Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows XP Home - naběhne do modré smrti

dkas (193)|3.3.2009 15:00
Ahoj, mám tu počítač, na kterém je nainstalován Windows XP Home a když nabíhá, naběhne do modré smrti viz obrázek a restartuje se. V nouzovém režimu se restartuje bez modré smrti. Zkoušel jsem přes boot CD kontrolovat HDD, leč nic nenašel. Nevíte pls někdo, co s tím? :notsure

Díky za info...
modra_smrt.png
vaclav2211 (47)|3.3.2009 15:40
dobry den, najprv by som skusi prebehnut to mem testom ci je v poriadku ram a neskor z hirens boot cd prebehnut disk HDtune.aak bude vsetko ok skusil by som spravit core instalaciu resp. opravu systemu. Najprv vsak odporucam zazalohovat data.
vaclav2211 (47)|3.3.2009 15:41
najprv by som skusi prebehnut to mem testom ci je v poriadku ram a neskor z hirens boot cd prebehnut disk HDtune.aak bude vsetko ok skusil by som spravit core instalaciu resp. opravu systemu. Najprv vsak odporucam zazalohovat data.
EditorPO (2819)|3.3.2009 15:47
V nudzovom rezime skus v adresari C:\WINDOWS\system32\config najst subor security.bak, security_bak* alebo podobne (mali by mat aj rovnaku velkost, u mna 262144b) a premenuj ho na security. Ak uz tam mas subor security, tak ho skopiruj niekam inam ako zalohu.

Inak opravnu instalaciu.

Priamo od MS je postup opravy tu: http://support.microsoft.com/kb/307545
dkas (193)|3.3.2009 16:10
[QUOTE=EditorPO;225659]V nudzovom rezime skus v adresari C:\WINDOWS\system32\config najst subor security.bak, security_bak* alebo podobne (mali by mat aj rovnaku velkost, u mna 262144b) a premenuj ho na security. Ak uz tam mas subor security, tak ho skopiruj niekam inam ako zalohu.

Inak opravnu instalaciu.

Priamo od MS je postup opravy tu: http://support.microsoft.com/kb/307545[/QUOTE]

Jak jsem psal výše, nouzový režim nefunguje. Nicméně přes hirens Boot CD se na disk dostanu, ale je tam pouze SECURITY, který když tomu dám jinou koncovku, tak se skoro spustí Windows, ale zase vypíše chybovou hlášku s Lsass.exe a pak se restartuje. Za článek díky, už ho studuju...

V tuto chvíli zálohuju a pak zkusíme Windows obnovit, snad se zadaří...
EditorPO (2819)|3.3.2009 16:13
Na poslednom Hiren's BootCD je LIVE WinXP.
dkas (193)|3.3.2009 16:16
[QUOTE=EditorPO;225680]Na poslednom Hiren's BootCD je LIVE WinXP.[/QUOTE]

Ano, přes něj jsem se na disk dostal, ale bohužel mi neumožňuje připojit externí disk přes USB, tak už ho mám u sebe na stole a zálohuju... Pak to zkusim přebouchnout reinstalací Windows a uvidíme, jak to dopadne :rolleyes:

Jo, všechny testy disku, od Chkdsk až po něco složitějšího na Hirens BootCd nic nevykazuje...
dkas (193)|9.3.2009 10:17
Kdyby to někoho zajímalo, tak to dopadlo dost bídně, teda pro toho člověka... Přeinstalace nešla, pořád, i při instalaci, se objevovala chyba v lsass.exe. Nakonec jsem to musel přeinstalovat celý. Před tím jsem zálohoval data, poté zkontroloval v Total Commanderu pomocí porovnání adresářů a až když jsem měl instalovaný nový Windowsy jsem zjistil, že adresář s jeho profilem je prázdnej!!! No, nepomohla ani specializovaná firma na záchranu dat (že prý našli asi 150 souborů, ale nevědí co to je a za 5-6tis to nemělo smysl). Takže z toho plyne jedno ponaučení:

Když už zálohujete data, VŽDYCKY si to zkontrolujte, jestli to tam opravdu je!!!