Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Nastavení integrované grafiky

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    Mám otázku zda někdo ví jak se nastavuje velikost ram, kterou chci přidělit integrované grafice ve win xp. Vím, že to běžně dokážou programy jako powerstrip atd.(vyzkoušeno-funguje), ale zajímalo by mne zda to nejde nastavit přímo v registrech nebo podobným způsobem bez instalace dalšího softwaru (platit za nic nechcu a hromady poutacích okýnek a tipů při startu windows taky nemám rád)
    Děkuji za odpověďi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tohle se nastavuje v BIOSu, v žádném programu. Některé grafiky si velikost nastavují i samy, podle potřeby. Napiš co máš za desku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    Ano, to vím, nastavení v biosu je velmi běžné, ale já ho tam bohužel nemám. Funguje mi to přes systém. Na stejném počítači jsem toho docílil v powerstripu, který jsem následně místo odinstalace smazal (i v registrech). Pamět zůstala zvýšená. Zajímalo by mne však jestli toho nejde docílit jednodušeji než tímto způsobem. (O této možnosti jsem četl, že v win xp existuje, ale nenašel jsem nikde přesný použitelný návod).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Budu hádat - je to deska s intel grafikou? Na co to vlastně potřebuješ nastavit? Ono to stejně nic nezrychlí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    Nejde mi totiž vůbec o nějaké zvyšování výkonu, ale o to, aby mi windows umožnili instalaci, která má větší minimální nároky na grafiku.(na druhém počítači se po nainstalování powerstripu rozběhla bez problémů)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    Hádáte správně je to intel 82865G (Hp D530 SFF)
    Naposledy upraveno uživatelem jeninicicek: 04-03-2009 v 16:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    65

    Ahoj všem fachmanům. dlouho jsem tu nebyl, už tak moc nedělám ty staré kompy. spíše už notebooky s těmi nejsou takové problémy. ale mám tedky jeden problém s tímto HP D530. normálně jede bez problémů, ale video z internetu nechce tahat, cuká to. můžete mi poradit co s tím? díky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Nechce tahat nebo nechce přehrát? Rychlost internetu? Typ videa?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    82865G asi nezvládne přehrát nová videa plynule, ve vysokém rozlišení už vůbec ne. A staré Pentium 4 tomu taky moc nepomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    65

    video uložené na disku přehrává plynule i to ve vysokém rozlišení. jen z internetu přímo to nejde. z youtube v nejmenším rozlišení se cuká. jako kdyby to nepustila sítová karta. avšak při zapojení nové karty wifi, to nejde také. takže si myslím, že sběrnice to nepobere. ale co s tím?? rychlost internetu je 25MB/s. nevím,jestli se to dá v biosu nastavit jinak, aby to bylo ok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Stáhni to video co nejde plynule na youtube do počítače a zkus ho přehrát přehrávačem VLC nebo WMP nebo co tam máš a pak v prohlížeči vybereš ten soubor a budeš přehrávat to video offline prohlížečem. Pokud to jiným přehrávačem offline jde a prohlížečem offline nejde, tak bude vada v nastavení prohlížeče nebo nevhodného doplňku na přehrávání v prohlížeči.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,279

    Streamované video v prohlížeči - zvláště v HTML5 má 3x vyšší nároky na CPU než film přehrávaný z HDD v přehrávači. Také jde o to v jaké kondici je OS a začátek takového streamu také hodně ovlivňuje sken antivirového SW (zvláště Avast je na tohle hustej), který v první minutě - dvou dovýší nároky CPU na 100% i u daleko silnějších PC.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Výkon integrované grafiky
    Od JaudaX v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-11-2009, 10:54
  2. Grafické karty: nastaveni grafiky
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-05-2009, 00:27
  3. Rozhození grafiky HD 3850 po nastavení vyššího rozlišení
    Od kajik68 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-02-2009, 12:43
  4. Vytrhané kontakty u konektoru integrované grafiky
    Od Petr S. v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 03-01-2009, 08:11
  5. Integrované grafiky a surfování
    Od kozuch82 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-12-2008, 23:28