Problem z MSI GX 700
Zdravím, mam takovej problém mam nootebot MSI GX-700X, asi po 15-10 min se sekne a nejde sítím nic udělat musim ho vypnout a zapnout, měl jsem ho po 3 na reklamaci a pořad mi píšou to samé „závada se neprojevila – na našem OS běžel normálně 3 dny v testech, doporučuji reinstal OS, to jsem taky zkoušel a nic měl jsem tam i vistu a to samé. Kdo měl stejný problém jako já tak mi prosím poradtě co stím, předem dekuji.
No da se říct že skoro u vše co dělam, jak jsem uvedl přeinstaloval jsem OS nahral jsem vše co požaduje šlapal asi cca 15min. a sekl se, sekl se myslím zrovna když jsem si pouštel po internetu radio. Taky mi taky řikal švagr že se mu to sekalo u NHL 08.
Projděte si FAQ, zejména doporučuji otestovat paměti.
Pro vyloučení vlivu OS je taky možné použít Live CD s linuxem (není třeba instalovat, běží z RAM)
Pro vyloučení vlivu OS je taky možné použít Live CD s linuxem (není třeba instalovat, běží z RAM)
já bych zkusil memtest ...
no a podíval bych se na teploty programem everest ultimate 5.0
a každopádně bych i ověžil zdali se správně přepíná frekvence Cpu i Gpu...možná i bios na default...
no a podíval bych se na teploty programem everest ultimate 5.0
a každopádně bych i ověžil zdali se správně přepíná frekvence Cpu i Gpu...možná i bios na default...
Tak memteast jsem udělal žadna chyba nenastala, stahnuj jsem si i everest ultimate,
CPU ma 42 °C
GPU ma 40 °C
DISK ma 39 °C
Jinak to přepina frekvence to nevím kde bych mohl najit, a BIOS jsem zatím nezkoušel.
Pc se sekl od odpoledne jen jednou a to když jsem si psal na icq + surf po netu.
CPU ma 42 °C
GPU ma 40 °C
DISK ma 39 °C
Jinak to přepina frekvence to nevím kde bych mohl najit, a BIOS jsem zatím nezkoušel.
Pc se sekl od odpoledne jen jednou a to když jsem si psal na icq + surf po netu.
seká se NB na baterku i v síti?
nainstaluj si notebook hardware control...tam se dá výkon přepínat...
a ověř frekvenci tím že pustíš nhc přepneš na max.performace pusť everet a dej libovolnej test pokuď ti to tam pak vypíše spávnou frekvenci tak přepni výkon v nhc na max. batery a opět otestuj teď bys měl dostat nižší score a frekvence CPU rapidně klesne...
můžeš ještě zkusit jestli se disk nepřepíná do PIO modů....
ovl.panely-systém-hardware-správce zařízení-řádiče ide-a projdi všechny sekundární i primárí řadiče-upřesnit nastavení-no a tady by měl být všude DMA přenos...
nainstaluj si notebook hardware control...tam se dá výkon přepínat...
a ověř frekvenci tím že pustíš nhc přepneš na max.performace pusť everet a dej libovolnej test pokuď ti to tam pak vypíše spávnou frekvenci tak přepni výkon v nhc na max. batery a opět otestuj teď bys měl dostat nižší score a frekvence CPU rapidně klesne...
můžeš ještě zkusit jestli se disk nepřepíná do PIO modů....
ovl.panely-systém-hardware-správce zařízení-řádiče ide-a projdi všechny sekundární i primárí řadiče-upřesnit nastavení-no a tady by měl být všude DMA přenos...
tak jsem nainstaloval nhc
podle rady jsem si nastavil profil max. performance a zapnul everest.
Frekvence CPU byla správná.
Pak jsem hodil profil na max. battery ale frekvence ani skóre se nezměnilo.
Pak jsem ale měnil v nhc ve složce CPU speed frekvence a normálně se měnily i výsledky v everestu.
A vyzkoušel jsem i načíst defaultní nastavení v BIOSu
podle rady jsem si nastavil profil max. performance a zapnul everest.
Frekvence CPU byla správná.
Pak jsem hodil profil na max. battery ale frekvence ani skóre se nezměnilo.
Pak jsem ale měnil v nhc ve složce CPU speed frekvence a normálně se měnily i výsledky v everestu.
