, z novych slezla barva, popraskaly panty...), ale zase se tu razi pravidlo trikrat a dost!
edit: zkus se mrknout na HPcka, ty jsou celkem kvalitni, za rozumnou cenu
john68 (30)|23.2.2009 19:51
baterie by měla něco vydržet alespon 2 hodin aktiv provozu,graficka je nedůležitá,nové hry na tom nepotřebuju hlavní je kvalita ,windows bych si popřípadně nainstaloval sám.Jak už sem zmínil potřeba hlavně ke studiju,důležitá je vážně kvalita a odolnost
Richmond (8084)|23.2.2009 20:26
Obavam se ze takovy notes nesezenes (do 20k), mozna nejaka Toshiba, ale ty nejlevnejsi nemaji moc kvalitni plasty (navic maji leskly povrch)
Intri (3490)|23.2.2009 20:36
Proč by ne?

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] se dá sehnat v obchodě Nextcomp ( je z Ostravy, nemá nic moc e-shop, ale spolužák s ním má jen kladné zkušenosti, a nemá jich málo - nákupy i reklamace ) sehnat i o 2 tisíce levněji.
Richmond (8084)|23.2.2009 20:38
ajo, na toho prcka jsem uplne zapomnel (asi mam porad zafixovanou tu grafiku)
john68 (30)|23.2.2009 20:52
co rikate na dell inspiron 1525?neni to spatna volba?:)
Intri (3490)|23.2.2009 21:07
No, vzhledem k možnostem si troufnu i tvrdit, že to relativně špatná volba bude. Nezvolil bys špatnou značku, ale myslím si, že za tu cenu ve srovnání s Lenovem nabízí zbytečně příliš málo. Oproti Lenovu má Dell ve výbavě navíc webkameru a HDMI výstup, ale řekl bych, že tím výčet výhod Dellu končí. Lenovo by mělo mít kovem vyztuženou konstrukci ( nejsem si tím ale jistý, a i kdyby nemělo, pořád na tom není o nic hůř než ten Dell ) a přitom nabízí vyšší výkon při stejné udávané výdrži - myslím, že volba mezi Inspironem 1525 a ThinkPadem R500 není vůbec volbou.
Richmond (8084)|23.2.2009 21:55
Ja bych se teda spis priklonil k IBM (kameru ani hdmi stejne vyuzijes jen malokdy, jestli vubec). Myslim ze to lenovo nema kovovou kostru jako mely treba Latitudy, ale taky si nejsem jisty. Nemuzu si pomoct ale me se proste cerna barva, leskly displej a klasicky design proste libi...

edit: dalsi co podlehl aceru https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/30969-mrzne-bios-a-nefunguje-boot#223116
john68 (30)|24.2.2009 15:16
líbí se mi si Dell Inspiron 1525, ale ted jsem narazil na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ktery byste si vybrali?
Intri (3490)|24.2.2009 15:38
Celkem jednoznačně to Studio.
johny__g (6387)|24.2.2009 15:38
Oba jsou oproti tomu IBM horší, až na velikost disku. Mám dojem že ty nechceš poradit, ale slyšet že si máš koupit ten svůj Dell. Takže si kup ten druhý, dej si tam ty "svoje" Windows a hotovo. Dell není špatná volba, ale Lenovo je IMHO o něco lepší.
MartyMcFly (222)|16.3.2009 23:03
Osobně bych v tomto měl docela jasno - rozhodně Dell. Jak jsem zde na fóru někdě psal tak Acer nedoporučuji a doporučovat nebudu. Nemám s ním dobré zkušenosti a mimochodem Dell vlastním tj. Inspiron 6400 a nemůžu si ho vynachválit.

Howk.