Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Gigabyte GA-MA78G-DS3H + HDMI audio output

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Dobrý den,
    mám opět jeden malý dotázeček:

    základní deska Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Win XP SP3+nejnovější aktualizace, nejnovější drivery na čipset i audio, přesto se mi ve správci zvukových zařízení nezobrazuje HDA HDMI audio output, tj. při připojení HDMI kabelu k LCD televizi na onboard grafickou kartu na této desce vidím sice obraz, ale neslyším zvuk, neboť si prostě nemohu změnit výchozí nastavení z HD Audio na HDMI výstup.

    Ve správci zvukových zařízení pod položkou Hardware vidím však jak Realtek High Definition Audio, tak Realtek HDMI Audio, vyzkoušel jsem driver přímo od výrobce motherboardu, tak od fy Realtek, tj. Realtek HDMI device driver R2.13 a přesto jsem nebyl úspěšný. V Biosu jsem žádné nastavení ohledně zvuku neměnil (či si toho nejsem vědom).

    Kde je problém? Dělám něco špatně? Má se někde něco nastavit jiného či co? Mohly to ovlivnit ostatní instalované programy (Bluetooth device, čtečka karet, apod.)?

    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Nikdo nic?

    Nainstaloval jsem zkusmo další čistý systém Win XP, pak už jen ovladače na ATI HDMI audio a Realtek HD audio a skončil jsem tam, kde na začátku:

    ve správci zvukových zařízení pod složkou hardware je Realtek HD Audio a ATI HDMI Audio, ale přesto ve složce zvukových zařízení figuruje jen a pouze Realtek HD Audio output, žádný HDA HDMI output se nikdy neobjeví.

    Nikdo neporadí? Nebo to všem normálně běhá? Pokud ano, napište přesně, jaké jste použili ovladače (typ, verze, datum, atd.), Catalysty a kroky instalace, abych věděl, co zase dělám špatně?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele kolecko
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    65

    Mam v robote iba MA78G-DS2H.
    pod Win7-64bit vidim toto:



    reboot do xp a vidim toto:







    takze skus iny operacny system
    Naposledy upraveno uživatelem kolecko: 09-03-2009 v 14:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od kolecko Zobrazit příspěvek
    Mam v robote iba MA78G-DS2H.
    takze skus iny operacny system
    Tady je ukázka z manuálu k mé základní desce GA-MA78G-DS3H:



    Podle manuálu to tedy mělo fungovat!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele kolecko
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    65

    hej, kolko veci sa v manuale popise ...

    Ale vazne, doma mam podobnu dosku, (vid podpis) a skusim nieco vyskumat.

    V robote sa teraz neda, kopec prace ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od kolecko Zobrazit příspěvek
    hej, kolko veci sa v manuale popise ...
    Ale vazne, doma mam podobnu dosku, (vid podpis) a skusim nieco vyskumat.
    V robote sa teraz neda, kopec prace ...
    Děkuji za snahu, hledal jsem po netu, ale žádné řešení na nefungující zvuk přes HDMI jsem nenašel. Už se pomalu připravuji na to, že budu muset koupit nějaký audio kablík, takže veškeré výhody HDMI (audio i video po jednom drátě) půjdou kam? No přece do prd....!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Nevim jestli ti moje nastaveni pomuze:
    mam DS3H rev2.0


    PS: zkousel jsi i reinstal windows?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Nevim jestli ti moje nastaveni pomuze:
    mam DS3H rev2.0
    PS: zkousel jsi i reinstal windows?
    Jak jsem psal výše, zkusmo jsem nainstaloval novou verzi Windows XP a stále nic. Ale jak tak koukám na ty screenshoty, tak Tvoje Windows XP používají nějaký super motiv z Win Vista nebo Win 7

    A jak tak stále koukám na ty Tvoje screenshoty a sleduji Tvůj podpis pod příspěvkem, tak zjišťuji, že v tom počítači nejspíše máš nejen základní desku Gigabyte GA-MA78G-DS3H, ale i grafickou kartu ATI HD4850, tj. grafická karta bude mít vlastní zvukový čip pro zpracování audio signálu k přenosu po HDMI, přičemž v mém případě chci použít jen čipset 780G.

    Třeba v tom není rozdíl, pak ale nechápu, proč mi to stále nejede, ATI HDMI Audio mám normálně nainstalované. Že by nějaká úmyslná zrada ze strany Microsoftu (kup Win Vista a řekni WOW)?!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Sakra, na tu grafiku jsem zapomel. Co me spis ted zarazi je datum toho meho driveru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mas nainstalovanou zaplatu na HD Audio?
    http://www.ditii.com/2008/01/04/wind...-hd-audio-fix/
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Mas nainstalovanou zaplatu na HD Audio?
    http://www.ditii.com/2008/01/04/wind...-hd-audio-fix/
    Zdravím,

    firemní drivery od Realtek version R2.13, které jsou ke stažení přímo na stránkách Gigabyte jako audio ovladače k základní desce, obsahují Microsoft High Definition Audio UAAV1, ATI HDMI Devices a také Microsoft High Definiton Audio Driver Package - KB888111.

    Nejsem dobrý angličtinář, ale ve zmiňovaném odkaze jen někdo píše, že při instalaci záplaty KB888111 na Win XP s SP3 se mu instalace nezdaří, neboť mu systém napíše, že se snaží přepsat nejnovější ovladače staršími, což mu nedovolí.

    Mně se ovšem drivery R2.13 na XP s SP3 normálně instalují (stejně jako všechny ostatní), žádný problém s KB888111 se nehlásí, tudíž žádný FIX, který by povolil instalaci této záplaty, nejspíše nepotřebuji. Pokud se pletu a ten anglický text jsem špatně pochopil, tak mě opravte.

    Děkuji za reakci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    a) jedná se tam o RC verzi SP3, a zmiňue tam, že to vypadá, že MS "zapomněl" přidat podrporu pro UAA do S3 RC a že snad nezapomenou do finálního SP3...
    taky je tam ke stažen toto:
    Fix for KB888111 for Windows XP SP3 RC v3264 (Original)

    tak to zkus.
    A přepsat to půjde...i novější staršíma...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Tak jsem to zkusil znovu všechno odinstalovat a nainstalovat nejnovější ovladače a vo-a-lá připojím HDMI do televize a HDA HDMI audio output je tam a pokojem se rozléhá zvuk z reproduktorů televize.
    Takže problém vyřešen, stačilo jen vše pořádně vypucovat a znovu nainstalovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Aktualizace BIOSu Gigabite MA78G-DS3H??
    Od GUGA74 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-03-2009, 00:48
  2. Gigabyte MA78G-DS3H nebo Gigabyte MA790X-DS4
    Od mstejska v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 22-02-2009, 16:39
  3. Chlazení chipsetů: Ga-ma78g-ds3h
    Od kevin00 v sekci Chlazení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 19:09
  4. Gigabyte GA-MA78G-DS3H - AMD 780G vyšší teploty?
    Od cefallu v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 17-08-2008, 23:50
  5. Socket AM2/AM2+: Gigabyte GA - MA78G - DS3H
    Od kevin00 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 09-08-2008, 09:59