Pro odborníky, start windows xp pro
Zdravim,
při startu winxp naběhne obrazovka s inkonama, načte se pár aplikací, pak počítač jakoby zamrzne, prostě nepracuje a nejde nic otevřít. Disk nejede ani procesor a pak zhruba po 2 minutách se vše odsekne a načtou se zbívající aplikace a komp už jede jak má. Tyto problémy se začaly objevovat po napadení virem, vir jsme odstranili a dali opravu woken. Po opravě vše naběhne jak má, hned bez záseku, ale při dalším restartu (aniž bych něco instaloval) se opět opakuje výše zmíněná situace. Takže pokud by někoho napadlo co s tím, abych nemusel přinstalovat wonkna budu mu vděčný.
Zkoušeli jsme oprava windowsu, oprava přes program WindowsXP manager, defragmentace, počítač byl projet AVG8, NOD32, Spyware doctor, Malwarebites anti-malware a vše čisté, ze zoufalství byl použit i combofix a bezezměny.
Sestava: ASUS P5Q pro, intel C2D E7400, gigabyte hd 4850, western digital AAKS500MB, A-data vitesta 800+ 2GB
Děkuji za odpověĎ
při startu winxp naběhne obrazovka s inkonama, načte se pár aplikací, pak počítač jakoby zamrzne, prostě nepracuje a nejde nic otevřít. Disk nejede ani procesor a pak zhruba po 2 minutách se vše odsekne a načtou se zbívající aplikace a komp už jede jak má. Tyto problémy se začaly objevovat po napadení virem, vir jsme odstranili a dali opravu woken. Po opravě vše naběhne jak má, hned bez záseku, ale při dalším restartu (aniž bych něco instaloval) se opět opakuje výše zmíněná situace. Takže pokud by někoho napadlo co s tím, abych nemusel přinstalovat wonkna budu mu vděčný.
Zkoušeli jsme oprava windowsu, oprava přes program WindowsXP manager, defragmentace, počítač byl projet AVG8, NOD32, Spyware doctor, Malwarebites anti-malware a vše čisté, ze zoufalství byl použit i combofix a bezezměny.
Sestava: ASUS P5Q pro, intel C2D E7400, gigabyte hd 4850, western digital AAKS500MB, A-data vitesta 800+ 2GB
Děkuji za odpověĎ
nemuzes zjistit jake procesy se ti spousti po startu? nejaka aplikace co to zabrzdi? nezkusil jsi preinstalovat i ovladace?
Přeinstalovat ovladače jsem zkoušel, např. chipset, otevře se instalace a vše potvrdim a jakmile potvrdim poslední věc, hned mi naskočí (aniž by se něco kopírovalo) okno ovladače byli v pořádku nainstalovány (což mi přijde divný. Ve správci hardwaru mi svítí otazníček u hd audio driver(nebo tak nějak) a neznámé zařízení. Po naistalování ovladačů zvuku a i grafiky otazníčeky nezmizely. Aplikace po spuštění, jsem osekal na to nejnutnější, vypnul jsem načítání antiviru, nera, hp update beze změny. Při náběhu mi, ale správce programu v době "záseku" hlásí využití procesoru 0.
Teď jsem si vzpomněl, jako poslední nabíhá připojení k síti (tedy k internetu) internet pilsfree wifi, a ten vir byl údajně zaměřen přímo s cílem poškodit tuto síť. Ale už tam "žádný" vir neni, tak nevim :(
Teď jsem si vzpomněl, jako poslední nabíhá připojení k síti (tedy k internetu) internet pilsfree wifi, a ten vir byl údajně zaměřen přímo s cílem poškodit tuto síť. Ale už tam "žádný" vir neni, tak nevim :(
mozna tam je to na nastaveni na sit nejake rozdrbane :-/ a zvuk ti predpokladam nejde, tam by melo byt UAAC nainstalovane od Microsoftu, ovladac na HD realtec, zkus se mrknout na webu vyrobce MB zda tam neni novy ovladac na zvuk.. jinak odeber ty komponenty s vykricnikem, restart, a zkus nainstalovat znova ovladace.. treba i z CD od desky...
Zvuk mi jde, ten hd audio podle mě patřil k té grafice (bohužel si teď nevybavim přesně jak je to tam napsaný). Jenže se nic nezměnilo po nainstalování ovladačů, jak grafiky tak audia ze stránek výrobce, ani když jsem dal aktualizovat ovladač,na odebrání a následný restar jsem však zapomněl, možná to pomůže.Díky
Bohužel si však myslím, že to nevyřeší ten rozběh woken. Předem ale děkuji, vyzkouším až se dostanu ke kompu.
Bohužel si však myslím, že to nevyřeší ten rozběh woken. Předem ale děkuji, vyzkouším až se dostanu ke kompu.
ta HD 4850 ma v sobe HDMI a to ma zvukovy kodek, tak mozna ti ten chybi... no nevim zda to pomuze ale rikam si ze to pri startu treba inicializuje potrebne ovladace a hleda je... pak to vzda a system normalne najede....
edit: není zac ;)
edit: není zac ;)
Ha tak to mě nenapadlo, takže každopádně moc děkuji. JJ to HDMI, myslim je ono. Až to odzkouším dám vědět. Ještě jednou děkuji
Mozna strelba mimo, ale podobne zasekavani mi zpusobuje kombinace avast a comodo (asi i jiny firewall), akorat mi nenabehnou ikony, cele to trva nekolik minut.Firewall blokuje pripojeni na internet pri startu pocitace a antivir se pri startu pocitace snazi aktualizovat a blokuje ostatni aplikace (nez to vzda).
