Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 35

Téma: Co si myslíte o novém procesoru AMD Phenom II?

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    • Konečně konkurenceschopný procesor
    • Pouze inovace Phenom I
    • Jen další v řadě, architekturu Intel Core neohrozí
    • Nevím, o procesory se nezajímám


    Poznámka: Pro hlasování je anketa k dispozici na homepage magazínu Svět hardware v pravém sloupci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    Inu jelikož jsem si Phenom II pořídil a to rovnou v tuhle chvíli nevýkonější 940 BE
    tak mám možnost jej porovnat s kamarádovým E8400 a Q9550
    co se týče her tak výkon na 3,6GHZ u PII je vyšší než při 4Ghz na E8400
    Q9550 se ale nepodařilo kamárádovi přetaktovat a na default (2,86Ghz) a phenom II na def. (3Ghz) se chovají procesory jak přes kopírák...jelikož ale má Q9550 potenciál kolem 4Ghz a Phenom 3,8Ghz tak by ve výsledku měl být o pár procent rychlejší Quad...ovšem co bysme od procesoru o 35% levnější ...a průměrně jen o 9-10% pomalejším ..chtěly
    myslím že se phenom stal velice dobrou volbou hlavně díky podpoře AM2+ socketu do budoucna...
    narozdíl od 775...za rok nebo dva bude situace jiná a do 775 bude nejvýkoňější CPU 4jádro QX9770 Extreme
    a do AM2+ možná už 8-jádro na 3,2Ghz ...s 8MB cache/jádro...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    Inu jelikož jsem si Phenom II pořídil a to rovnou v tuhle chvíli nevýkonější 940 BE
    tak mám možnost jej porovnat s kamarádovým E8400 a Q9550
    co se týče her tak výkon na 3,6GHZ u PII je vyšší než při 4Ghz na E8400
    Q9550 se ale nepodařilo kamárádovi přetaktovat a na default (2,86Ghz) a phenom II na def. (3Ghz) se chovají procesory jak přes kopírák...jelikož ale má Q9550 potenciál kolem 4Ghz a Phenom 3,8Ghz tak by ve výsledku měl být o pár procent rychlejší Quad...ovšem co bysme od procesoru o 35% levnější ...a průměrně jen o 9-10% pomalejším ..chtěly
    myslím že se phenom stal velice dobrou volbou hlavně díky podpoře AM2+ socketu do budoucna...
    narozdíl od 775...za rok nebo dva bude situace jiná a do 775 bude nejvýkoňější CPU 4jádro QX9770 Extreme
    a do AM2+ možná už 8-jádro na 3,2Ghz ...s 8MB cache/jádro...
    v jakém systému? 32 nebo 64 bit?5ekl bych, že v 32bit to tak asi odpovídá, ale v 64bit je Phenom II rychlejší. Zkus např pro porovnání spustit pár filmů najendou na obou CPU jak budou vytížené
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    96

    Phenom II zase po velmi dlouhe dobe vratil AMD zpatky do hry v mid range. Neni to ani tak zasluha AMDcka jako spise toho, ze Intel vedom si sveho neotresitelneho postaveni posledni pul rok v podstate preslapoval na miste a to jak nabidkou, tak i cenami. Tim dal samozrejme AMD cas k tomu se nadechnout a Intel v nabidce dohnat. Ted je jenom otazkou jak zareaguje Intel, jestli novou nabidkou AMD zmasakruje a nebo ho necha v klidu zit nejakou dobu zit a bude si dale pestovat svoje kralovske marze.
    Za stavajiciho stavu je Phenom II v mid range asi nejlepsi nabidka, pro high end je tu samozrejme pouze i7, ale v tomhle segmentu se az tolik neprodava.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Problem je, ze Intel technologicky zaostal co se integrace pametoveho radice do cipu tyce. Ma to az v i7, zatimco u AMD je to standard uz dlooooouho.

    V cem zaostala AMD je 45nm vyrobni proces. To je ted minulost a overclock rekordy Phenomu slapou na paty Intelu:

    World Frequency Records (AMD K10 CPU):
    * N? 1 : Team Finland (SF3D, macci & Sampsa) reached 6665.69 MHz

    World Frequency Records (Intel Core i7 CPU) :
    * N? 1 : p€p|n0r@ng - OCM/UFH Team @Ln2 reached 5627.81 MHz

    World Frequency Records (Intel Core 2 CPU) :
    * N? 1 : Boblemagnifique LN2 Ixtk reached 6761.43 MHz

    World Frequency Records (AMD K8) :
    * N? 1 : IT168_OCP-Carter reached 4295.49 MHz


    Takze jestlize u K8 verzus Core Duo AMD dik 65nm zaostavalo, tak pri quadcorech a K10 verzus i7 je AMD jasne ve vedeni. 6,6GHz verzus 5,6GHz je jasnej naskok pro AMD a svetove rekordy co se treba 3DMarku 2005 tyce uz jsou take vsechny K10 od AMD obsazene...

