Herní notebook do 50K
Na DDworldu jsem videl clanek o nove firme prodavajici
notebooky podobne tem co vsichni zname jako Alienware.
Sice to neni alienware, ale pracovnik mi tvrdil ze jsou jeste vykonejsi, tomu verit uz muzu nebo nemusim, ale nikdy jsem o spolecnosti Goldmax neslysel. Proto vas zadam o nazory.
Na jinem foru mi zatim nikdo zadny vykonny notas nenabidl v 15ti palcich.
Vyjednal jsem si za 50K:
Goldmax Storm (konfigurace gaming)
1680x1050 WSXGA+
T9500 2,6GHz
4GB DDR3 RAM
250GB 7200RPM (vítez testu na Tons hardware) - to neznam
Geforce 9800M GTS 512MB (pujde pry vymenit v budoucnu)
plus razer lachesis , 2GB flashku a brasnu atd.
Tady je link o notebooku:
http://www.goldmax.cz/goldmax_notebook_detail_storm_informace/
Rad bych znal nejake alternativy, ktere musi splnovat stejny displej,
stejnou velikost, baterka kolem 2 hodin, co nejlepsi grafickou kartu.
Notebook budu mit mezi kolejemi a domovem a budu na nem delat vse, hrani GTAIV, COD, kreslit, koukat na filmy a proste vse co se na na notebooku delat.
PS: prosim nenutte me kupovat 30KG desktop
notebooky podobne tem co vsichni zname jako Alienware.
Sice to neni alienware, ale pracovnik mi tvrdil ze jsou jeste vykonejsi, tomu verit uz muzu nebo nemusim, ale nikdy jsem o spolecnosti Goldmax neslysel. Proto vas zadam o nazory.
Na jinem foru mi zatim nikdo zadny vykonny notas nenabidl v 15ti palcich.
Vyjednal jsem si za 50K:
Goldmax Storm (konfigurace gaming)
1680x1050 WSXGA+
T9500 2,6GHz
4GB DDR3 RAM
250GB 7200RPM (vítez testu na Tons hardware) - to neznam
Geforce 9800M GTS 512MB (pujde pry vymenit v budoucnu)
plus razer lachesis , 2GB flashku a brasnu atd.
Tady je link o notebooku:
http://www.goldmax.cz/goldmax_notebook_detail_storm_informace/
Rad bych znal nejake alternativy, ktere musi splnovat stejny displej,
stejnou velikost, baterka kolem 2 hodin, co nejlepsi grafickou kartu.
Notebook budu mit mezi kolejemi a domovem a budu na nem delat vse, hrani GTAIV, COD, kreslit, koukat na filmy a proste vse co se na na notebooku delat.
PS: prosim nenutte me kupovat 30KG desktop
ale, další varianta na clevo M860TU
když tento stroj postavíš na chladící podložku na stůl, připojíš klávesnici s myší, nebudeš ho moc často otvírat a dotýkat se ještě míň, přenášet tak při utírání prachu třeba i ty 2roky přežije
když tento stroj postavíš na chladící podložku na stůl, připojíš klávesnici s myší, nebudeš ho moc často otvírat a dotýkat se ještě míň, přenášet tak při utírání prachu třeba i ty 2roky přežije
Tak diky za informaci ze jeto Clevo M860TU. Ted to uz konecne chapu s tim oznacenim.
Kde si nabral takovou informaci ze je k nicemu? Ja ctu v recenzich na notebookreviews, ktere beru jako nejyssi autoritu spolu s notebookcheck ze je super. 88% very good.
Mas osobni zkusenost? rad bych aby jsi mi misto kritiky nabidl nejaky jiny stroj ktery by byl podle tveho nazoru lepsi :-)
Kde si nabral takovou informaci ze je k nicemu? Ja ctu v recenzich na notebookreviews, ktere beru jako nejyssi autoritu spolu s notebookcheck ze je super. 88% very good.
