Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: HD4850 Cat 9.2 - loading error ?

  1. #1

    Rat Rat je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    75

    Zdravim vsechny ctenare,

    mel bych na vas vsechny dotaz ohledne podpory a funkcnosti CrysisWH pod Catalyst 9.2 u win Vista x64.
    Mam HD4850 512Mb do Gigabyte (Zalman) a pod cat 9.2 mi skonci loading mezi 80-90% a stoji.
    Zkousel sem navrat az ke cat 8.12 a teprve ty jdou bezproblemu.
    Mam pocit ze ATi straslive flinka ovladace.
    Hlavne posledni dobou.

    Ma nekdo take takovou zkusenost?
    Pripadne vi nekdo cim to je zpusobeno a nejaka moznost napravy?

    Diky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    můžeš před spuštěním povypínat všechny procesy krom CCC a systémových a pak to pustit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    Rat Rat je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    75

    Dělá to i pod čistě nainstalovaným OS. Tudíž bez dodatečného SW a jiného svinstva.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hmm a CCC máš nastaveno 3D jak ?AA,AF,Vert. synchronizace,catalyst disable/enable/advance
    kvalita obrazu atd....

    co zkusit naistalovat drivery 9.2 a CCC z 8.12...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    Rat Rat je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    75

    Tak se priznam ze sem s tim VUBEC neexperimentoval. CCC sic nainstalovano mam pokazde, ovsem jedine co v nem nastavuji je rozliseni monitoru, pripadne to pouzivam na sledovani teploty GPU.
    Jak rikam ale 8.12 jedou bez problemu.
    O tom ze bych zkusil nainstalovat jen nejake casti ovladacu sem nepremyslel nikdy.

    Je ale s podivem ze treba rozliseni 1680x1050 musum konkretne v CrisisWH vynutit skrze parametry v zastupci. Jinak se mi tam to rozliseni ve vyberu nikdy nezobrazi.
    Na kartach Nvidia to bylo naprosto bezproblemu.
    Mival sem 8800GTX.
    ATi ma ty ovladace vazne trochu podivne.
    Delalo mi to na vsech sestavach s ATi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    Ja se az divim, ale to jsem jediny kdo, kazdy mesic instaluju nove ovladace a jeste nemel jediny problem??
    btw Normalne preinstaluju stare
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    Rat Rat je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    75

    Tak jen pro informaci, dělá to i s ovladači 9.3 . Jen starší 8.12 to nedělají. Zvláštní. Při experimentech sem zjistil že za to může položka Catalyst A.I. . Když ji zakážu, je všechno O.K. Myslel sem že za to třeba můče CCC (Catalyst Control Center), tudíž sem jej odinstaloval a nahradil ATT (Ati Tray Tool). Ale i vněm pokud zapnu A.I. je stejný problém. CO tedy vlastně to A.I. je? Kdesi sem našel že by mělo jít o nějakou shderovou optimalizační funkci. Žádné zhoršení na plynulosti sem u her nepozoroval.

    Ještě by mne zajímalo proč při pokusu o přetaktování v ATT okamžitě systém spadne.
    Stačí jen odkliknou byť i základní frekvence a hned pád.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    Rat Rat je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    75

    Tak vyřešeno. Jen pro případ že by to někoho zajímalo. Měl sem ATT ale ve verzi 1.3. Ta se ukázala jako nepoužitelná. Našel sem BETU 1.6 a v té to všechno funguje jak by mělo.
    Karta jde přetaktovat bezproblému a nesapne to.

    Jen by mě pořád ještě zajímalo nějaké to vyjádření k té funkci A.I.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    funkce A.I je něco jako "inteligentní spolupráce GPU a driverů"
    např u HD3870 X2 bez ni nejede druhé jádro na kartě(což ji degraduje na HD 3870) ...u ostatních karet je rozdíl sca 1-2% ve výkonu při disable vs. advance
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    Rat Rat je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    75

    No neco na tom byt musi. Nejaka optimalizace bych to tipnul. Napr. Quake3 Arena mi bez toho nechce korektne jet ve viste x64. Kdyz to vypnu hra jede treba cely level OK a pak se pri dalsim hned zacne prapodivne zasekavat a uz se toho nezbavim. Az jedine znovuspustenim te hry. Ale zas to vydrzi tez tak ten jeden level. Kdyz to zapnu na tu treti moznost, je to uplne OK. Ale treba ta Crysis funguje uplne naopak. Pokud je A.I. zapnute, nenaloaduje mi level. Misto CCC sem zacal pouzivat ATT. Zda se mi to mnohem lepsi. Ale ani pri takovemto vyizolovani CCC to te Crysis nepomuze.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Software: DirectX error message:Unknown error
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 17-09-2010, 21:50
  2. Error loading operating system
    Od Chuchmi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-06-2010, 07:51
  3. Problémy s PC (HW/SW): DMA driver error,CRC error
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-04-2010, 22:06
  4. Intel CPU uCode Loading Error! Asus P5DL2
    Od rusis v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 19-04-2010, 09:23
  5. Chlazení grafik: Hd4850
    Od bedane v sekci Chlazení
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 26-11-2009, 23:25