Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ROCCAT Kone

kolemjdoucí_oldd (45)|3.3.2009 15:29
Momentálně chodím po internetových e-shopech a hledám nejakou herní myš s cenou, která by neměla přesáhnout 1800 Kč. Jelikož to není žádná malá částka tak bych potřeboval poradit s jejím výběrem. Moje požadavky jsou takovéto:
- rozlišení senzoru větší než 2000 Dpi
- rozlišení senzoru měnitelné za chodu hry( regulace)
- drát nebo bezdrát to nehraje roli
- upgrade hmotnosti( závaží)
- kvalitní ergonomie
- více programovatelných tlačítek
- nějaké to osvětlení taky není na škodu
- zkušenosti s produktem jak pozitivní tak negativní
To je snad všechno, zatím jsem si vybral tyto kandidáty: ROCCAT Kone a Saitek Cyborg
U obou jsem četl recenze a jsou to dost slušné myši( hlavně ROCCAT).
Koukal jsem i na Razer a Logitech, ale na mě Razer působí jako levný plastacek( je to subjektivní názor tak mě nekamenujte).
No a také nechci aby se mi tak drahá myš klouzala po drsném stole, takže jestli by jste mi poradili i nějakou kvalitní podložku( sklo, kov, textil nehraje roli), ale za rozumnou cenu.
A na konec uvítám vše co mi sem vzdělíte, nezahodím ani návrhy alternativních myší.
Děkuji.
kolemjdoucí_oldd (45)|7.3.2009 16:16
Jelikoz se zde nejakou dobu neobjevila odpověd tak pls LOCK.
xxviktor (406)|8.3.2009 16:33
No Razer splňuje vše (až na tu hmotnost). Sám mám Lachesis a spokojenost. Rozhodně jako levnej plasťáček nevypadá (to spíš ten Cyborg imho). Zdaleka nejdůležitější u myši je ergonomie a to z eshopu ani z fotek nevyčteš, takže si vyber nějaké favority a hurá do obchodu zkoušet.
kolemjdoucí_oldd (45)|8.3.2009 19:46
no zatím jsem změnil názor a zítra si objednávám A4tech XL-750bf snake( prodiskutována z fora zalozeneho cool.userem). Drzi se mi dobre, cena oproti vykonu je excelentni, tu hmotnost ozelim, do vyse zminovaneho rozpoctu se mi vesla i klavesnice a podlozka.
Proste nebudu tolik smutny kdyz se mi rozbije mys za 500, nez abych proklinal luxusni gaming mouse za 1800. P.S. xxviktor kdyz se kouknes na fotky razeru( cooperhead.....) na e-shopech, tak mi opravdu pripada jako myska od acuteku za 150 kc. :), srry ja si nemohu pomoct( samo sebou je mi jasny, ze v realu to je jiny).
xxviktor (406)|9.3.2009 15:51
Třeba tohle? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Nevím, u mě dobrý. Razer si za ty prachy dává pozor na materiály (ten "semiš" zvrchu prostě žeru:). Uvidíš no, někdo A4ky chválí, někdo jim nemůže přijít na jméno. Jako všechno to je hlavně o penězích no:)
kolemjdoucí_oldd (45)|9.3.2009 20:13
JA zase znam lidi, kteri si koupili razera a pak proklinali vsechny svaty pak presli na a4tech a nedaj na nej dopustit. hold je to o zkusenosti. ale ted kdyz vidim toho razera ve velkym tak uz ten semis vidim :) ( na jinych fotkach mi to pripadalo jako plast), ale mys uz nema cenu menit ,jelikoz uz jenom cekam, kdy mi prijde a4tech( doufam, ze toho nebudu litovat)
kolemjdoucí_oldd (45)|11.3.2009 19:36
jiz jsem stastnym majitelem herni mysi a4tech xl-750 bf a mohu jen doporucit
HolyMord (92)|8.4.2009 23:24
[QUOTE=kolemjdoucí;228431]jiz jsem stastnym majitelem herni mysi a4tech xl-750 bf a mohu jen doporucit[/QUOTE]

Zdarec all, rozhodl jsem se taky trochu prispět do týhle diskuze... FPS hraju už nějakej ten pátek, takže mezi hlodavcema se taky nějak potuluju :D. Řekl bych asi toto, chceš si koupit za 200 000 Fabii nebo za 250 000 Ferrari??? A4-Tech mám doma také a musím říct, že za tu cenu slouží dobře - nevýhody jsou že nemá 1 ms odezvu jak výrobce uvádí ale 8 ms...také teflonky které jsou na spodní straně myši (celkem 4) se zanedlouho ošoupou (mám podložku z polykarbonátu takže by neměli). Pokuď ale váháš zda si máš koupit Roccat, tak neuvažuj protože lepší myš v součastnosti nekoupíš (Roccat má snad opravdu vše co si lze představit ba i něco navíc...
Richmond (8084)|9.4.2009 00:13
Ma akceleraci kolecka a kompletne (resp. leve/prave nemusi) prenastavitelna tlacitka vcetne maker?
HolyMord (92)|9.4.2009 15:56
Ahoj, mno s tím kolečkem si nejsem jistý, ale na 100% zase vím že přenastavit tlačítka není problém (až na levé a pravé)..Makra taktéž..
HolyMord (92)|10.4.2009 11:34
[QUOTE=CoD4Progamer;237292]Ahoj, mno s tím kolečkem si nejsem jistý, ale na 100% zase vím že přenastavit tlačítka není problém (až na levé a pravé)..Makra taktéž..[/QUOTE]

Trailer na ROCCAT - opravdu pěknej :D

Dufinos (422)|15.4.2009 18:00
[QUOTE=kolemjdoucí;228431]jiz jsem stastnym majitelem herni mysi a4tech xl-750 bf a mohu jen doporucit[/QUOTE]

Litovat s touto myší určitě nebudeš... Vzhledem k poměru cena/výkon je to určitě ta neljepší herní myš na trhu (mám X-750F). Ergonomie je super, navíc mě ani jednou nezklamala a jsem s ní naprosto spokojený. Na druhou stranu souhlasím s názory, že určitě není tou nejlepší myší, co se dá sehnat... Podle mého i mezi těmi high-end budou kousky, se kterými budeš méně spokojen... Já si např. ošahal Sidewinder od MS a po stránce ergonomie to byla taková hrůza, že pochybuji, že bych si na to někdy zvykl... Hodně holt záleží na ruce... Každopádně jsem četl velmi pěknou recenzi, kde Roccat Kone chválili do nebe. Pak ještě dobře vypadá (podle testů i majitelů) razer lachesis, která v bílé barvě (škoda, že ji nedělají v červené :( ) je mým tajným favoritem na budoucího domácího mazlíčka :D :thumb