Mas osobni zkusenost? rad bych aby jsi mi misto kritiky nabidl nejaky jiny stroj ktery by byl podle tveho nazoru lepsi :-)
kamos tenhle notas ma a bez problemu na nem hraje gta iv apod. narocne hry. Konkretne ho ma v konfiguraci silver, ale objednaal ho z usa. po zaplaceni cla a dane usetril porad si 8 tisic.
TO je super :-) Kamos ale pekne zariskoval, jelikoz nema v evrope zaruku, ja budu mit lepsi nez silver a levnejsi zaroven. Prave proto jsem vyjednaval cenu, ceny co maj na netu nejsou konecne. Ja jsem ji o par tisic shodil dolu. Takze by jsi mi ho doporucil? Jede na nem GTAIV bez problemu? neprehriva se ?
s prehrivanim problem nema a gta iv mu jede opravdu bez problemu. Jak dlouho vydrzi ale nevim. Ma ho teprv tri tydny, mozna ani ne. Prekvapilo mne ale, ze gta iv mu jede lip nez mne a to mam sestavu s core i7, 12gb ram, gtx295 1792mb ddr3.
patrne to bude asi poradny stroj.
patrne to bude asi poradny stroj.
[QUOTE=matyyy;224974]když tento stroj postavíš na chladící podložku na stůl, připojíš klávesnici s myší, nebudeš ho moc často otvírat a dotýkat se ještě míň, přenášet tak při utírání prachu třeba i ty 2roky přežije[/QUOTE]:D Otázka jestli lze takovou konfiguraci nazývat notebookem?
Bohužel zde musím konstatovat mé přesvědčení: za cenu takového notebooku si člověk může pořídit i několik skutečně ,,nadupaných herních děl- počítačů,,. Notebook totiž není na hry!, ale na práci :rolleyes:
[QUOTE=rusi;224992]s prehrivanim problem nema a gta iv mu jede opravdu bez problemu. Jak dlouho vydrzi ale nevim. Ma ho teprv tri tydny, mozna ani ne. Prekvapilo mne ale, ze gta iv mu jede lip nez mne a to mam sestavu s core i7, 12gb ram, gtx295 1792mb ddr3.
patrne to bude asi poradny stroj.[/QUOTE]
tak to bude asi nekde chyba, ne?
patrne to bude asi poradny stroj.[/QUOTE]
tak to bude asi nekde chyba, ne?
[QUOTE=pepos01;225011]Bohužel zde musím konstatovat mé přesvědčení: za cenu takového notebooku si člověk může pořídit i několik skutečně ,,nadupaných herních děl- počítačů,,. Notebook totiž není na hry!, ale na práci :rolleyes:[/QUOTE]
No je videt ze nectes co mas. Priste si prosim usteri blbe reci a pokud chces reagovat prosim k tematu. Pisi to podruhe: K cemu mi bude 30KG desktop, kdyz potrebuji univerzalni stroj na doma, na koleje, do skoly a proste na cesty. Chci mit vsechny data porad u sebe a byt mobilni. TO mi zadny desktop nenabidne. Takze chci herni notebook. Jeste pro imbe**ly pisu ze nechci slyset o desktopech ale takovy se najde vzdy ze ?
Poprosil bych te tedy o jiny notebook. Pripadne se zdrz diskuze :-)
No je videt ze nectes co mas. Priste si prosim usteri blbe reci a pokud chces reagovat prosim k tematu. Pisi to podruhe: K cemu mi bude 30KG desktop, kdyz potrebuji univerzalni stroj na doma, na koleje, do skoly a proste na cesty. Chci mit vsechny data porad u sebe a byt mobilni. TO mi zadny desktop nenabidne. Takze chci herni notebook. Jeste pro imbe**ly pisu ze nechci slyset o desktopech ale takovy se najde vzdy ze ?