    Strucne receno, AMD je zpet a Intil bude muset inovovat a srazit ceny i7 prociku hoooooooodne dolu, aby se srovnal pomer cena/vykon.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    Strucne receno, AMD je zpet a Intil bude muset inovovat a srazit ceny i7 prociku hoooooooodne dolu, aby se srovnal pomer cena/vykon.
    U i7 Intel imho moc reagovat nebude, pro širokou veřejnost (a tedy proti K10) budou až Core i5 a tam bude cenová politika jiná
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Prostě AMD se podařilo udělat procesor, kterej je konkurenceschopnej až do nižšího highendu.... a jak je u AMD zvykem, tak je o něco levnější než stejně výkonná koknkurence, takže je to většinou dobrá koupě.
    i7 je výkonnější, takže není přímej konkurent, ale určitej vliv to na něj mít bude - protože PhII stlačí cenu c2q a i7 tak bude daleko míň podejný (rozdíl výkonu nebude odpovídat rozdílu ceny).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    96

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Prostě AMD se podařilo udělat procesor, kterej je konkurenceschopnej až do nižšího highendu.... a jak je u AMD zvykem, tak je o něco levnější než stejně výkonná koknkurence, takže je to většinou dobrá koupě.
    i7 je výkonnější, takže není přímej konkurent, ale určitej vliv to na něj mít bude - protože PhII stlačí cenu c2q a i7 tak bude daleko míň podejný (rozdíl výkonu nebude odpovídat rozdílu ceny).
    Ale samozrejme, ze je i7 primy konkurent. Je vykonnejsi a pritom jen o malo drazsi, to znamena, ze spousta lidi, kteri budou chtit vyssi stredni tridu, tak budou mit skuby si priplatit na vykonnejsi i7, kdyz uz do toho vrazi penize. Ja tu mam rozpocet na dve celkem slusne sestavy a cenove je to 20.000Kc za i7 920 vs. 16.000Kc za mene vykonnejsi Phenom II X4 810 a to je tam celkem shitova grafika (ATI 4830) a neni case, kdyby tam byla grafika odpovidajici tem CPUckum + case, tak by rozdil byl rekneme 28.000 vs 24.000Kc, tj. v procentech jeste mene.
    Ono kdyz clovek uvazuje jenom CPU a desku, tak ten rozdil vypada jako velky, ale pri koupi noveho kompu to vcelku uz nedela tolik, aby si bezny kupujici radeji nepriplatil na Intel (tohle nejsou konfigurace pro socky setrici kazdeho stovaka u kompu za osm litru).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    71

    Phenom II je dobry ale mohol byt lepsi. Vidim velke riziko v i7.

    off topic: Nie je vam divne ze sa pytate na procesor Phenom II a pritom na strankach shw nebol testovany a teda citatel musi hlasovat podla informacii ktore ma z konkurencnych zdrojov.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Vladimir Zobrazit příspěvek
    off topic: Nie je vam divne ze sa pytate na procesor Phenom II a pritom na strankach shw nebol testovany a teda citatel musi hlasovat podla informacii ktore ma z konkurencnych zdrojov.
    Ale no tak, povědomí o Phenomu přece není jen o webu SHW, je to anketa zjišťující vaše názory, ať už jsou získány kdekoliv.... kdybych se vás zeptal na novou Octavii, taky bysme na SHW její test nejspíš nenašli.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ne321: Koukáš jen na cenu procesoru. Spočti si cenu celý platformy - kvalitní desku na Phenoma seženeš za dva litry, o tom si můžeš nechat u i7 jen zdát, totéž DDR2/DDR3. Malej rozdíl se Ti nakonec poměrně "rozroste".
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    96

