Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 68

Téma: vodní chlazení pro i7 a GTX285

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    11

    Kompletní chlazení bych chtěl nechat ve skříni.Koolance 120mm zabere 3 možná 4 pozice 5.25.Naležato ji dávat nechci,protože by se do ní podle obrázku špatně dolévala kapalina.I když v Cosmos S by zůstali ještě
    3 5.25 volné.Měl bych dát expanzku s pumpou do nejvyšších pozic nebo může být i v nejnižších.Samozřejmě expanzka by byla výše než pumpa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,539

    tak vemte neco z tohoto http://www.alphacool.cz/search.aspx?...ay%2breservoir

    tam jde o to, ze expanzka do jedne 5.25" pozice je pro laing pumpu mala - delalo by Vam to tam blublinky...to same koolance 80mm expa by byla mala...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od raym0n Zobrazit příspěvek
    @Martin_c: zdravim te!
    chtel bych se zeptat, co pouzijes za case pro svuj build - vypada to na Cooler Master ATCS 840
    Ahoj, je to Thermaltake Spedo Advanced
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček Avatar uživatele Martin_c
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    19

    Zdravim,
    tak mám vodní chlazení již téměř hotové. Co nevidět sem dám fotky.
    Měl bych jen jediné výtky k objednávce:

    -Voda Alphacola red je červená jen ve flašce, když se nalije do okruhu, tak je ostře růžová

    -Šroubovací fitynky nejdou dát do bloku na grafickou kratu, mají příliš dlouhý závit a blok je příliš úzký. Musel jsem řezat závit, ...při troše šikovnosti to jde.


    Jinak pumpa je skvěle tichá, akorát ten ukazatel průtoku troch uchrastí. Nevíte někdo o něčem co děla menší hluk?
    Testy okruhu proběhly bez problémů, takže zítra jedu naostro.

    Díky všem
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,539

    Dobry den,

    pokud chcete vic cervenou barvu, kupte primochill ice dye bomb. nic cervenejsiho neexistuje ale zase je to JEN barva...ale ta alphacola je hodne cervena pod UV svetlem, je to UV kapalina hlavne...anebo jste mel koupit fluid xp, ale to je trochu jina cenova kategorie...

    ty fitinky jsou tak proto, nebot koolance dela bloky dle americkych norem, tam je ten zavit kratsi (mame to napsane i pod kazdym produktem koolance). funkcne to nevadi - jen se to nezasroubuje uplne. nebo pak je moznost to co jste udelal Vy, tzn vyvrtat to vice (ale to jde jen u jejich VGA bloku, chipset bloky nejdou), nebo je druha moznost, takova "idealni" ale draha, a to pouzit tam nejake podlozky, jako napriklad mips o-ring spacers...

    co se tyka toho merice - tam je mozne, ze mate proste prilis velky prutok (silna pumpa a ne prilis restriktivni bloky) a tak ten prutokomer chrasti...nejlepsi prutokomer je aqua computer prutokomer, ten se pripojuje standardnim 3pinem do zakladni desky nebo do monitorovaciho panelu, stejne jako ventilator pak ukazuje otacky = prutok...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček Avatar uživatele Martin_c
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    19

    Zdravim,
    ice dye bomb blood red jsem koupil, protože jsem stejně chtěl barvu doladit. Nakonec jsem použil celý a odstín se ztmavil cca o 50%

    Co se týká toho flow meteru, tak jsem chtěl jen orientační abych věděl jestli je v okruhu průtok a cca jak rychle. Myslím, že měřit ho nemá cenu. Pravdou je, že v mém okruhu je průtok celkem rychlý, takže to bude důvod mírného chrastění vrtulky.

    Vestavěný blok na základní desce Gigabyte X58 extreme si obstál celkem dobře. Dal bych mu tak 90/100 za zpracování a 75/100 za účelnost. Jsem mile překvapen.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček Avatar uživatele Martin_c
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    19

    K sestavě, kterou zde mám rozepsanou na úvodu tématu:

    Tak při maximální zátěži mají komponenty tyto teploty:
    - Grafika (středně přetaktovaná) : 50 stupnu C
    - CPU (přetaktované na 3,8 GHZ) : 72 stupnu C

    Teplota vody v okruhu je při maximální zátěži 32 stupnu C

    Překvapila mě hodnota naměřená u procesoru. Čekal jsem menší teplotu.


    Jak to vidíte vy? Jsou tyto číslo v pohodě?
    Díky za poznatky...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček Avatar uživatele Martin_c
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    19

    Tady přikládám nějaké fotky mého okruhu včetně stavby
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_7375.JPG 
Zobrazení: 143 
Velikost: 416.4 KB 
ID: 10376   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_7447.JPG 
Zobrazení: 154 
Velikost: 300.6 KB 
ID: 10377   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_7461.JPG 
Zobrazení: 343 
Velikost: 398.4 KB 
ID: 10378   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_7477.JPG 
Zobrazení: 156 
Velikost: 355.6 KB 
ID: 10379   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_7484.JPG 
Zobrazení: 166 
Velikost: 425.0 KB 
ID: 10380  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,050

    To Martin c: Vypadá to fakt luxusně, až ti závidím. Ale těch 72°C je podle mě fakt hodně. Jaký program ti to ukazuje? A je to na pouzdru CPU, nebo na jádrech?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    raym0n

    prosim te, mohl bys detailneji nafotit prostor kolem chladice na NB a zmerit roztece jeho montaznich der? jeslti se podari, budu mit tuto desku doma a rad bych byl pripraven osadit severni mustek jinym blokem, diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,539

