Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 69

Téma: Víkendová diskuze: Taktujete svůj počítač?

  1. #16
    Obyvatel SHW Avatar uživatele CommanderZ
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    533

    Ne, mam s tim akorat spatne zkusenosti. Za par framu to nestoji a u her to mezi funguje - nefunguje rozdil stejne neudela.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Neregistrovaný

    mam pretaktovany decentne muj E6600 z 2.4 na 3.2GHz pri zachovani zakladniho taktu ram 800MHz..az budu chtit zvysit vykon, zvednu to i s ramkama a nebo si poridim novy cpu+deska+ram ..nejspis bych to videl na AM3 pac I7 je na me financni moznosti trosku moc...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    Ano, pokud možno do maXima
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    GPU mám taktlou, tam se to nemůže ztratit, pokud to člověk (přesněji řečeno chladič) uchladí. Procák jsem taktoval jednou víceméně ze zvědavosti, dokud mu nezačalo být na můj vkus příliš teplo. Pak šel zpátky na default a IMHO mi jeho výkon zatím stačí bohatě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    93

    Taktoval jsem pouze grafickou kartu pomocí ovladačů catalyst, v taktování CPU se nevyznám a nemám čas se o tom nějak dozvědět.. bohužel
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    150

    Taktujem na maximum co to zvlada stabilne. CPU pretaktovane cca o 20% a GPU o 25%.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,050

    ÁÁÁNO! A jak. Svoji kobylku vytáčím ze zvědavosti, co to jde, jen tak pro zábavu a zjištění hranic mýho železa, no a jinak ji provozuju přetaktovanou při zachování slušného napětí a samozřejmě ještě lepších teplot (to je podmínka).
    Jinak počítače, co stavím známým taktuju podle přání, ale vždycky. Proč nemít víc výkonu, když je to zadarmo (teda skoro)?
    A kdo říká, že mu to žádný výpočetní výkon, nebo framy ve hře navíc nepřinese, tak ať si to zkusí změřit. (je snad nárůst bodů v 3D Marku o 35% a zvýšení FPS v Crysis Warhead z cca 30-ti na 45 zanedbatelný? )
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 27-02-2009 v 19:26
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Neregistrovaný - Papek

    ja svojmu nakladam co to ide, kedze v novych hrach uz postarsie Athlony X2 pomaly stracaju dych (ved maju na to pravo po tolkych rokoch), takze ho momentalne dusim na 3428 MHz pri 1,50V so vzduchom a je to poznat na vykone, superpi zvlada okolo 28 sekund, v hrach to pridava drahocenne fps a v klude ho mam na 1600 MHz a 1,15 V
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Banned
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    35

    Já jsem začátečník s taktováním nataktoval jsem si procesor AMD Athlon X2 5000+ EE 2,66GHz na 3,12GHz s radami uživatele Salamander jsem to zvládl bez potíží. Grafiku netaktuju a paměti se rozhoduju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    281

    Já svůj procesor taktuji jen na def. voltáž, kvůli zachování plné funkčnosti CnQ. Grafiku netaktuji, protože mi zatím její výkon stačí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Houmer566

    Vždy sem taktoval vše na max, co to šlo, až Q6600 mi poskytl takovou výkonovou rezervu,že mi přijde zbytečné trápit ho na max, takže jsem pouze využil jeho rezervu na defaultním napětí se zapnutými šetřícími funkcemi a provozuji ho na 3Ghz. Paměti jsem také mírně zvedl a s grafikou si vystačím s maximem co nabízí CCC, i když mi jeden čas taky běhala o dost výše s modnutým BIOSem. Problémem jsou dnes spíše pomalé HDD, které vzhledem k ostatním komponentám zrychlují asi nejméně, takže se těším na nějaké rychlé SSD s aspoň 64GB na systém za rozumnou cenu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Taktuji jen kdyz potrebuji vykon navic, treba kdyz si nahodou chci zahrat nejakou hru. Jinak spise podtaktovavam a snizuji voltaz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček Avatar uživatele czEdison
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    34

    Taktuji mám přetaktovaný procesor o 1Ghz a grafiku jen pomoci ATIOverdrive ram standartně na 800Mhz až to bude starší stroj nebo nebude stačit tak se do taktování vrhnu trochu víc zatím mi výkon stačí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,589

    abych byl přesnější, taktuju na rozumné napětí (mimo např validaci CPU-Z) a jen v uzavřené skříni! žádna deska na podložce ofukovaná několika ventilátory . Gf taktuji jen velmi mírně, většinou na frekvence údavané výrobci u svých TOP edicí apod.Tak do 10%. A paměti? Tam spíš se snažím vyladit buď frekvenci a nebo časování (pouze základní položky paměti). Můj současný Phenom X3 jede poměrně na nízké napětí, vyšší stejnak na OC nepomohlo a zítra se pokusím podtaktovat paměti a zkusit dál OC CPU, abych si konečně ověřil, kde je skutečně problém.
    U dalšího cpu x4 945 se trošku rozjedu a zkusím 4GHz a stabilní provoz doufám na 3.8GHz. Samozřejmě zkusím i extrémnější NB frekvenci (alespoň 2800MHz-3500MHz) a rád se "pochlubím výsledky".
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Neregistrovaný

    No já taktuju, ale jen decentně, protože moje nové železo má teďka výkou na rozdávání (C2D E8400, GTX260 OC2 od BFG a 4 GB RAM od Corsair na 800 MHz). Zatím jsem taktoval jen CPU, které jsem nastavil na 3800 MHz s 1500 MHz FSB - na základní voltáži. Nutností jsou pro mne zapnuté šetřící funkce, zachovíná základního napětí a dobré teploty (okolo 30 °C v klidu a přibližně 45°C v zátěži). Ale při normálním používání jedu momentálně na základních frekvencích (CPU 333 x 9, FSB 1333 MHz, GPU 630 MHz, RAM 800 MHz). Chladím Nuctuou NH-U12P a jedním větrákem NF-S12, čili ticho je zaručeno.

    V blízké době plánuji "ze sportu" otestovat hranice pamětí a GPU. Bohužel, největším brzdičem je u mne HDD - obyč. Barracuda 500 GB na 7200 ot./min., s čímž se toho zatím moc dělat nedá.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Víkendová diskuze: Hluk a počítač
    Od Pavel Kovač v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 18-02-2013, 12:19
  2. Víkendová diskuze: Filmy a počítač
    Od Pavel Kovač v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 23-10-2012, 19:29
  3. Víkendová diskuze: Ideální počítač
    Od Pavel Kovač v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 22-07-2012, 21:22
  4. Víkendová diskuze: Kde servisujete svůj počítač?
    Od husky14 v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 20-03-2011, 20:53
  5. Víkendová diskuze: Udržujete pravidelně svůj počítač?
    Od husky14 v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 03-03-2010, 21:14