Poprosil bych te tedy o jiny notebook. Pripadne se zdrz diskuze :-)
Bylo to jen ,,mé konstatování,,. :p Ze zkušeností mých kolegů Ti mohu doporučit značku Toshiba, např. tento:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
bratr hraje gta iv na tomto:
prekvapilo mne, ze pouziva acer, protoze tuhle znacku nema rad, ale pouzivaho i na praci, takze asi nebude tak spatny
prekvapilo mne, ze pouziva acer, protoze tuhle znacku nema rad, ale pouzivaho i na praci, takze asi nebude tak spatny
[QUOTE=Gouranga;225015]tak to bude asi nekde chyba, ne?[/QUOTE]
nejspis tam nekde chyba bude, bohuzel stale nemohu vypatrat kde
nejspis tam nekde chyba bude, bohuzel stale nemohu vypatrat kde
Taktiez by som isiel do tej Toshibi, je sice o nieco drahsia, ale je vykonnejsia a ma vacsiu kapacitu HDD co sa pri hrani novych hier a filmov(hlavne v HD) zide, pokial nechces nosit pri sebe DVDcka.
mimochodem jsem prave zabrousil do posledniho extra pc a jako nejlepsi herni notebook je tam tohle:
X300 má 17 palců a vypada jak plastova ale monstrozni hracka. JE to vec vkusu, ale me se nelibi. Navic ma hrozne rozliseni 1440X900 a to snad na notebooku za 50K je temer fiasko :-)
F50 byl favoritem zpocatku, pry se uz neprodava, takze vidim ze ano, ale ma bohuzel spatny displej pouze WXGA a nevim jak dobra je ta grafika oproti 9800M GTS. Chtělo byto prime srovnani.
Ma sice vetsi disk, ale radsi bych 7200RPM. Proto jsem zvolil ja pouze 250GB ale rychly disk oproti 320GB 5400 za stejnou cenu. Hdd je nejpomalejsi soucastka v pc ne :-)
Kdyby mel WSXGA tak by se o nem ale dalo uvazovat.
Me by zajimalo zda bude dostupny 15" Asus s 9800M a WSXGA displejem a zakolik. Nevite?
F50 byl favoritem zpocatku, pry se uz neprodava, takze vidim ze ano, ale ma bohuzel spatny displej pouze WXGA a nevim jak dobra je ta grafika oproti 9800M GTS. Chtělo byto prime srovnani.
Ma sice vetsi disk, ale radsi bych 7200RPM. Proto jsem zvolil ja pouze 250GB ale rychly disk oproti 320GB 5400 za stejnou cenu. Hdd je nejpomalejsi soucastka v pc ne :-)
Kdyby mel WSXGA tak by se o nem ale dalo uvazovat.
Me by zajimalo zda bude dostupny 15" Asus s 9800M a WSXGA displejem a zakolik. Nevite?
osobne bych asi sel do nejake toshiby, nebo alespon neco, co je na nasem trhu trochu zavedene, protoze eurocom je u nas, pokud vim, dost kratkou dobu.
[QUOTE=karo1;225034]Taktiez by som isiel do tej Toshibi, je sice o nieco drahsia, ale je vykonnejsia a ma vacsiu kapacitu HDD co sa pri hrani novych hier a filmov(hlavne v HD) zide, pokial nechces nosit pri sebe DVDcka.[/QUOTE]
Prave ze obe toshiby maj SHIT displej. Asi koukas na jine modely :D
Vykonejsi je 17 palcova toshiba a to jen o kousek.
Ja potrebuji ale 15 palcu abych byl mobilni a F50 je nedostacujici.
Prave ze obe toshiby maj SHIT displej. Asi koukas na jine modely :D
Vykonejsi je 17 palcova toshiba a to jen o kousek.
Ja potrebuji ale 15 palcu abych byl mobilni a F50 je nedostacujici.
