Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Spálený kabel od case

aceri1 (17)|2.3.2009 13:08
Zdravim,
pravděpodobně špatným zapojením se mi podařilo spálit kabel od case.

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Zajímá mě jestli to odnesl jenom ten kabel,a jestli je možný ho nějak opravit případně jak,v tomhle se vůbec nevyznám.
Dík
Zoidik (1405)|2.3.2009 13:12
Zdá se mi to, nebo ten kablik je i přetržený? Pokud nedošlo k nějakému zkratu, tak by připojené zařízení mělo býti v pohodě... teoreticky by stačilo poškozené místo nahradit jiným drátkem, ale lepší by bylo sehnt si někde komplet cely kablik....

jak se ti to povedlo???
xxviktor (406)|2.3.2009 13:39
Taky by mě to zajimalo, protože tohle je celkem blbuvzodrné, že to ani špatně zapojit nejde ne?:)
aceri1 (17)|2.3.2009 13:51
On není přetržený,ale roztavený. Myslím ,že na 99% jsem to špatně zapojil,potom co to přestalo hořet jsem děkoval bohu ,že to odnesl jen ten kabel :-)
Jsou kabely do case vůbec k sehnání,zkoušel jsem googl a nic jsem nenašel...
Jde mi taky o to jestli nevystavím pc dalšímu riziku,když to tam znova s funkčním káblem,korektně zapojím.

Špatně je možná,slabé slovo...

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Do toho jsem to zapojil(uprostřed fotky), nikam jinam mi to nesedělo,no i sem to tak docela nesedělo,předtím jsem si neuvědomil jaká je to blbost...
kevin00 (10238)|2.3.2009 14:06
Ten kablík snad ani blbě zapojit nelze, vždyť tam co u zvuku chybí pin není v konektoru ani dírka, takže to jde jen jedním způsobem připojit. Zvuk se zapojuje u grafiké karty, nemohlo dojít k poškození vlivem tepla ? V audio technice netečou velké proudy, aby došlo k takovému poškození. Asi nový nekoupíš. Piny z konektoru by měli jít "vypíchnout" a poté můžeš vodiš vyměnit (budeš asi muset bastlit a pájet).

EDIT:
Jestli se koukám dobře, ty jsi to zapojil k USB ? Vždyť ten konektor je Audio.

Napiš co máš za motherboard.
aceri1 (17)|2.3.2009 14:21
Intel DP965LTC
Můžeš mi pls poradit,jak to mám vypíchnout atd?Stačí jen tak ve stručnosti,jsem z toho moc neporozuměl,co stím mám vlastně dělat :-)
johny__g (6387)|2.3.2009 14:28
Používáš vůbec to front audio? Jestli ne, tak ho prostě nezapojuj.
aceri1 (17)|2.3.2009 14:38
Znova jsem to zkoumal, a fakt to nikam nejde takže to asi nebude komapatibilní.Mám starou skřín na kterou to ted běží,jaká je naděje že by se dal do té nové připojit ten kabel ze staré?
Pokud dobře chápu to audio,je na vstup mikrofunu,monitorů atd?
Kozouš (500)|2.3.2009 14:43
[QUOTE=aceri1;225271]Znova jsem to zkoumal, a fakt to nikam nejde takže to asi nebude komapatibilní.Mám starou skřín na kterou to ted běží,jaká je naděje že by se dal do té nové připojit ten kabel ze staré?
Pokud dobře chápu to audio,je na vstup mikrofunu,monitorů atd?[/QUOTE]

Slouzi na vstup mikrofonu a stereo vystup (sluchatka aj.)
aceri1 (17)|2.3.2009 15:32
To audio jsem tam prostě nezapojil,no a nejde to asi jsem to celé odpálil,takže skříň je na vyhození...
johny__g (6387)|2.3.2009 15:37
Trošku se v tom ztrácím. Co přesně teď nejde? A proč bys měl case vyhazovat? Prostě ten audio konektor nezapojuj, když nevíš ani k čemu je, tak to zjevně nepoužíváš. Na fungování PC to nemá vliv, mikrofon i sluchátka nebo repro můžeš zapojit vzadu do desky.
aceri1 (17)|2.3.2009 15:45
Mám pocit že tam tím blbým zapojením došlo ke zkratu...
Všechno je korektně zapojené kromě audia a na pokus o zapnutí pc prostě to nereaguje.
johny__g (6387)|2.3.2009 16:08
Co zdroj, jde zapnout samotný, bez desky a dalších věcí?
aceri1 (17)|2.3.2009 16:10
Jo všechno je funkční.Mám to provizorně zapojené na jiné case a vše běží.Chyba bude teda určitě v té skříni.

Nenapadá někoho co přesně se tam mohlo poškodit?A jestli by to šlo opravit?
kevin00 (10238)|2.3.2009 16:47
[QUOTE=aceri1;225296]Jo všechno je funkční.Mám to provizorně zapojené na jiné case a vše běží.Chyba bude teda určitě v té skříni.

Nenapadá někoho co přesně se tam mohlo poškodit?A jestli by to šlo opravit?[/QUOTE]

1) Může být zkrat ve vodičích u konektoru
2) Mohlo dojít ke zkratu v jedné ze zdířek jack (imho asi nepravděpodobné)
3) Na plošném spoji front panelu došlo k poškození některé součástky (kondenzátor, odpor, apod.)

Tak ten front panel nezapojuj pokud jej nepoužíváš. Jestli používáš repro 2.1, tak většína z nich má na subwooferu či ovládacím panelu výstup na sluchátka a vstup na mikrofon.
Draken (1578)|2.3.2009 16:53
tak stačilo by sehnat v nějakym bazaru (elekto bazaru) nová tlačítka...otázka pár korun...
co je to za case...Používáš ty přední výstupy na jack(dají se použít stejně jako ty na zadním panelu základní desky-microfon,sluchátka,repro)...?
aceri1 (17)|2.3.2009 18:16
Tak jsem to ještě jednou zkusil zapojit a jde to... To audio budu muset oželet...
Všem díky za trpělivost... :-)
xxviktor (406)|2.3.2009 18:42
Příště se dívej kam co zapojuješ (manuál k desce), takhle jsi měl ještě štěstí, nechybělo moc a mohla ti přes SB prohořet celá deska.
kevin00 (10238)|2.3.2009 18:55
[QUOTE=aceri1;225358]Tak jsem to ještě jednou zkusil zapojit a jde to... To audio budu muset oželet...
Všem díky za trpělivost... :-)[/QUOTE]

No jo, to chce koukat a číst manuály. Tam kde je napsáno USB nebude Audio :D:D