A vyzkoušel jsem i načíst defaultní nastavení v BIOSu
dobře a to sekání se objeví i když snížíš frekvenci?při max. batery by se měl procesor přepnout na nejnižší možnou pracovní frekvenci.
můžeš sem dát screeny nastavení biosu?
můžeš sem dát screeny nastavení biosu?
Při profilu max. Battery se frekvence CPU nesnížila ale zůstala na původní hodnotě.
Ale když jsem snižoval frekvenci CPU ručně tak to normálně fungovalo.
Notebook přestal reagovat až po čase když už měl nastavenou původní frekvenci ale byl stále v režimu max. Battery
Screeny BIOSu pošlu ale nevím jak je vytvořit.
Ale když jsem snižoval frekvenci CPU ručně tak to normálně fungovalo.
Notebook přestal reagovat až po čase když už měl nastavenou původní frekvenci ale byl stále v režimu max. Battery
Screeny BIOSu pošlu ale nevím jak je vytvořit.
Zdravím, tak davam vam sem ty ss.
http://www.sendspace.com/file/ii199u
http://www.sendspace.com/file/ii199u
to bude tim ahci...tak jej vrať a 32-bit transfer vypni...
ale nezdaj se mi ty teploty...je NB na omak teplý?
protože i mě když jede NB na 800Mhz tak má teplotu CPU 52C a GPU 48...
v zátěži a při 1800Mhz pak klidně i 82-84C
což mi přijde u tebe divný...můžeš pustit everest a pustit orthos a otestovat jak se zvedá teplota?
ale nezdaj se mi ty teploty...je NB na omak teplý?
protože i mě když jede NB na 800Mhz tak má teplotu CPU 52C a GPU 48...
v zátěži a při 1800Mhz pak klidně i 82-84C
což mi přijde u tebe divný...můžeš pustit everest a pustit orthos a otestovat jak se zvedá teplota?
Podobnou závadu jsem řešil u HP 6715b. Byl třikrát na reklamaci a pokaždé vyměnili základní desku. Co jsem se dočetl na zahraničních fórech šlo o vadnou sérii.
Takže má rada zní reklamace, reklamace a nenechat se odbýt. Hláškou "Závada se neprojevila" se ku pří kladu snaží odbýt své zákazníky ACER.
Takže má rada zní reklamace, reklamace a nenechat se odbýt. Hláškou "Závada se neprojevila" se ku pří kladu snaží odbýt své zákazníky ACER.
msi nestoji za nic mam ten sami problem zasakava se pri jakekoliv praci
plus se mi prohnul pant jako lavor a objevila se prasklinka u touchpedu neuznali jako mechanickou zavadu zasekavani jsem reklamoval 3 napsali ze se zavada neprojevila ,ale jen co jsem ho vytahnul z krabce tak bud zaseknul a nebo nesel zapnout,ale zpet k problemu doporucuju stahnoutHiren's BootCD
vypalit nejlepe v programu http://www.imgburn.com/
a vlozit do dvd a provest testy pameti a desky
toto cd jim pribal pro jistotu (jsou tam fakt borci )
po porovedeni testu zavolej na magicke cislo 800101010
a nahlas zavadu a uvidis
plus se mi prohnul pant jako lavor a objevila se prasklinka u touchpedu neuznali jako mechanickou zavadu zasekavani jsem reklamoval 3 napsali ze se zavada neprojevila ,ale jen co jsem ho vytahnul z krabce tak bud zaseknul a nebo nesel zapnout,ale zpet k problemu doporucuju stahnoutHiren's BootCD
vypalit nejlepe v programu http://www.imgburn.com/
a vlozit do dvd a provest testy pameti a desky
toto cd jim pribal pro jistotu (jsou tam fakt borci )
po porovedeni testu zavolej na magicke cislo 800101010
a nahlas zavadu a uvidis
mno teplý na omak ani není a vubec nic nepomaha, zkusím ešte jednu reklamaci a pak se ozvu co mi odepsali. když vas neco napadne ešte tak dejte vědet..
Předem dik.
Předem dik.
mno linux jsem nezkoušel ale vistu a xp jo, ale už to je asi jedno jedno booka jim vracím a beru jinej, ted je nejtežší jakej.