[QUOTE=rusi;225038]osobne bych asi sel do nejake toshiby, nebo alespon neco, co je na nasem trhu trochu zavedene, protoze eurocom je u nas, pokud vim, dost kratkou dobu.[/QUOTE]
PRacovnik se kterym jsem diskutoval me silne presvedcoval, ze eurocom dela notebooky 20 let a ze se nemam ceho obavat. Je jasne ze mi nerekne opak ale podle stranek eurocomu je to fakt 20 let.
PRacovnik se kterym jsem diskutoval me silne presvedcoval, ze eurocom dela notebooky 20 let a ze se nemam ceho obavat. Je jasne ze mi nerekne opak ale podle stranek eurocomu je to fakt 20 let.
omlouvam se, co do vykonu je na tom qosmio x300-130 nejlip, ten packard je ale za docela dobrou cenu.
[QUOTE=Kadera.J;225041]PRacovnik se kterym jsem diskutoval me silne presvedcoval, ze eurocom dela notebooky 20 let a ze se nemam ceho obavat. Je jasne ze mi nerekne opak ale podle stranek eurocomu je to fakt 20 let.[/QUOTE]
sorry, to sem zas ja nepostrahl. jen sem nekde cetl, ze u nas se snad zacaly teprve letos
sorry, to sem zas ja nepostrahl. jen sem nekde cetl, ze u nas se snad zacaly teprve letos
Mas pravdu, ted zacinaj v CR, ja to myslel vseobecne jejich historie. Taky jsem o nich neslysel predtim. JE pravda ze je mnohem vice 17palcovych , nicmene ja mel 17 palcu asi 3dny a opravdu sem to nenavidel (tu kravu velkou). To HP ma velmi slaby vykon, neni to herni notebook. Asi nemam na vyber zatim no. Kdyby si vedel neco o tom asusu nebo MSI 15palcovem modelu s HD4850 tak by to bodlo :-)
Ono největším oříškem bude najít výkonný notebook co se týká grafické karty..... většinou to jsou jen mobilní verze 9600 nebo 9800...
Tak ted jsi mi pomohl se rozhodnout diky tomuto odkazu:
Asus ma pomalejsi CPU, horsi grafiku, pomalejsi hdd, horsi displej, nemoznost vymeny CPU nebo grafiky do budoucna.
Nadruhou stranu je o 400g lehci, ma vic mista a ma bluray,
Takze myslim ze jsem si vybral Goldmax Storm. Pokud by byl za 40K, bral bych asus.
Diky moc vsem :-) Myslim ze o jinem souperi zatim nevim. MSI s HD4850 v 15palcich by ale asi vyhral :-)
Asus ma pomalejsi CPU, horsi grafiku, pomalejsi hdd, horsi displej, nemoznost vymeny CPU nebo grafiky do budoucna.
Takze myslim ze jsem si vybral Goldmax Storm. Pokud by byl za 40K, bral bych asus.
Diky moc vsem :-) Myslim ze o jinem souperi zatim nevim. MSI s HD4850 v 15palcich by ale asi vyhral :-)
[QUOTE=Kadera.J;225138]Tak ted jsi mi pomohl se rozhodnout diky tomuto odkazu:
Diky moc vsem :-) Myslim ze o jinem souperi zatim nevim. MSI s HD4850 v 15palcich by ale asi vyhral :-)[/QUOTE]
Ano, tož to je dobrý NB.Také něco málo o jeho GPU:
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-9800M-GT.9906.0.html
Diky moc vsem :-) Myslim ze o jinem souperi zatim nevim. MSI s HD4850 v 15palcich by ale asi vyhral :-)[/QUOTE]
Ano, tož to je dobrý NB.Také něco málo o jeho GPU:
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-9800M-GT.9906.0.html
Máš na notebook 50 tisíc a uvažuješ o Asusu, MSI a takových low-endových značkách? To je vtip, že jo?
