Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Napájení antény internetu

Commanderwar (577)|3.3.2009 17:48
Zdravím, mám doma na střeše antenu(zařízení ktery mi chytá signal)
U pc mám tento "rozvaděč" Kabel LAN jde do pc a kabel POE jde do anteny čímž ji vlastne napají, třetí kabel je zapojený do zásuvky.
Jenže jsem si pri stěhovani PC na jiné místo kabely popletl - LAN přehodil za POE, takže kabel ktery napaji antenu a jde do něj zřejmě nejaký proud, jsem zapojil do pustenýho pc, a bylo vidět zablísknutí, bez zvukovýho projevu, ale jistý malý světelný projev tam byl

Je možný že dostalo PC malou elektrickou šlupku??? a jak by se to projevilo??,..hnedka????.....nebo je možny že za 3 mesice mi třeba neco vyhoří??.)
P1000420.JPG
Pabler (425)|3.3.2009 18:45
Ano, kedze sietove zariadenia (100Mbps) vysielaju a prijmaju na pinoch 1,2,3,6 tak sa piny 4,5,7,8 pouzivaju na vedenie napajania pre vzdialene zariadenie, ...
to ze si nahodil napajanie (9 - 12 - 18 V zalezí od adaptera) priamo do PC moze a nemusi byt problem, ... pri tom POE nieje na pinoch 1236 napajanie len na 4578, pokial tieto piny v compe niesu na nic pripojene (myslim RJ-45 zvnutra), nemusi sa stat nic, ... avsak Gigabitova sietovka ich uz pouziva a jej chip by zrejme dostal solidnu ranu nad standard...

Pokial vsetko funguje ako ma, tak radsej neexperimentuj s dalsimi pokusmi, a bud rad ze si dobre obisiel ;)
Devil... (122)|3.3.2009 18:45
[QUOTE=Commanderwar;225720]Zdravím, mám doma na střeše antenu(zařízení ktery mi chytá signal)
U pc mám tento "rozvaděč" Kabel LAN jde do pc a kabel POE jde do anteny čímž ji vlastne napají, třetí kabel je zapojený do zásuvky.
Jenže jsem si pri stěhovani PC na jiné místo kabely popletl - LAN přehodil za POE, takže kabel ktery napaji antenu a jde do něj zřejmě nejaký proud, jsem zapojil do pustenýho pc, a bylo vidět zablísknutí, bez zvukovýho projevu, ale jistý malý světelný projev tam byl

Je možný že dostalo PC malou elektrickou šlupku??? a jak by se to projevilo??,..hnedka????.....nebo je možny že za 3 mesice mi třeba neco vyhoří??.)[/QUOTE]Pokud ti vse bezi jak ma tak bych se tim nestresoval a jestli se tim neco nakoplo nebo ne tot otazka...Max si myslim ze by mohla odejit sitovka v PC ale jestli ti vse beha jak ma opravdu se tim nezatezuj.
Commanderwar (577)|3.3.2009 18:57
[QUOTE=Pabler;225744]Ano, kedze sietove zariadenia (100Mbps) vysielaju a prijmaju na pinoch 1,2,3,6 tak sa piny 4,5,7,8 pouzivaju na vedenie napajania pre vzdialene zariadenie, ...
to ze si nahodil napajanie (9 - 12 - 18 V zalezí od adaptera) priamo do PC moze a nemusi byt problem, ... pri tom POE nieje na pinoch 1236 napajanie len na 4578, pokial tieto piny v compe niesu na nic pripojene (myslim RJ-45 zvnutra), nemusi sa stat nic, ... avsak Gigabitova sietovka ich uz pouziva a jej chip by zrejme dostal solidnu ranu nad standard...

Pokial vsetko funguje ako ma, tak radsej neexperimentuj s dalsimi pokusmi, a bud rad ze si dobre obisiel ;)[/QUOTE]

Mám desku ASUS P5K
A v manualu je toto : Lan (RJ-45) port
a co ještě čtu že je to Gigabitova sitovka, tak bud sem mel kliku....a nic se fakt nestalo..a nebo se časem ukaže.

Ale když se ted podivam do pc....tak žadna sitovka tam neni..takže je integrovana v zakladovce....takže šlupku by dostala asi zakladovka....a o tu mam nejvetší strach
kevin00 (10238)|3.3.2009 22:46
[QUOTE=Commanderwar;225753]Mám desku ASUS P5K
A v manualu je toto : Lan (RJ-45) port
a co ještě čtu že je to Gigabitova sitovka, tak bud sem mel kliku....a nic se fakt nestalo..a nebo se časem ukaže.

Ale když se ted podivam do pc....tak žadna sitovka tam neni..takže je integrovana v zakladovce....takže šlupku by dostala asi zakladovka....a o tu mam nejvetší strach[/QUOTE]

Pokud Ti to funguje, tak bych to neřešil. V nejhorším případě, by jsi musel reklamovat motherboard čemuž stejně nezabráníš ;)