Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 69

Téma: Víkendová diskuze: Taktujete svůj počítač?

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1

    Take mam q9550 a chladic AC FREEZER 7 PRO a nataktoval jsem to na 3GHz a uz mi to teplotne docela nedavalo
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    13

    Áno môj athlon x2 4000+ 2100@2610mhz chladič alpine64 a-data vitesta extrem edition 2x2gb 800@900 His radeon Ice-Q 2600xt 800-900@860-1010mhz zatiaľ všetko ide oveľa lepšie ako na základných taktoch chcel by som ísť s procesorom ešte vyšie ale doska mi nepustí viac voltov ako 1,30V takže už to nepôjde
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Neregistrovaný

    Vždy co to dá, samo s nějakou rezervou, klidně i se zvýšeným napětím/někdy, hlavně u AXP i o 0.5V. Jde o zachování slušných teplot při zachování ticha. Grafické karty taky ženu s rozumem, aby to nedělalo artefakty. Proto Mám CM GeminII a AC Accelero S1. CPU A64X2 2@2,5GHz, Grafika X1950PRO asi o 20%. Ram 800@1000MHz. Stará plečka, ale popohnaná :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Pamatuji si doby kdy bylo taktování procesoru opodstaťněné (alespoň pro mě). Časem jsem začal laborovat i taktování GPU a to přehráním firmware grafiky. Takže dnes vím jaké pozitiva i negativa to přináší. V dnešní době mě taktování už nezajímá.
    1. Používám pro osobní potřebu už jen notebooky (a přetaktovat notebook může jen slabomyslný jedinec s penězma nazbyt).
    2. A jelikož hry nehraji zdržuje mě už jen hardisk (a ten přetaktovat nelze. )
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Bobulák

    Dneska by netaktoval snad jen úplnej blázen. E2200 2,4 na 3,2 s 1,4375V. Když sem ten procák kupoval stál 15kil. Celej počítač mě vyšel asi na 11tis. Deska EP DS3, ramky Corsary Dominatory 5-5-5-15 s 2,1V na 1066MHz, Corsar zdroj 450W, skříň AC 331, grafika nV 9600GT za 2000kč na 730/1825/1000, 2x 320GB WD. Když vezmu dobu, kdy sem to koupil cca.červen/červenec 2008, tak si nemůžu pomoc, ale fakt výbornej kauf. Herní mašina za legrační cenu. Časem koupím nějaké 4 jádro, ale víc jak 2,5-3tis do něj nedám(si asi rok počkám) a nejdřív nějakou lepší gk. Přecejenom 9600GT je dneska asi to minimum. Škoda toho dolaru-taktování zdar, du pařit ETQW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Neregistrovaný

    Citace Původně odesláno od Bobulák Zobrazit příspěvek
    Dneska by netaktoval snad jen úplnej blázen. E2200 2,4 na 3,2 s 1,4375V. Když sem ten procák kupoval stál 15kil. Celej počítač mě vyšel asi na 11tis. Deska EP DS3, ramky Corsary Dominatory 5-5-5-15 s 2,1V na 1066MHz, Corsar zdroj 450W, skříň AC 331, grafika nV 9600GT za 2000kč na 730/1825/1000, 2x 320GB WD. Když vezmu dobu, kdy sem to koupil cca.červen/červenec 2008, tak si nemůžu pomoc, ale fakt výbornej kauf. Herní mašina za legrační cenu. Časem koupím nějaké 4 jádro, ale víc jak 2,5-3tis do něj nedám(si asi rok počkám) a nejdřív nějakou lepší gk. Přecejenom 9600GT je dneska asi to minimum. Škoda toho dolaru-taktování zdar, du pařit ETQW.
    jo a chladič na procák mam EC Freezer 7Pro
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Taktujem, ale len tak ako to predo mnou už niektorí diskutujúci spomínali.
    To znamená bez zvyšovania napätia a len pod podmienkou zachovania šetriacich funkcií. Pri bežnom používaní pc mám rád ticho a pri hraní(kvôli ktorému sa väčšinou taktuje) je aj tak hluk od výbuchov alebo motorov, prípadne sú nasadené slúchadlá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Občasný diskutér Avatar uživatele orgi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    65

    Taktovanie je zábava a ja sa bavím rád.Proste sa kochám číslami v benchmarkoch ....Aj keď je to občas len o pár bodíkov.........
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    2

    Jen tak decentně... aby zůstaly šetřící funkce, taktovací profil nahrávám dle potřeby v biosu (gamesky), jinak nechávám na základu

    TT Armor 8000+MX, Q6600/2,4@3,4 (zalman9700 na quiet, max 65°C v burnu, na full chladiče nepřejde 60 ale komp je pak slyšet) na GB ES45-DS3R, FSB 333@375, 8GB Kingston DDR2/666@750 (5-6-6-17)

    stock 8800GTS512 650/972@775/1102 (linked, riva dle potřeby), většinou ale 325/490, níž už nejde

    Spotřeba (W): default 150/242 full overclock 170/320, ale něco žere i X-FI a disky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Občasný diskutér Avatar uživatele Total AMD
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    138

    Taky taktuju.... zatím sem se pouštěl jenom do grafiky viz. podpis... z 669/500@843/614 na CPU sem si ještě netroufl.... nevím jak by mě to zvládala základovka
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Taktoval bych ovšem na aktuální desce mi taktovat nejde. Co se týče grafiky, tak tu sem zatím nemel důvod taktovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,589

    Citace Původně odesláno od CRYPTfromCATACOMBZ Zobrazit příspěvek
    Take mam q9550 a chladic AC FREEZER 7 PRO a nataktoval jsem to na 3GHz a uz mi to teplotne docela nedavalo
    Divný...se mi nezdá, když jede AC Freezer 64 pro na max otáčky, tak uchladí solidně...Já s starým Phenomem nemám víc jak 55 stupnu v zátěži a to mo jede "pouze" na 2200ot.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    samozrejme ze taktujem vsetko okrem RAMiek lebo tie moje sucasne maju s tym troska problem a ide pri tom o OCZ

    X3 720 z 2.8 na 3.6, max temp 45--> chladene NH-U12P
    8800GT na 710/1730/940, max temp 64 --> chladene accelero S1 rev 2+noctua NF-S12-1200
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    Ja osobne taktuji. Jak CPU, RAM tak i GK. Snazim se s co nejnizsim napetim, ale setrici funkce musi byt vyple.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    Taktuji CPU, to mám z 2GHz na 3,4GHz. RAM jsem nechal na defaultních hodnotách a grafiku mám taky na defaultních hodnotách.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Víkendová diskuze: Hluk a počítač
    Od Pavel Kovač v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 18-02-2013, 12:19
  2. Víkendová diskuze: Filmy a počítač
    Od Pavel Kovač v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 23-10-2012, 19:29
  3. Víkendová diskuze: Ideální počítač
    Od Pavel Kovač v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 22-07-2012, 21:22
  4. Víkendová diskuze: Kde servisujete svůj počítač?
    Od husky14 v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 20-03-2011, 20:53
  5. Víkendová diskuze: Udržujete pravidelně svůj počítač?
    Od husky14 v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 03-03-2010, 21:14