[QUOTE=grafnev;225224]Mozna strelba mimo, ale podobne zasekavani mi zpusobuje kombinace avast a comodo (asi i jiny firewall), akorat mi nenabehnou ikony, cele to trva nekolik minut.Firewall blokuje pripojeni na internet pri startu pocitace a antivir se pri startu pocitace snazi aktualizovat a blokuje ostatni aplikace (nez to vzda).[/QUOTE]
Proč nepoužíváš řešení All-In-One: Comodo
Proč nepoužíváš řešení All-In-One: Comodo
Možná jsi ten vir neodstranil tak dobře jak myslíš. Vyzkoušej MWAV (více zde http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?t=4097 ) a uvidíš.
Takže moc děkuji všem za tipy, bohužel chování počítače bylo pořád stejné. Takže nakonec vše vyřešilo to čemu jsem se chtěl původně vyhnout, formát a reinstal woken, alespoň teď běhá super.
Ještě jednou všem děkuji. A prosím admina aby toto téma smazal, jelikož jsme se nedobrali zdárnému výsledku, tak aby tu nezabíralo místo.
S pozdravem Venca
Ještě jednou všem děkuji. A prosím admina aby toto téma smazal, jelikož jsme se nedobrali zdárnému výsledku, tak aby tu nezabíralo místo.
S pozdravem Venca
Ten nový profil jsem si měl vytvořit před reinstalem nebo teď po reinstalu woken? Pokud by šlo se více rozepsat o tom uživatelském profilu co přesně mam udělat. Děkuji
Myslím, že Pas!k měl na mysli po reinstallu Windows vytvořit nový uživatelský účet s omezenými právy. Pokud máš účet s omezenými právy, vir, který infikuje tvůj systém má stejná práva jako uživatel daného účtu.
Ovládací panely ? Uživatelské účty ? vytvoř profil s omezenými uživatelskými právy
V tomto profilu normálně pracuj a kdyby jsi potřeboval něco nastavit, nainstalovat apod, použiješ účet administrátorský.
Ovládací panely ? Uživatelské účty ? vytvoř profil s omezenými uživatelskými právy
V tomto profilu normálně pracuj a kdyby jsi potřeboval něco nastavit, nainstalovat apod, použiješ účet administrátorský.
Další řešení jsou:
1) kompletní odstranení IE ze systému = bezpečné Windows
2) instalace na malý C partition a jeho zalohování (Drive Image) = obnova do fuknčního stavu pod 2 min
Omezený uživ. účet jen otravuje (spousta SW chce admin práva) a nepřínáší opravdové řešení, kterým je jen odstranění IE ze systému, dle mých zkušeností.
1) kompletní odstranení IE ze systému = bezpečné Windows
2) instalace na malý C partition a jeho zalohování (Drive Image) = obnova do fuknčního stavu pod 2 min
Omezený uživ. účet jen otravuje (spousta SW chce admin práva) a nepřínáší opravdové řešení, kterým je jen odstranění IE ze systému, dle mých zkušeností.
to: trodas
takže jestli ti dobře rozumim, tak mam nainstalovat wokna, odstranit interner explorer (já ho teda stejně nepoužívám) a pak vytvořit obraz disku C: a když se mi pak něco stane tak vše na c smazat a nahrát tam ten obraz a mělo by to bejt funkční.
Jinak další poznatek, počítač po reinstalu bez připojení na net běhal skvěle, pak si švagr počítač odvezl a připojil na síť pilsfree a po stažení pár aktualizací a naistalování icq6.5 tu jsou ty samé problémy zpět. A proskenovat počítač ani nejde protože po spuštění antiviru se komp seká.
takže jestli ti dobře rozumim, tak mam nainstalovat wokna, odstranit interner explorer (já ho teda stejně nepoužívám) a pak vytvořit obraz disku C: a když se mi pak něco stane tak vše na c smazat a nahrát tam ten obraz a mělo by to bejt funkční.
Jinak další poznatek, počítač po reinstalu bez připojení na net běhal skvěle, pak si švagr počítač odvezl a připojil na síť pilsfree a po stažení pár aktualizací a naistalování icq6.5 tu jsou ty samé problémy zpět. A proskenovat počítač ani nejde protože po spuštění antiviru se komp seká.
[QUOTE=kolin;227377]to: trodas
Jinak další poznatek, počítač po reinstalu bez připojení na net běhal skvěle, pak si švagr počítač odvezl a připojil na síť pilsfree a po stažení pár aktualizací a naistalování icq6.5 tu jsou ty samé problémy zpět. A proskenovat počítač ani nejde protože po spuštění antiviru se komp seká.[/QUOTE]
No dobrá ochrana pred napadnutím rôznymi breberkami a spyware je SpyBot,ten stráži dôležité nastavenia v systéme a pred vykonaním dôležitých zmien sa opýta či povoliť.A hlavne nechodiť na rozne Pilsfreea neinštalovať pikoviny typu ICQ...:D
Jinak další poznatek, počítač po reinstalu bez připojení na net běhal skvěle, pak si švagr počítač odvezl a připojil na síť pilsfree a po stažení pár aktualizací a naistalování icq6.5 tu jsou ty samé problémy zpět. A proskenovat počítač ani nejde protože po spuštění antiviru se komp seká.[/QUOTE]
No dobrá ochrana pred napadnutím rôznymi breberkami a spyware je SpyBot,ten stráži dôležité nastavenia v systéme a pred vykonaním dôležitých zmien sa opýta či povoliť.A hlavne nechodiť na rozne Pilsfreea neinštalovať pikoviny typu ICQ...:D