Být tebou, bez dalšího rozmyslu si vezmu to Qosmio X300, pravděpodobně ve verzi 14Y. Stojí 45 tisíc i s DPH a oproti tomu Asusu ti nabídne výkonnější grafiku, DDR3 paměti, o facku rychlejší procesor, o mnoho tříd spolehlivější značku atd. Sice je nevýhoda jeho velikost a celkem malý disk, ale disk můžeš vyměnit a pro hry bude velikost spíš přínos. Pochybuju, že takový notebook chceš na to, abys s ním celý den chodil pěšky k zákazníkům po celém městě... A vzhledem k tomu, že je i o 5 tisíc levnější než ten Asus, řekl bych, že to jsou jen minimální nevýhody.
Pokud jde o vzhled, přijde mi hodně povedený. Měl jsem možnost ten notebook vidět naživo a nutno říct, že vypadá úplně jinak, než na obrázcích - mnohem líp. Za 45 tisíc najdeš jen velmi málo alternativ ( a to říkám jen proto, abych tu nevedl reklamní kecy o tom, jak je ten notebook bezkonkurenční - osobně se mi totiž žádnou podobně výhodnou alternativu najít nepovedlo ).
Být tebou, bez dalšího rozmyslu si vezmu to Qosmio X300, pravděpodobně ve verzi 14Y. Stojí 45 tisíc i s DPH a oproti tomu Asusu ti nabídne výkonnější grafiku, DDR3 paměti, o facku rychlejší procesor, o mnoho tříd spolehlivější značku atd. Sice je nevýhoda jeho velikost a celkem malý disk, ale disk můžeš vyměnit a pro hry bude velikost spíš přínos. Pochybuju, že takový notebook chceš na to, abys s ním celý den chodil pěšky k zákazníkům po celém městě... A vzhledem k tomu, že je i o 5 tisíc levnější než ten Asus, řekl bych, že to jsou jen minimální nevýhody.
Pokud jde o vzhled, přijde mi hodně povedený. Měl jsem možnost ten notebook vidět naživo a nutno říct, že vypadá úplně jinak, než na obrázcích - mnohem líp. Za 45 tisíc najdeš jen velmi málo alternativ ( a to říkám jen proto, abych tu nevedl reklamní kecy o tom, jak je ten notebook bezkonkurenční - osobně se mi totiž žádnou podobně výhodnou alternativu najít nepovedlo ).
HD4850 je vykonna grafika. Jediny kdo ji zatim pouzil je myslim prave MSI.
Jinak jsem o zadnem podobnem stroji neuvazoval. Vim ze takove znacky nejsou top, tak ted si mi aspon napovedel ze jsou jeste horsi nez sem sam myslel :-)
Prave ze jsem se rozhodl pro TOP kvalitu, pokud maj nejvykonejsi reseni na svete, tak bych predpokladal ze v tom co delaj jsou nejlepsi. Tedy desktop replacement asi umi kdyz maj nejvykonejsi notebooky pod sluncem. A ten goldmax storm je 15palcu, nechci 4KG toshibu, diky nechci. To uz tady padlo....
Jak je u tohoto notebooku psano: Výkonné monstrum uvězněné v malém a úhledném 15,4” balení :-)
PS: za vyhodu pokladam i moznost upgrade CPU nebo grafiky, coz jiny notebook nenabidne.
Pokud treba cena X9100 za rok padne na polovinu, bude to jiste dobry upgrade, take mi psali ze budu moct upgradovat na Quad core, takze myslim ze je to opravdu desktop v mobilnim baleni.
EDIT: Ten model co nabizis stejne ma opet ubohych 1440x900. Ja jsem osobne pro full hd na 17palcich a WSXGA na 15 palcich. Jak sem psal, mel sem moznost oboji vyzkouset a ty vyssirozliseni vypadaj tak nejak "next-genově" :)
Jinak jsem o zadnem podobnem stroji neuvazoval. Vim ze takove znacky nejsou top, tak ted si mi aspon napovedel ze jsou jeste horsi nez sem sam myslel :-)
Prave ze jsem se rozhodl pro TOP kvalitu, pokud maj nejvykonejsi reseni na svete, tak bych predpokladal ze v tom co delaj jsou nejlepsi. Tedy desktop replacement asi umi kdyz maj nejvykonejsi notebooky pod sluncem. A ten goldmax storm je 15palcu, nechci 4KG toshibu, diky nechci. To uz tady padlo....