    Zdravim,

    fotky vypadaji opravdu pekne, je videt ze jste si s tim dal praci

    Tech 72 stupnu nedokazu na 100% posoudit, zda je hodne. Osobne zatim nemam zkusenost s pretaktovanim i7, takze moc nevim, jak topi. Ale zda se mi to hodne, treba core2 quad na 4ghz se nam i v zatezi s podobnym chlazenim vejde do 50 stupnu. Jaky SW Vam tu teplotu ukazuje ? Je ten vodni blok na dotek horky ? Zkusil bych se mrknout na takove ty klasicke veci - moc maly/velky pritlak bloku na cpu, malo/moc pasty...pak me napada jeste jedna vec - vrtal jste ty zavity i na tom swiftech gtz bloku ? jestli jste nahodou neprovrtal i trysku tam se na to musi opravdu opatrne, lepsi opravdu pouzit ty mips ring spacers, protoze jinak pokud zasroubujete tu figinku moc, muze ta tryska spatne fungovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček Avatar uživatele Martin_c
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    19

    Ahoj a diky za reakce,
    tak tuto teplotu hlasi program Real Temp. Pri 100% zatezi v programu Orthos Prime.
    Pri standardni cinnosti CPU, to jest bez zateze, jen normalni prace ve Windows, se teplota CPU pohybuje do 40 stupnu C.

    Zkusim se tedy jeste podivat na ten blok. Pastu jsem rozetrel urcite dobre, tim sem si jist a pouzil jsem pastu: Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound.

    Pri zjisteni teto teploty jsem dotahl blok co to dalo, ale bez vlivu. Tak nevim jestli to bude dotazenim na patici.

    Kdyz jsem blok studoval zblizka pred nasazenim prislo mi, ze nema uplne rovny medeny blok. Jakoby byl mirne vypoukle prohnuty, od kraje ke kraji. V radech milimetru. Myslel jsem, ale ze se to eliminuje dotazenim na patici.

    Ty fitinky me nenapadly. Zavity jsem tam nerezal a nasroubovat sly v pohode. Myslel jsem, ze to bude mit stejnou delku. Prutok byl pri testu ale silny, takova vec by se v nem projevila ne? Kazdopadne to radeji jeste prostuduji.

    Diky moc za rady, hned co to bude finalizovane, tak se podelim.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,050

    Tady to vypadá, že by mohl být problém tím blokem, resp. jeho "rovností", popř. s IHS. Já osobně než něco osadím (CPU/blok chladič) si to "přeměřím" šuplerou proti oknu.
    Jestli je blok hodně nerovný (jak píšeš v řádech milimetrů), tak to je zlý. Ani dobrá pasta není všemohoucí.

    Já osobně bych udělal to, že bych hodil CPU do defaultu a zaznamenal teploty v idle a loadu při def. frekvenci. Postni je sem a uvidíme.
    Ty teploty si změř ve vícero ověřených utilitách: CoreTemp, Everest, ten tvůj Real Temp apod.

    Everest Ultimate Edition (v5.00) Memtest86+ (v2.11) GoldMemory (v6.92)
    Stress Prime 2004 ORTHOS (v0.41.110.18)OCCT (v3.0.0)3DMark2006 (v1.0.2) 3DMark Vantage DX10 (v1.0.1)RivaTuner v2.22
    Real-Time High Dynamic Range Image-Based LightingGPU Caps Viewer (v1.6.2) Core Temp (v0.99.5 Beta 2 build 20)
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 17-04-2009 v 14:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček Avatar uživatele raym0n
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    6

    ahoj, tak jsem projel zahranicni fora a hledal cilene core i7 na 3.8GHz a s vodou takoveto teploty nikdo nema - stejne teploty jako uvadis ty maji lide se vzduchem TRUE, takze hledej problem v IHS a zeptej se na alpha, jestli je to treba duvod k reklamaci, nebo jestli se toho nebojis, tak blok vylapuj.

    jinak bych se te chtel jeste jednou zeptat, jeslti opravdu jako montazni material (fitinky) jsi pouzil Šroub 1/8 pro 11/8 mm , protoze na obrazcich vypadaji opravdu krasne, az se mi tomu nechce verit

    //EDIT
    na pohled to vypada jako stejne kvalitni zpracovani na fitinky od koolance, ktere jsou totiz uplne v jine cenove hladine
    Naposledy upraveno uživatelem raym0n: 17-04-2009 v 15:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček Avatar uživatele Martin_c
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    19

    JJ, použil jsem tyto fitinky. Zpracování není úchvatné, ale jsou účinné a těsní bezvadně.
    Taky jsem si řikal, že jsou to moc vysoké teploty. Měl jsem na tom předtim chladič od Noctua a při zátěži byla teplota okolo 60 - 65!!!
    Blok dneska sundám a omrknu, zkusim přemontovat a uvidím jak na tom bude potom.

    V IHS problem nebude, se vzduchem mel totiz ve stejnem pretaktovani lepsi hodnoty jak ted s vodou.

    A co teplotota vody? Je pri zatezi teplota 34 stupnu C v pohode?
    Naposledy upraveno uživatelem Martin_c: 17-04-2009 v 15:56
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vodní chlazení
    Od adock v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 11-08-2013, 23:18
  2. Vodní chlazení pro GTX 570
    Od Raymond v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-03-2013, 18:33
  3. Vodní blok pro GTX285
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-06-2010, 10:51
  4. vodní chlazení pro CPU+GPU
    Od Blackbaron v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-11-2008, 19:15