Problémy s obrazem přes DVI
Ahoj, koupil jsem si novou (v obchodě je psaná jako krátce použitá, každopádně se zárukou) x1650Pro a nějak se nemůžu domluvit se spojením s monitorem přes DVI (Samsung SyncMaster 245B). Přes DVD mi na tmavých plochách blikají červené tečky a na bílé modré. Nějak jsem to umírnil při hrátkách s CCC (vypadá, že je jedno co tam zvolím, důležitý je to změnit), ale nevypadá to jako definitivní řešení. Přes VGA jede vše v pohodě (teda až na rozmazávání určitých částí v obraze-například máte větu, kde půlka je ostrá a druhá rozplizlá, jak s nějakym AA nebo v nenativním rozlišení, ale nevím, jestli to prostě není kvůli tomu, že 1920x1200 je pro VGA příliš vysoké). Nemá někdo nápad, čím by to mohlo být? Osobně mám podezření na kabel, který ale teďka bohužel nemám kde sehnat.
hmm kabelem to být může, ale když použiješ redukci z dvi na d-sub a připojíš monitor... tak se tenhle jev taky děje?
1920x1200 sice je pro D-SUB moc, ale v tom problém nebude. A ani v kabelu. Já osobně bych jim tu kartu vrátil nebo reklamoval. IMHO jim jí předchozí majitel vrátil právě kvůli tomuhle.
Můžeš změřit teploty, ale pokud to dělá i v idle, bude ta karta vadná.
Můžeš změřit teploty, ale pokud to dělá i v idle, bude ta karta vadná.
Čo sa týka tej neostrosti pri pripojení cez D-sub : nie je v menu monitora nejaká položka na nastavovanie clock, phase alebo niečo podobné. Prípadne skús použiť Autoconfig, ak túto fciu monitor má ...
S monitorem a kablikama si pohraju zítra, každopádně mi přijde divné, že nemůžu najít nikde teploty. Gpu-z nic a rivatuner taky nemá žádnou nabídku. Jde o PowerColor [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nechce se mi věřit, že by to byl až takovej šmejd.
Ešte môžeš vyskúšať AtiTool alebo AtiTrayTools. Tiež sa mi nezdá, že sa nemôžeš dopátrať k teplotám, veď aj staršie grafiky ako tvoja dokázali reportovať teplotu.
Taky mi to přijde divné, protože teploty měřila i moje stará R9800PRO. Jinak Atitool nic, AtiTrayTool taky nic a Everest jakbysmet. Snad jen speedfan tam má nějakou 4tou teplotu, ale kdoví co to je a odkud si to vytáhl. Jinak malý progres, asi je fakt v háji. Zkoušel jsem 3D Mark 03 a po naloadování druhého dema (Battle of Proxymon nebo tak nějak) to hodí hodí tohle BSOD, jinak se mi povedlo vyfotit i ty pruhy. Na ploše občas problikne a jak jsem do toho teď drbal, tak se občas podaří i dobré psycho. Zde je ale zajimave, že takhle moc to dělá jen v určitých oblastech (například v mezerách mezi tlačítky, když otevřu irfanem obrázek nebo prázdné okno ve firefoxu), na ploše se ukáže tak půlka jedné řadny, ve Widnows oknech (tento počítač apod) nic stejně jako když si otevřu ve firefoxu nějakou stránku (byť bílou jako třeba tenhle thread). Je to zvláštní.
Edit: K podezření na špatnej kabel mě dovedlo to, že čáry reagují na různé přepínání. Teď se mi povedlo je například minimalizovat (pár teček někde), ale vím, že po restartu to bude znova všude.
Edit: K podezření na špatnej kabel mě dovedlo to, že čáry reagují na různé přepínání. Teď se mi povedlo je například minimalizovat (pár teček někde), ale vím, že po restartu to bude znova všude.
já bych prostě použil na to chybový dvi na grafice redukci na d-sub a pokud to bude zlobit i tak, tak je problém v kartě...
Everest jsem řikal, že nic nenašel. Ale HWmonitor hází to samé co speedfan. Tu ACPI teplotu, to absolutně netuším, co to může být. Já bych zkusil přes redukci, želbohu ji nemůžu nikde najít (asi ji mám na koleji) a známí ji taky nemaj. Teď jedu přes d-sub (díky, rozmázávání auto zlikvidovalo) a vypadá to v pohodě (ve windows).
[QUOTE]rozmazávání určitých částí v obraze-například máte větu, kde půlka je ostrá a druhá rozplizlá[/QUOTE]
Aha. Takze pokud by byl VGA kabel tak nekvalitni, ze by obraz pres nej byl nepozorovatelny (nedivil bych se pri tak vysokem rozliseni a soucasne "kvalite" VGA kabelu typu tensi=lepsi?!) tak by bylo maznute ale vsechno a VSUDE.
Pokud jsou to jen casti obrazu, tu a onde, pak je chyba v nastaveni "ostreni" v monitoru samotnem. Ruzne LCD panely maji ruzne nastaveni pri kterych se snazi ruzne "doostrit" obraz a typicky to pusobi vic skody nez uzitku. Kuprikladu muj BenQ FP75G vypne ostreni pri nastaveni Sharpness na 4.
Zkus prijit na to, pri jakem nastaveni tento problem zmizi.
To same zkus pres DVI pak... ;)
Aha. Takze pokud by byl VGA kabel tak nekvalitni, ze by obraz pres nej byl nepozorovatelny (nedivil bych se pri tak vysokem rozliseni a soucasne "kvalite" VGA kabelu typu tensi=lepsi?!) tak by bylo maznute ale vsechno a VSUDE.
Pokud jsou to jen casti obrazu, tu a onde, pak je chyba v nastaveni "ostreni" v monitoru samotnem. Ruzne LCD panely maji ruzne nastaveni pri kterych se snazi ruzne "doostrit" obraz a typicky to pusobi vic skody nez uzitku. Kuprikladu muj BenQ FP75G vypne ostreni pri nastaveni Sharpness na 4.
Zkus prijit na to, pri jakem nastaveni tento problem zmizi.
To same zkus pres DVI pak... ;)
To rozpliznutí u jsem spravil volbou "Auto". Na d-subu to valí teď bez problému. U dvi to prostě dělá to co na obrázcích. Špatným káblem jsem myslel nějaky blbý kontakt apod (mám dva kabely, nezkouším přes redukci, tu tady bohužel nemám). Takže radíš zkusit si pohrát s menu monitoru? BTW začalo to dělat až po výměně grafiky. Dřív se občas objevovaly čáry, ale modré. To pomohl restart.
Takže to shrnu.
1.) problém, opravdu nemá tahle grafika [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] teplotní čidlo?
2.) Problém přes DVI (DVI výstup na grafice, DVI kabel, DVI vstup na monitoru) zrnění
3.) Rozmazání přes analog vyřešeno auto konfigurací monitoru
4.) Nemůže s tím nějak souviset BSOD? Objevuje se pravidelně při spouštění druhého testu 3D Marku 03 Battle of Proxymon (nebo tak nějak).
Takže to shrnu.
1.) problém, opravdu nemá tahle grafika [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] teplotní čidlo?
2.) Problém přes DVI (DVI výstup na grafice, DVI kabel, DVI vstup na monitoru) zrnění
3.) Rozmazání přes analog vyřešeno auto konfigurací monitoru
4.) Nemůže s tím nějak souviset BSOD? Objevuje se pravidelně při spouštění druhého testu 3D Marku 03 Battle of Proxymon (nebo tak nějak).