Jak je u tohoto notebooku psano: Výkonné monstrum uvězněné v malém a úhledném 15,4” balení :-)
PS: za vyhodu pokladam i moznost upgrade CPU nebo grafiky, coz jiny notebook nenabidne.
Pokud treba cena X9100 za rok padne na polovinu, bude to jiste dobry upgrade, take mi psali ze budu moct upgradovat na Quad core, takze myslim ze je to opravdu desktop v mobilnim baleni.
EDIT: Ten model co nabizis stejne ma opet ubohych 1440x900. Ja jsem osobne pro full hd na 17palcich a WSXGA na 15 palcich. Jak sem psal, mel sem moznost oboji vyzkouset a ty vyssirozliseni vypadaj tak nejak "next-genově" :)
S notebooky už něco zkušeností mám a nutno říct, že jsem se hodně dobře poučil, že není radno kupovat notebooky od výrobců, se kterými lidi nemají zkušenosti, resp. je spousta těch, co mají zkušenosti špatné. Pokud chceš jít do rizika s neznámou značkou a být prvním z pokusných králíků pro český trh, můžou být Goldmaxy dobrou volbou, ale nemůžeš si tím být jistý - což je něco, čím si jistý být můžeš třeba právě u té Toshiby.
Jasne, rozumim ti a taky mam obavy.
Nadruhou stranu to nejsou zadne goldmaxy ale Eurocom, kteri existuji 20let a jsou v tom jedni z nej, delaj hlavne tohle. Plus recenze, ktere jsou na autoritativnich webech jako je notebookreview a notebookcheck me zase davaj ten pocit, ze jsou to profici. VBI dela notebooky 5 let? To jsou novacci :-) Ale 20 let desktop replacementu je hafo. Koukal sem na eurocom.com , tam je dalsi info o spolecnosti a googloval sem.
Nadruhou stranu to nejsou zadne goldmaxy ale Eurocom, kteri existuji 20let a jsou v tom jedni z nej, delaj hlavne tohle. Plus recenze, ktere jsou na autoritativnich webech jako je notebookreview a notebookcheck me zase davaj ten pocit, ze jsou to profici. VBI dela notebooky 5 let? To jsou novacci :-) Ale 20 let desktop replacementu je hafo. Koukal sem na eurocom.com , tam je dalsi info o spolecnosti a googloval sem.
Acer je na trhu taky hodně dlouho a dělá jedny z nejhorších výrobků na poli IT vůbec. Je to tvá volba, pokud do toho Eurocomu, Goldmaxu nebo jakkoliv tomu chceš říkat, půjdeš, budeme jen rádi, když se s námi podělíš o své první dojmy a později klidně i o recenzi.
Jasne, to neni spatny napad. Pokud ho obednam tak urcite :-)
Nesrovnaval bych to s acerem, no to je snad rouhani, videl jsi co maj za monstra na webu?
http://www.goldmax.cz/goldmax_notebook_detail_phantom_informace/
To uz neni pro normalni spotrebitele ale do nejakych velkych firem, kde by snad vykon nabuseneho pc v prenosne forme ocenili. Ty ceny, bud auto nebo ten notebook :-D
Nesrovnaval bych to s acerem, no to je snad rouhani, videl jsi co maj za monstra na webu?
http://www.goldmax.cz/goldmax_notebook_detail_phantom_informace/
To uz neni pro normalni spotrebitele ale do nejakych velkych firem, kde by snad vykon nabuseneho pc v prenosne forme ocenili. Ty ceny, bud auto nebo ten notebook :-D