Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Výměna LCD u notebooku

freegate (14)|28.2.2009 23:23
Zdravím. Chtěl jsem se zeptat, zda-li je možné vyměnit LCD monitor z NB Fujitsu Siemens Amilo A1640 do NB ASUS X51L. Nevím jestli to je směrodatné, ale oba LCD monitory jsou typu WXGA a samozřejmě mají oba 15,4'' palců. Mám totiž doma Fujitsu Siemens Amilo A1640, který se nenabijí, a když jsem ho dal do servisu, tak mi řekli, že odešel hlavní zdroj, který je na desce a že se nedá vyměnit (že by se musela vyměnit celá deska, která by stála cca 6000 což je hodnota tohoto notebooku). Proto by mne zajímalo, jestli se dá LCD monitor předělat a jestli tento zákrok jde udělat doma ''na koleni'' nebo se to bude muset dát do servisu.
Předem děkuji za odpovědi. :-)
Tommula (232)|28.2.2009 23:28
myslim ze ee, FSC a ASUS budou mit dost pravdepodobne nejak jinak propojovaci kabliky s MB, coz by byl minimalni rozdil, pokud toho nebude daleko vice...

chtelo by to rozdelat oba NB a kuknut zda by to mohlo pasovat, jak jsou na tom panty atd.

ten asus ma nefunkcni LCD? ze to chces predelavat?
freegate (14)|28.2.2009 23:45
jj.. ten ASUS má nefunkční LCD. Mám ho možnost koupit na internetu, ale není tam možnost si vyzkoušet, zda-li jdou LCD vyměnit. Takže jestli to chapu dobře, tak pokud není možnost si vyzkoušet výměnu, tak radši nakupovat. A například kdybych našel jakýkoliv model Fujitsu Siemens, tak u toho by LCD šlo vyměnit?? Asi by měly mít všechny modely stejné připojení monitoru ne?
speedsnail (4876)|1.3.2009 00:09
Raději bych trpělivě hledal stejný typ notebooku s rozbítým LCD než riskovat že budu mít doma dva nefunkční :]
freegate (14)|1.3.2009 10:43
Něco na tom bude :-), ale myslím si, že asi bude pro mne nejvýhodnější prodat ten můj NB na náhradní díly a koupit si nový vzhledem k tomu, že tento starý už je opravdu starý. :-) Jen jsem tajně doufal, že všechny LCD typu WXGA mají stejné konektory tudíž, že by se dal LCD jednoduše vyměnit, ale pokud to tak není, tak to nemá smysl. Každopádně děkuji za odpovědi.. aspoň jsem zase o něco chytřejší. :-)