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Ne321: Koukáš jen na cenu procesoru. Spočti si cenu celý platformy - kvalitní desku na Phenoma seženeš za dva litry, o tom si můžeš nechat u i7 jen zdát, totéž DDR2/DDR3. Malej rozdíl se Ti nakonec poměrně "rozroste".
    Neni to zdaleka tak hrozne. Je velkou otazkou zdali ma v dnesni dobe vubec smysl na teto urovni jit do budget reseni s levnym AM2+ boardem a nebo rovnou koupit AM3, ktere pak stoji tak o dva litry mene nez i7 board. Co se tyce pameti DDR2/DDR3, tak od te doby kdy stoji oba dva typy pameti stejne dava smysl jit spise do novejsich a perspektivnejsich DDR3jek, nez investovat do pomalu umirajici technologie za stejnou cenu jako novinka.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Ne321 Zobrazit příspěvek
    Je velkou otazkou zdali ma v dnesni dobe vubec smysl na teto urovni jit do budget reseni s levnym AM2+ boardem a nebo rovnou koupit AM3, ktere pak stoji tak o dva litry mene nez i7 board.
    proč kupovat drahý am3 board a k němu ddr3 paměti, když am2+ má stejný výkon?
    Citace Původně odesláno od Ne321 Zobrazit příspěvek
    Co se tyce pameti DDR2/DDR3, tak od te doby kdy stoji oba dva typy pameti stejne dava smysl jit spise do novejsich a perspektivnejsich DDR3jek, nez investovat do pomalu umirajici technologie za stejnou cenu jako novinka.
    V čem jsou ddr3 paměti perspektivnější než ddr2, teď koupím 4gb 800mhz za 1000 a mám paměti na rozdávání, to že časem možná budou dražší 99% uživatelů trápit nebude. teď si můžu za 1500 koupit ušmudlaný 1066mhz ddr3 paměti a může se stát že příští gerece cpu už tak pomalý paměti podporovat nebude (stejně jak ddr2 400mhz a novější c2d)
    kde seženu 4gb kit ddr3 aspoň 1333mhz cl7 za 1000?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ne321: počítej se mnou (alfacomp, beru vždy jedny z nejlevnějších, ale přitom rozumnejch, komponent):
    Phenom X4 940: 6017,-
    GA-MA78G-DS3H (rev. 2.1): 2151,-
    RAM 4GB A-Data: 1058.-
    ----------------------------
    Celkem: 9226,-


    Core i7 920: 7624,-
    RAM DDR3 kingston 1333 4GB: 1656,-
    Gigabyte GA-EX58-UD3R: 5 115,-
    ----------------------------
    Celkem: 14395,-

    Jestli Ti rozdíl přes 5000,- a zdražení o víc než 50% připadá jako stejná cena, tak prosím příští nákupy HW prováděj přese mně, udělám Ti "cenu" :-).

    Ad DDR3: Teď nemá cenu DDR3 kupovat, za to, že si připlatim 600 na pamětech a 1400 na desce, dostanu 5% rozdíl ve výkonu (ani to ne, protože za ty peníze dostanu jen 1333Mhz paměti s výkonem nicmoc). To už je lepší si ty peníze schovat na další upgrade.
    Ale i tak mi zůstává dosti nezanedbatelnej rozdíl 3000,-. Opět - jestli pro Tebe 3000,- nic neznamenaj, prosím, kupuj HW přese mně - budu Ti garantovat NBD servis :-).
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 06-03-2009 v 13:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    96

    Temi pametmi bych az tak neoperoval, protoze za tu castku co uvadis u DDR2 budes mit 800MHz pameti, takze taky zadny rychliky. Faktem je, ze pokud clovek chce rychle pameti, tak v obou pametovych standardech skonci na dva a vice tisicich. A kdyz uz jit do pomalych tak v DDR3 jsou zakladni 1066MHz A-Data dneska za 1300Kc a uz jsem je nekde videl i za ten litr a kousek.
    Co se tyce zakladnich desek, tak opet v teto tride clovek skonci asi u ponekud schopnejsiho boardu, napriklad podpora Crossfire by se asi hodila a pak uz to mame za 2500+Kc.
    To co jsem ale chtel hlavne rici je, ze pokud clovek upgraduje komp, tak ty rozdily mohou byt vyznamne, ale pokud clovek kupuje novy komp (coz je to co dela vetsina lidi), tak rozdil nejake maximalne tri litry u kompu, ktery celkove bude stat tricet a vice je mene nez deset procent z ceny a uz to nemusi vypadat tak hrozne.
    Krome toho zapominas, ze vykonnostni rozdil mezi i7 a Phenom II neni zrovna zanedbatelny, respektive pomineme-li hry, kde je procesor bezvyznamny, protoze to je o graficke karte, tak vicemene vsude jinde i7 zmasakruje Phenom II pomerne drsnym zpusobem. Ja bych videl Phenom II jak dobrou alternativu pokud ma clovek starou AM2+ desku a chce levne upgradovat. Ovsem pri stavbe noveho kompu je mozna lepsi si priplatit tech par tisic na opravdu vykonny stroj a to stale znamena jedinou alternativu - Intel.
    Naposledy upraveno uživatelem Ne321: 07-03-2009 v 14:02
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Socket AM3: AMD Phenom II x6 1100T BE SN56 na novém boardu
    Od flanker v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-03-2011, 10:42
  2. Socket AM3: Značení procesorů K10.5-Athlon II, Phenom II
    Od flanker v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-11-2009, 12:38
  3. Socket 775: Co myslite ?
    Od Master414 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-08-2009, 12:16
  4. Padání her na novém PC
    Od ThisisMartin v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 03-01-2009, 16:53
  5. Hry na novém notebooku?
    Od Gulde v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 12-08-2008, 20:44